Mitä se sushin päällä oleva soijan näköinen "siirappi" on?
Oletan että se on soijakastiketta johon on lisätty jotain, tai esim Kikkomanilla näyttäisi olevan jotain paksumpaa soijakastiketta.
Tietääkö kukaan varmaksi? Ihana lisä nigireihin.
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Ei mun sushin päällä oo koskaan siirappia tai sen näköistä.
Sitä on välillä noissa buffan valikoimissa. Teen pitkästä aikaa itse susheja ja haluaisin kokeilla sitä
Teriyaki-kastiketta on ainakin monessa sushissa.
Teriyaki se vois olla! Kiitos testaan sitä 😊Kokin mälli sitten tokana vaihtoehtona 🤣
Majoneesi:
2 dl majoneesia
riisiviinietikkaa
soijaa
Mausta majoneesi riisiviinietikalla ja soijalla. Majoneesin tulisi olla hieman juoksevampaa kuin normaalin. Laita majoneesi pakastuspussiin ja sulje pussi tiiviisti solmulla. Leikkaa pussin toiseen päähän pieni lovi.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi:
2 dl majoneesia
riisiviinietikkaa
soijaa
Mausta majoneesi riisiviinietikalla ja soijalla. Majoneesin tulisi olla hieman juoksevampaa kuin normaalin. Laita majoneesi pakastuspussiin ja sulje pussi tiiviisti solmulla. Leikkaa pussin toiseen päähän pieni lovi.
Tuolla määrällä majoneesia ap sushittaa pienen kaupungin😂
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi:
2 dl majoneesia
riisiviinietikkaa
soijaa
Mausta majoneesi riisiviinietikalla ja soijalla. Majoneesin tulisi olla hieman juoksevampaa kuin normaalin. Laita majoneesi pakastuspussiin ja sulje pussi tiiviisti solmulla. Leikkaa pussin toiseen päähän pieni lovi.
Ei vaan sushimajoneesiin on sekoitettu majoa ja shiraha-kastiketta, ei viinietikkaa sen enempää kuin soijaakaan. Tuo siirappi on todennäköisimmin kyllä teriyaki-kastiketta. Samoin joskus laitetaan myös sweet chiliä, ainakin jossain Itsudemon rullassa se maistui taivaalliselle vaikkei heti tulisi itselle mieleen.
Suomisushia :)
Ei sen puoleen, tuolla balteissa oli kerran täytteenä juustoa, edam tms.
Paksumpi siirappimainen on: nitsume.
Fägettimehu.... sitä siinä päällä on. Hinttipulia.
Vierailija kirjoitti:
Paksumpi siirappimainen on: nitsume.
Lisään vielä, että helppo tehdä kotona vaikkapa sekoittamalla soijakastiketta, sokeria ja mirin:iä (vähän kuin siideriversio sakesta, kysy paikallisesta "aasiakaupasta"). Lisää suhteessa 1/3 per ainesosa ja lämmäytä pannulla tai kasarissa keskilämmöllä, sekoittaen, kunnes koostumus on siirappimainen.
Ole hyvä.
Ei mun sushin päällä oo koskaan siirappia tai sen näköistä.