Miten saada parsakaalista ja kukkakaalista syömäkelpoista?
Inhoan kypsän parsakaalin hajua, makua ja koostumusta. Haluan kuitenkin ne kaikki terveyshyödyt, joten pakko sitä on opetella syömään. Vinkkejä?
Kommentit (51)
Kypsennät todennäköisesti liikaa jos et pidä koostumuksesta.
Ota käyttöön lehtikaali (engl. kale, googlaa reseptejä) se on monikäyttöisempi ja vieläkin terveellisempi. Ihan mahtava kasvis. Eikä haise!
Kukkakaali on herkkua raakana, parsaa voi miedosti kypsentää miten vaan. Kuhan ei ole yli.
Joukkoon pikkuisen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda hetki uunissa
Pese parsakaali, paloittele ja levitä leivinpaperille. Voitele öljyllä, kaada päälle chilikastiketta ja murskattua valkosipulia. Kypsennä 200 astetta 10 minuuttia. Ihania sellaisenaan!
Ruskista pannulla. Tulee hyvää ja rapsakoita.
Nopea paisto voissa pannulla. Uunivuokaan ja päälle juustokastike (kerma, sulatejuusto, mustaleima, suola, pippuri) uunin hetkeksi ja kaveriksi paistettua kuhaa tai siikaa.
Paista oliiviöljyssä ja suolaa tai boilaa vedessä ja sitten kaada korkillinen oliiviöljyä päälle ja suolaa kun parsakaali on valmista. Älä voissa paista yök :D. Miten te sitä voita tungette joka paikkaan? Se kuuluu leivän päälle. Ruuan paistamiseen käytetään oliviöljyä tai auringonkukansiemenöljyä.
Syö kukkakaalia sellaisenaan. Parsakaalia uunissa paahdettuna. Pilkot parsakaalin ja laitat uuninpellille ja maustat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Keitä parsakaalia ohjeen mukaan n. 8 min tai kun kypsä, älä syö isoa kantaosaa, suolaa hiukan päälle vasta keittämisen jälkeen, ettei se ole suolavedessä kattilassa. Tuuleta vimmatusti. Syö kerralla mehun kanssa ja poista äkkiä astiat. On olemassa myös ruusukaali. Kukkakaaliin sopii juusto päälle, se vähentää järkytystä, sitä ei ole pakko syödä.
Keitetään al dente ja syödään
Ei saa keittää plötköksi
Jos inhoat ei kannata terveyssyistä syödä, löytyy muitakin vihanneksia, esim tuikitavallinen valkokaali.
Tee friteeraustaikina, mausta mieleiseksi, kierittele pieniksi paloiksi leikattu kukkakaali siihen ja uppopaista öljyssä.
No älä kypsennä kokonaan, parsakaalia voi syödä raakanakin tai puolikypsänä esim. wokissa. Mieti suosikkisalaattiasi ja tee sellainen. Lisää joukkoon pieni määrä raakaa parsakaalia pieninä paloina. Sama wokkiruoille. Mieti mistä kaikesta tykkäät wokattuna ja millaisella kastikkeella? Lisää wokkiin vähän kevyesti paistettua parsakaalia ja nauti.
Jos sulla on hyvä blenderi, niin tee smootie jossa on raakaa parsakaalia. Laita kaveriksi vaikka babypinaattia ja tuoretta ananasta, lisäksi puristettu sitruunan mehu. Ananas ja sitruuna raikastaa mukavasti.
Kukkakaali menee myös raakana salaateissa, dipattavana kermaviilikastikkeeseen, paistettuna "pihvinä" ja oma suosikkini on kukkakaalimuussit perunamuusin tapaan (lisään joukkoon usein palsternakkaa myös ja nokare voita, ihanaa) sekä kukkakaali"riisi", jossa siis kukkakaali vedetään tehosekoittimessa tai ihan veitsellä tai raastaen pieniksi muruiksi ja pannulla muutama minuutti. Käytään riisin korvikkeena tai riisiin jatkettuna. Kukkakaalimuruista, kananmunasta ja juustoraasteesta tulee myös gluteeniton ja vähänhiilarinen pitsapohja.
Parsakaalia ja kukkakaalia voi myös leivittää (muna-mausteinen korppu/pankojauhoseos) ja paistaa uunissa wingseinä. Löytyy myös paistovalmiita pakastewingsejä myös, mutta toki nuo eivät ole enää niin terveellisiä kun on ylikypsennetty.
YouTubessa on reseptejä. Esim raasta kukkakaali ja käytä kuten jauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali on herkkua raakana, parsaa voi miedosti kypsentää miten vaan. Kuhan ei ole yli.
Ap ei maininnut parsaa lainkaan.
Paista voissa ja lisää kermaa, mausteena inkivääriä ja suolaa.