Aurajuustossa nykyään usein liikaa hometta!? Mikä sinihomejuusto olis yhtä hyvää mutta vähemmällä homeella?
Se aurajuusto välillä vain murenee siitä homeen määrästä ja maku on tällöin liian pistävä. Harmittaa kun ennen siinä oli paljon vähemmän sitä hometta ja oli niiiin hyvää ja kermaista ilman sivumakuja.
Onko aura gold hillitympi homeista vaikka onkin kauemmin kypsytettyä?
Entä mitä muita tarpeeksi mietoja sinihomejuustoja olisi? Pipareiden ja suolakeksien kanssa osana juustolautasta jouluksi.
Kommentit (43)
Vierailija kirjoitti:
Onko Castello blue mistään kotoisin?
Hyvää on ja siitä löytyy myös luomuversio. On pehmeämpää kuin Aura.
Blå Castello on tosi hyvää, mutta jos tykkäät just Auran tyyppisestä, niin se ei oo ehkä sulle. Se on paljon voimakkaamman makuista.
Eikö se aura gold ole kovempaa kamaa, jos on kaksi kertaa pitempään kypsytetty?
Vierailija kirjoitti:
Kokeile valko-sinihomejuustoa
Tää on mietoa, voi olla, että aloittaja tykkäis tästä.
Vierailija kirjoitti:
Onko Castello blue mistään kotoisin?
Eikös tuo liene Tanskasta kotoisin.
Ei se home sitä pahaa makua tee, yksin ainakaan. Suomessa juustoissa ei vain ole riittävästi rasvaa. Ulkomaiden homejuustot on jopa voimakkaamman makuisia, mutta samalla kermaisia ja suussa sulavia. Aura on vain kitkerä.
Just heitin puolikkaan Auran biojätteeseen, kun jostain nostalgiasyystä sitä ostin viime viikolla, mutta huomasinkin, että ei se olekaan niin hyvää kuin vaikka Roquefort. Johonkin ruokaan olisi tietysti voinut lisätä.
Missä sinihomejuustossa olisi auran kaltainen raikas maku? Monet ulkomaalaiset vastaavat tosi pitäviä ja outo sivumaku. Myöskin rasvaa voi olla vielä enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Eikö se aura gold ole kovempaa kamaa, jos on kaksi kertaa pitempään kypsytetty?
Niin oletan olevan mutta jos se ei olis kauttaaltaan sininen homeesta niin kuin nykyään kaikki ostamani aurajuustot :( ehkä käynyt vain huono tuuri, en tiedä.
Kiitos vastauksista ja vinkeistä! :)
Ehkä ostan luomu castelloa ja valkosinihomejuustoa.
Auran laatu vaihtelee tosi paljon. Välillä siisti ja vaihtelevan homeinen, toisinaan märkä ja kellertävä.
Eniten mua Aurassa ärsyttää, että puolet ostetuista juustoista on ällöttävän kosteita ja kellertäviä, vaikka niissä on päiväystä vielä paljon jäljellä. Netistä joskus luin, että se on vanhentuneen juuston tai kylmäketjun katkeamisen merkki. Kumma, että muissa sinihomejuustoissa ei ole samaa ongelmaa. Ostan nykyään parempia. Castello on ihan OK ja sitten Roquefortit tosi voimakkaita ja herkullisia.
Joskus aurat on sellaisia enemmän "limaisia" ja pistävän makuisia. Väri on myös enemmän vihertävä. Ne on musta pahoja. Johtuu kypsymisajasta. Itse tykkään enemmän niistä kuivan lohkeavista.
Meinasin ehdottaa Castelloa, on muutes hyvä ja valkohomejuusto myös👍
Liian vähän mun makuun! Jää syömättä yleensä se kova valkoinen tylsä loppupää.
Vierailija kirjoitti:
Missä sinihomejuustossa olisi auran kaltainen raikas maku? Monet ulkomaalaiset vastaavat tosi pitäviä ja outo sivumaku. Myöskin rasvaa voi olla vielä enemmän.
Mä en oo törmännyt vastaavaan koostumukseen kuin Auran. Yleensä muut sinihomejuustot on juuri pehmeitä. Niissähän on monessa vähän sellainen urean kaltainen tai jopa salmiakkimainen maku. Itse siis tykkään tuollaisista juustoista, mutta Aurakin maistuu.
Oliskohan Stilton Auran kaltainen vähän kovempi sinihomejuusto. Itse en sitä koskaan ole ostamut, kun on muita suosikkeja.
Vierailija kirjoitti:
Ei se home sitä pahaa makua tee, yksin ainakaan. Suomessa juustoissa ei vain ole riittävästi rasvaa. Ulkomaiden homejuustot on jopa voimakkaamman makuisia, mutta samalla kermaisia ja suussa sulavia. Aura on vain kitkerä.
Just heitin puolikkaan Auran biojätteeseen, kun jostain nostalgiasyystä sitä ostin viime viikolla, mutta huomasinkin, että ei se olekaan niin hyvää kuin vaikka Roquefort. Johonkin ruokaan olisi tietysti voinut lisätä.
Joo! Tykkään ite rasvaisista juustoista, kuten useimmista brieistä ja maalaisbriestä jossa vielä enemmän rasvaa kuin tavallisessa.
Onkohan myös tuo Camembert kermaista ja suussa sulavaa niin kuin Roquefort ilmeisesti on?
Siis haluaisit homejuustoa ilman hometta.
Haist home!
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän mun makuun! Jää syömättä yleensä se kova valkoinen tylsä loppupää.
Niin arvelinkin että yleensä homejuuston ystävät tykkäävät siitä homeesta 😀
Joskus se vaan on sitten ehkä pilaantunut se juusto kun maistuu niin kitkerälle ja limaiselle, niin kuin joku mainitsi
Onko Castello blue mistään kotoisin?