Voiko raskaana syödä vegaanista sushia pienissä määrin?
Eli sushia, jossa on kalan sijaan vihanneksia, tofua tai kananmunaa. Tiedän, että merilevää ei saa syödä liikaa. Mutta kyselen, että voiko syödä pienen annoksen kalatonta sushia?
Kommentit (20)
Voi, mutta katso, mistä ostat. Jotain pitkään muovirasiassa ja kylmätiskissä ollutta en suosittele, kyllä se listeria alkaa riisissä itää aika herkästi...
Sushissa ei tarvitse olla kuin riisiä.
Listeriaa raskaana olevat varovat. Onko siitä mahdollista saada listeria?
Varmasti voi syödä isommankin annoksen jos ei ole paljoa just sitä merilevää. Voithan syödä kala-sushejakin jos se kala on kypsennettyä.
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta katso, mistä ostat. Jotain pitkään muovirasiassa ja kylmätiskissä ollutta en suosittele, kyllä se listeria alkaa riisissä itää aika herkästi...
Niin no siis yleensä sushi ostetaan ravintolasta.
Miten se on vegaanista jos siinä on kananmunaa?
Eihän se silloin mikään sushi ole. Sushissa on kalaa.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se silloin mikään sushi ole. Sushissa on kalaa.
Sushi on kylläkin sitä riisiä.
Jotain järkeä nyt. Yksi nori arkki painaa 2 grammaa, siitä tehdään 8-10 palaa. Vaikka söisit 10 kpl kerran viikossa, et saa tästä mitenkään liikaa jodia. Voit ottaa myös savulohella, lihalla, tonnikalatahnalla tms. Niitä on niin monenlaisia. Minä söin ihan huoletta niin paljon kun huvitti. Kunhan on tuoretta eikä syö sitä raakaa kalaa. Katkaravuthan on yleensä kypsiä mutta suoraan pakkasesta, ne jätin väliin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta katso, mistä ostat. Jotain pitkään muovirasiassa ja kylmätiskissä ollutta en suosittele, kyllä se listeria alkaa riisissä itää aika herkästi...
Niin no siis yleensä sushi ostetaan ravintolasta.
Aika iso osa sushista ostetaan nykyään isoista marketeista joissa sitä myydään. Ihan pikkukaupungeissa ei varmaan ole. Itse ostan sushia ainakin kerran viikossa paikallisesta citymarketista, yleensä heti aamulla klo 10 kun sushipiste aukeaa ja sushit on juuri valmistettuja ja tuoreita. Korona-aikana fiksut tuskin käy ravintoloissa tai varsinkaan buffeteissa.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se silloin mikään sushi ole. Sushissa on kalaa.
Tässä on taas varsinainen asiantuntija :D
Sushissa ei todellakaan tarvitse olla kalaa.
Tee itse sushit, saat juuri sitä mitä haluat.
Sushia voi myös valmistaa itse kotona, niin ei tarvitse pohtia buffan listeriariskiä (samoilla ottimilla saatetaan sekä niitä raakoja kalasusheja että kasvisversioita). Laskeskelin, että noin 2,5 noriarkkia voi syödä ettei vrk:n jodisuositus täyty että jokusen sushipalan voi huoletta syödä sen suhteen. Inkivääri pitäisi jättää pois sushia syödessä.
Minä ainakin söin raskaana ollessa muutamia kertoja sushia, jossa ei ole raakaa kalaa.
Leila Koo kirjoitti:
Listeriaa raskaana olevat varovat. Onko siitä mahdollista saada listeria?
On. Vihannekset pitää olla pestyjä—> Ellet ole varma, älä syö.
Lisäksi kaikki jossain seisoneet ruuat on riskaabeleita. En itse syönyt raskaana ollessani mitään kylmänä syötävää, jota en ollut valmistanut itse.
Vierailija kirjoitti:
Jotain järkeä nyt. Yksi nori arkki painaa 2 grammaa, siitä tehdään 8-10 palaa. Vaikka söisit 10 kpl kerran viikossa, et saa tästä mitenkään liikaa jodia. Voit ottaa myös savulohella, lihalla, tonnikalatahnalla tms. Niitä on niin monenlaisia. Minä söin ihan huoletta niin paljon kun huvitti. Kunhan on tuoretta eikä syö sitä raakaa kalaa. Katkaravuthan on yleensä kypsiä mutta suoraan pakkasesta, ne jätin väliin.
Tonnikalatahnan ongelma on majoneesi. En suosittele...
Lisäksi riisissä alkavat bakteerit muhia nopealla aikataululla, siksi kannattaa syödä vain tuoretta sushia. Pari tuoretta avokadonigiriä, inaria tai kasvismakia söin minäkin raskaana aina silloin tällöin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta katso, mistä ostat. Jotain pitkään muovirasiassa ja kylmätiskissä ollutta en suosittele, kyllä se listeria alkaa riisissä itää aika herkästi...
Niin no siis yleensä sushi ostetaan ravintolasta.
Aika iso osa sushista ostetaan nykyään isoista marketeista joissa sitä myydään. Ihan pikkukaupungeissa ei varmaan ole. Itse ostan sushia ainakin kerran viikossa paikallisesta citymarketista, yleensä heti aamulla klo 10 kun sushipiste aukeaa ja sushit on juuri valmistettuja ja tuoreita. Korona-aikana fiksut tuskin käy ravintoloissa tai varsinkaan buffeteissa.
Meillä ei ainakaan ole ravintolat edes auki. Take-away on sallittua.
Vierailija kirjoitti:
Minä ainakin söin raskaana ollessa muutamia kertoja sushia, jossa ei ole raakaa kalaa.
Minäkin söin paikallisessa kiinalaisessa (kyllä, kiinalaisessa) sushia, jossa oli esim. kiiviä päällä (ei levää), tai tonnikalatahnalla täytettyä sushia, jossa oli sitä levääkin. Ei tullut listeriaa, ei edes siitä majoneesista, joka ei muuten ole edes kiellettyjen aineiden listalla. Niitä valmiiksi pakattuja susheja en kyllä söisi, etenkään jos päiväystä ei juuri ole jäljellä.
Miksei voisi? Valitsee vain sellaisia missä ei ole paljoa merilevää.