Onko siis niin, että jos syö suolattuja pähkinöitä, kaikki pähkinöiden terveyshyödyt kumoutuvat?
Kommentit (10)
Pelkät pähkinät ovat terveellinen välipala, mutta rasvassa paistetut tai reilusti suolatut tai muulla tavalla käsiteltynä menettävät statuksen. Et voi siis vetää pussillista chilipähkinöitä kuvitellen, että nyt terveys kohenee.
No ei nyt KAIKKI, mutta tulee huomaamatta syötyä liian paljon ja saa turhaa suolaa.
Kyse oli esimerkiksi sellaisista pähkinöistä, jotka on kuorrutettu mausteseoksella, jossa on rasvaa, suolaa, tärkkelystä, hiivajauhetta, lisäaineita pitkä rivi ja niin edelleen. Vähän sama ero kuin kalafileellä ja kalapuikolla, jossa on kalaa ehkä puolet ja loput jauhoja ym.
Syön joskus suolattuja macadamianpähkinöitä. Tiedän, että niissä on julmetusti rasvaa, mutta se ei haittaa. Tuo suola mietityttää. Luulisi, ettei sitä viidestätoista pähkinästä tule mitään valtavia määriä.
Kyllä, pähkinöissä on terveyshyötyjä, mutta suola ja rasva mitä suolapähkinöissä on, on niin epäterveellistä, ettei niitä kannata syödä.
Vierailija kirjoitti:
Kyse oli esimerkiksi sellaisista pähkinöistä, jotka on kuorrutettu mausteseoksella, jossa on rasvaa, suolaa, tärkkelystä, hiivajauhetta, lisäaineita pitkä rivi ja niin edelleen. Vähän sama ero kuin kalafileellä ja kalapuikolla, jossa on kalaa ehkä puolet ja loput jauhoja ym.
Niin niin. No luulisi, että ihan maalaisjärkikin kertoisi tuon...
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, pähkinöissä on terveyshyötyjä, mutta suola ja rasva mitä suolapähkinöissä on, on niin epäterveellistä, ettei niitä kannata syödä.
Kuumentaminen maustamisen yhteydessä tekee myös huonoa.
Ei voi sanoa että kumoutuvat, koska ne hyödyt säilyvät. Mutta hyötyjen vastapainoksi, tulee haittaa joka voi olla suurempaa kuin hyöty. Siksi nettovaikutus voi olla määrästä riippuen positiivinen, nolla tai negatiivinen.
Ei.