Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saada parsakaalista ja kukkakaalista syömäkelpoista?

Vierailija
24.10.2020 |

Inhoan kypsän parsakaalin hajua, makua ja koostumusta. Haluan kuitenkin ne kaikki terveyshyödyt, joten pakko sitä on opetella syömään. Vinkkejä?

Kommentit (51)

Vierailija
1/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista voissa ja lisää kermaa, mausteena inkivääriä ja suolaa.

Vierailija
2/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsennät todennäköisesti liikaa jos et pidä koostumuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee muusia ja voita sekaan.

Vierailija
4/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö raakana.

Vierailija
5/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota käyttöön lehtikaali (engl. kale, googlaa reseptejä) se on monikäyttöisempi ja vieläkin terveellisempi. Ihan mahtava kasvis. Eikä haise!

Vierailija
6/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukkakaali on herkkua raakana, parsaa voi miedosti kypsentää miten vaan. Kuhan ei ole yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joukkoon pikkuisen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda hetki uunissa

Vierailija
8/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese parsakaali, paloittele ja levitä leivinpaperille. Voitele öljyllä, kaada päälle chilikastiketta ja murskattua valkosipulia. Kypsennä 200 astetta 10 minuuttia. Ihania sellaisenaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa kukkakaali wings.

Vierailija
10/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista pannulla. Tulee hyvää ja rapsakoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopea paisto voissa pannulla. Uunivuokaan ja päälle juustokastike (kerma, sulatejuusto, mustaleima, suola, pippuri) uunin hetkeksi ja kaveriksi paistettua kuhaa tai siikaa.

Vierailija
12/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paista oliiviöljyssä ja suolaa tai boilaa vedessä ja sitten kaada korkillinen oliiviöljyä päälle ja suolaa kun parsakaali on valmista. Älä voissa paista yök :D. Miten te sitä voita tungette joka paikkaan? Se kuuluu leivän päälle. Ruuan paistamiseen käytetään oliviöljyä tai auringonkukansiemenöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö kukkakaalia sellaisenaan. Parsakaalia uunissa paahdettuna. Pilkot parsakaalin ja laitat uuninpellille ja maustat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Vierailija
14/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä parsakaalia ohjeen mukaan n. 8 min tai kun kypsä, älä syö isoa kantaosaa, suolaa hiukan päälle vasta keittämisen jälkeen, ettei se ole suolavedessä kattilassa. Tuuleta vimmatusti. Syö kerralla mehun kanssa ja poista äkkiä astiat. On olemassa myös ruusukaali. Kukkakaaliin sopii juusto päälle, se vähentää järkytystä, sitä ei ole pakko syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetään al dente ja syödään

Ei saa keittää plötköksi

Vierailija
16/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos inhoat ei kannata terveyssyistä syödä, löytyy muitakin vihanneksia, esim tuikitavallinen valkokaali.

Vierailija
17/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee friteeraustaikina, mausta mieleiseksi, kierittele pieniksi paloiksi leikattu kukkakaali siihen ja uppopaista öljyssä.

Vierailija
18/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No älä kypsennä kokonaan, parsakaalia voi syödä raakanakin tai puolikypsänä esim. wokissa. Mieti suosikkisalaattiasi ja tee sellainen. Lisää joukkoon pieni määrä raakaa parsakaalia pieninä paloina. Sama wokkiruoille. Mieti mistä kaikesta tykkäät wokattuna ja millaisella kastikkeella? Lisää wokkiin vähän kevyesti paistettua parsakaalia ja nauti. 

Jos sulla on hyvä blenderi, niin tee smootie jossa on raakaa parsakaalia. Laita kaveriksi vaikka babypinaattia ja tuoretta ananasta, lisäksi puristettu sitruunan mehu. Ananas ja sitruuna raikastaa mukavasti. 

Kukkakaali menee myös raakana salaateissa, dipattavana kermaviilikastikkeeseen, paistettuna "pihvinä" ja oma suosikkini on kukkakaalimuussit perunamuusin tapaan (lisään joukkoon usein palsternakkaa myös ja nokare voita, ihanaa) sekä kukkakaali"riisi", jossa siis kukkakaali vedetään tehosekoittimessa tai ihan veitsellä tai raastaen pieniksi muruiksi ja pannulla muutama minuutti. Käytään riisin korvikkeena tai riisiin jatkettuna.  Kukkakaalimuruista, kananmunasta ja juustoraasteesta tulee myös gluteeniton ja vähänhiilarinen pitsapohja. 

Parsakaalia ja kukkakaalia voi myös leivittää (muna-mausteinen korppu/pankojauhoseos) ja paistaa uunissa wingseinä. Löytyy myös paistovalmiita pakastewingsejä myös, mutta toki nuo eivät ole enää niin terveellisiä kun on ylikypsennetty. 

Vierailija
19/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

YouTubessa on reseptejä. Esim raasta kukkakaali ja käytä kuten jauhoja.

Vierailija
20/51 |
24.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kukkakaali on herkkua raakana, parsaa voi miedosti kypsentää miten vaan. Kuhan ei ole yli.

Ap ei maininnut parsaa lainkaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi yksi