Miten nötkötti valmistetaan
Osaakos joku kertoa, että mitä purkilliselle nötköttiä oikein pitäisi tehdä, että siitä saa aikaiseksi jotain syötävää
Kommentit (25)
No mua kiinnostaa miten se sinne purkkiin päätyy!
Ei siitä voi valmistaa oikein mitään järkevää ruokaa. Heitä pois.
Vierailija kirjoitti:
No mua kiinnostaa miten se sinne purkkiin päätyy!
Pistetään purkkiin raakana ja kypsennetään.
Astutetaan lehmä karjulla ja jauhetaan syntyvät porsikat tölkkiin.
Vierailija kirjoitti:
Astutetaan lehmä karjulla ja jauhetaan syntyvät porsikat tölkkiin.
Lapsena äiti oli saanut minut uskomaan pitkäksi aikaa että sikanauta on sian ja lehmän risteytys 😭
Uuni päälle reiluun pariin sataan, nötkötti pieneen pataan tms., reilun tunnin jälkeen pois uunista, seuraks pottuja, makaroneja ja vaikka salaattia. Ei oo nälkä vähään aikaan.
Kääritään porsas paksuun folioon ja puristellaan se pötkyläksi, leikataan pötkylä sopivan kokoisiksi paloiksi ja laitetaan pohjaja kansi paikoilleen.
Siivuina leivän päällä sellaisenaan tai hernekeiton sekaan paloiteltuna. Siinä lienee yleisimmät tavat syödä tätä herkkua.
Ruskistetaan kuutioina pannulla sipulin kanssa ja heitetään makaronin joukkoon ja ei kun ketsupin kera ääntäkohden.
Miksi joku kotioloissa syö jotain nöttköttiä kun halpaa sika-nautaa on saatavilla? Eihän nyt tietenkään ole normiolot, mutta ruokakauppa on kuitenkin normaalisti auki ja paljon tavaraa yhä saatavilla.
Tehdään keitto. Yleensä ostan peruna-keittovihannessekoituksen pakaste, 2 kasvisliemikuutiota, ja loppuvaiheessa haarukalla sitten sika-nautapurkista paloja sinne keittoon kuumenemaan. Yleensä teen samalla nälissäni yhden leivän, päälle siis levitän valmistetta kylmänä. Ostan yleensä kyllä pelkkää nautaa, koska en pidä rasvasta. Kerran vuodessa jopa hirveä.
Kaivan lusikalla paloja, jotka paistan pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Miksi joku kotioloissa syö jotain nöttköttiä kun halpaa sika-nautaa on saatavilla? Eihän nyt tietenkään ole normiolot, mutta ruokakauppa on kuitenkin normaalisti auki ja paljon tavaraa yhä saatavilla.
Maun takia lähinnä. Ihan tulee lapsuuden mökkikesät mieleen.
Näkkärin päällä me syötiin sitä intissä.
Ainesosat
naudanliha 35 % (kasvatettu ja teurastettu: useat EU-maat), sianliha 30% (alkuperä Suomi), vesi, kamara, naudan jänne, maissitärkkelys,SOIJAproteiinivalmiste, suola, mausteet ja mausteuutteet (chili,muskottipähkinä, mustapippuri), stabilointiaine (E450), arominvahvenne(E621), aromit, säilöntäaine (natriumnitriitti)
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/k-menu-nauta-sika-lihavalmiste-400g…
Näitä on vähän eri koostumuksella ja hintaisena mutta kaikki pääosin teurasjätettä.
Nötköttipihvit.
Tölkki kummastakin päästä auki ja työntää notköttiputken ulos ja samalla leikkaa siitä viipaleita jotka sitten kärtsää pannulla ja no niitä voi sitten syödä vaikka hampurilaisen tai minkä kanssa.
Se että onko se hyvää, on sitten toinen juttu.
Vierailija kirjoitti:
Miksi joku kotioloissa syö jotain nöttköttiä kun halpaa sika-nautaa on saatavilla? Eihän nyt tietenkään ole normiolot, mutta ruokakauppa on kuitenkin normaalisti auki ja paljon tavaraa yhä saatavilla.
Sitä voi ostaa kaapin perälle kotivaraksi pari purkkia. Jos vaikka sairastuu tai muuten vaan laiskotuttaa. On jotain ruokaa aina varalta. Vaikkei olisi käynyt kaupassa.
Vierailija kirjoitti:
Nötköttipihvit.
Tölkki kummastakin päästä auki ja työntää notköttiputken ulos ja samalla leikkaa siitä viipaleita jotka sitten kärtsää pannulla ja no niitä voi sitten syödä vaikka hampurilaisen tai minkä kanssa.
Se että onko se hyvää, on sitten toinen juttu.
Ruoka-avusta tuli joskus nötköttiä. Siitä tosiaan voi tehdä hampurilaisia, jopa syötäviä. Yllättäen parasta se oli sellaisenaan siivuina leivän päällä. Aamukahvin kanssa meni ihan hyvin alas. Kannattaa kaapia ne ihan rasvat kuitenkin pois.
Olin tulossa kertomaan kuinka se nötkötti tehdään sinne purkkiin, mutta ei, olitkin jo tehnyt sen.