Avaamaton pakkaus kermaviiliä, joka on ylittänyt parasta ennen -päiväyksen 2,5 kk sitten?
Kommentit (22)
Haista. Jos ei haise pahalle, niin siitä vaan käyttöön.
Niin, maksaahan se monta kymmentä senttiä, joten eihän sitä nyt vaan voi heittää pois. Mä näen tän homman niin, että paljon kalliimmaksi ja hankalammaksi tää asia muuttuu sitten, kun en pihiyksissäni viitsi nakata sitä kuukausia sitten vanhaksi mennyttä tuotetta pois, vaan syön sen jääräpäisesti ja sairastun ruokamyrkytykseen. Tuleehan sillekin hintaa kun joutuu olemaan pois duunista ripuloinnin/oksentelun takia ja mahdollisesti jopa käymään lääkärissä.
Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi joku kalliimpi ruoka-aine tai tuote niin kynnys hävittää se olis korkeampi. Halpa ruoka ja vähäinen määrä, joten ei mitään syytä leikkiä terveydellä. Mut sä päätät hei.
OOn syönnyt joskus rahkaa, joka oli monta viikkoa vanhaa. Maistui ihan normaalille. Ei tullu truokamyrkytystä.
Leipase siitä maukkaat kampanisut.
Hapanmaitotuotteet eivät herkästi pilaannu. Ehkä maistuvat vain happamammille. Kyllä tuon voi käyttää, ellei mitään ihan kummallista hajua siinä ole, mitä epäilen.
Mä maistaisin vaikka nokareen ja jos vaikuttaa ok:lta niin käyttäisin purkin. Avaamattomassa pakkauksessa säilyvät hyvin. Ainakin pari kk vanhoja rahkoja/juguja olen syönyt.
Ei. On liian vanha eikä maistu hyvältä.
Hera on varmaan erottunut mutta saattaa olla ihan syötävää. Haistele, ja jos ei epäilytä, maista. Aistit kertoo paljon. Jos tuote on pilalla huomaat sen taatusti.
Vierailija kirjoitti:
OOn syönnyt joskus rahkaa, joka oli monta viikkoa vanhaa. Maistui ihan normaalille. Ei tullu truokamyrkytystä.
Mä söin tänään rahkaa jonka käyttöpäivä oli mennyt umpeen kesäkuussa 2020. Hyvää oli eikä mitään oireita tullut.
On ihan täysin syötävää, kokemuksesta tiedän. Sanoihan joku ammatti-ihminen 6kk parasta ennen päiväyksen jällkeen käyttäneen ja ollut hyvää. Hapan tuote säilyy. Haistele ja maistele.
Tekisin siitä kermaviilikastikkeen esim. kalan kanssa. Vielä paremmin tuo sopisi leivontaan, esim. taatelikakkuun tai aina maistuvaan marja- tai omenapiirakkaan! Olen käyttänyt vanhempaakin kermaviiliä ja 3 kk vanhaa rahkaa juuri leivontaan ja hyvin on sopinut. Maista toki ensin, mutta tod.näk. on ihan hyvää vielä.
maitotuotteissa selviää erittäin nopeasti onko syötävää, luota vaan haju ja makuaisteihin
Mulla on jääkaapissa heinäkuun päiväyksellä , paranee vaan , käytän leivontaan. P*skat näissä mikään maku kärsi.
Vierailija kirjoitti:
Tekisin siitä kermaviilikastikkeen esim. kalan kanssa. Vielä paremmin tuo sopisi leivontaan, esim. taatelikakkuun tai aina maistuvaan marja- tai omenapiirakkaan! Olen käyttänyt vanhempaakin kermaviiliä ja 3 kk vanhaa rahkaa juuri leivontaan ja hyvin on sopinut. Maista toki ensin, mutta tod.näk. on ihan hyvää vielä.
Ja sitten vieraille pöytä koreaksi. 😁
eviran tutkija syönyt puolivuotta vanhaa avaamatonta kermaviiliä.
Olen syönyt useinkin vanhentunutta viiliä. Uutena nykysin löysiä,että voi reunalta hörpätä. Nytkin meni aamupalalla elokuussa parasta ennen ollut viili. Ihan hyvä oli,eikä mitään ongelmia. Yksilöllistä tietenkin,mutta ei ne hengenvaarallisia ole vanhentuneinakaan.
Nuo säilyy kyllä yllättävän hyvin kun ovat hapatettuja.