Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sokeri saapui eurooppaan 1600-luvulla jolloin sitä pidettiin syntisen hyvänä!

Vierailija
28.12.2020 |

Ennen sokeria makein tunnettu aine oli raparperi. Karamelliteollisuudessa etsittiin kuumeisesti ns "puuttuvaa makua" joka oli osattu ennustaa tutkittaessa xylitolia ja suklaiden maitosokereita, kotileivonnassa käytettiin edelleen raparperia tai koivuntuhkan xylitolia.
Sokerin keksi lopulta Carl Gustav Sinisen pojanpoika Fazer Sininen tutkimusmatkallaan suklaan syntysijoilla amerikassa, intiaanien perimätietoon nojaten hän sekoitti ensimmäisen kaakaon ja tuli keksineeksi Sokerin (Sog huth, "maku jota on etsitty" ).

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.foodma…

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
28.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mayat käyttivät kaakaopapuja myös rahana ja varhaiset tutkijat raportoivat muun muassa seuraavaa: neljällä kaakaopavulla sai ostaa kurpitsan, kymmenellä kanin ja sadalla sai jo orjan. Kaupankäynti lienee syynä myös kaakaopapujen leviämiselle

... Aivan!

Ehkäpä ennen kaikkien ei tarvinnut siivota!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla