Hälyyttävä uutinen: suomalaiset eivät enää osaa valmistaa tavallisia ruokia kuten perunamuusia ja jauhelihakastiketta, tonnikalasalaattia majoneesissa, pyttipannua munakkaalla taikka makaronisörsseliä jauhelihalla
Huonolta näyttää. Nuo olivatkin ennen yleisiä opiskelijaruokia. Onko suomalaisten keittiötaidot todella näin ruostuneet?
Kommentit (96)
Ei kun ne keittotaidot on kehittyneet eikä enää tarvii tehdä sörsseliä.
*hälyttävä
Ja missä on uutisoitu? Miksi olisi jotenkin hälyttävää? Ruoan voi ostaa valmiina.
En syö tollasta ruokaa, niin miks kokkaisin sitä?
Osaisin kyllä, vaan en halua. Teen mieluummin terveellisempää ja paremmanmakuista ruokaa. Hälyyttävää: suomalaiset eivät enää laittaa läskisoosia pottujen kera taikka tönkkösuolattuja muikkuja!
En ole omillani asuessa tehnyt yhtäkään noista kertaakaan. Viime viikolla tein sen sijaan mm. pulled porkia ja coleslaw'ta, tonnikala-anjovis-kesäkurpitsapastaa ja parsakaali-cheddarkeittoa.
Tulin katsomaan onko hauska provo. Ei ollut.
Vierailija kirjoitti:
Osaisin kyllä, vaan en halua. Teen mieluummin terveellisempää ja paremmanmakuista ruokaa. Hälyyttävää: suomalaiset eivät enää laittaa läskisoosia pottujen kera taikka tönkkösuolattuja muikkuja!
Osaatkos muuten tehdä läskisoosia, jossa paistinrasva tulee lihan omasta läskistä?
Miten ei voi osata tehdä tunasalaattia.
N18
Ihmisistä on tullut laiskoja niin sitten mätetään naamaan einesmössöä joka aiheuttaa syöpää.
Miksi tehdä itse kun kuka tahansa saa ruuan kaupasta tai ravintolasta valmiina?
Minä olen aina tehnyt kaiken alusta loppuun itse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaisin kyllä, vaan en halua. Teen mieluummin terveellisempää ja paremmanmakuista ruokaa. Hälyyttävää: suomalaiset eivät enää laittaa läskisoosia pottujen kera taikka tönkkösuolattuja muikkuja!
Osaatkos muuten tehdä läskisoosia, jossa paistinrasva tulee lihan omasta läskistä?
Läskisoosiin tulee pekonia, mutta nykypekoni on täysin rasvatonta. Ja koska pekonissa ei ole lihan omaa rasvaa, täytyy paistamiseen käyttää juoksevaa paistorasvaa :(
Vierailija kirjoitti:
Miksi tehdä itse kun kuka tahansa saa ruuan kaupasta tai ravintolasta valmiina?
Omatekemä on maukkaampaa :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaisin kyllä, vaan en halua. Teen mieluummin terveellisempää ja paremmanmakuista ruokaa. Hälyyttävää: suomalaiset eivät enää laittaa läskisoosia pottujen kera taikka tönkkösuolattuja muikkuja!
Osaatkos muuten tehdä läskisoosia, jossa paistinrasva tulee lihan omasta läskistä?
Pekonikin heitetään kylmälle pannulle ja sitten vasta liesi päälle, tulee rasvat ulos ja pekonista rapeaa
Ei sillä etteikö kyse välttämättä olisi osaamisesta, mutta sen olen tuttavapiirissä huomannut ettei kukaan tee koskaan perunamuusia itse perunoista eikä heillä ole lapsuudenkodissakaan pahemmin tehty eivätkä kaikki edes ole kartalla siitä että se perunamuusi on helppo tehdä itse ja on ainakin omasta mielestäni paljon parempaa.
Jos söivät minun tekemää perunamuusia (teen aina itse) niin ensimmäinen kysymys on että minkä merkkistä pussimuusia oikein ostan kun on niin hyvää. Vastaus on punapussiset perunat, voi maito ja suola.
Onko kouluissa nykyään kotitalousopetusta? Kysyn ihan tosissani koska omista kouluajoistani on niin taivaan kauan aikaa. Kyllä meille perusasiat opetettiin silloin. Tapahtui 70-luvun loppupuolella.
Onko tonnikalasalaatti majoneesilla joku tavallinen ruoka? En ole tainnut koskaan sellaista syödä, 70-luvun lapsena olen käytännössä kasvanut perunalla, ja ruskealla kastikkeella lihoineen.
Noita tehtiin silloin, kun ruoanlaitto ei vielä kiinnostanut.