Sokerittomat tuotteet diabeetikoille. Paha olo
Syke nousee, verenpaine nousee. Siis jäätelö tai suklaa.
Tuleeko teille terveille oudot tuntemukset sokerittomista tuotteista?
Kommentit (17)
Samalla tavalla se verensokeri nousee niistä sokerittomista tuotteista, niissähän on kuitenkin makeutusainetta. Joten miksi diabeetikko niitä edes söisi? Parempiakin "herkkuja" kyllä on.
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
Vierailija kirjoitti:
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
Mun sukulaisella oli lapsuuden sokeritauti ja aina siellä oli keksiä ja karkkia. En voinut käsittää. Nuorena kuoli, mut oli helppo luopua kokonaan karkeista. Sitäpaitsi maha niistä tulee kipeeksi. Ja luomusokerista tulee migreeni:-(
Vierailija kirjoitti:
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/aivovaurio.htm
Oletko tuosta kuullut vielä?
Diabeetikoille suositelaan ihan normi ruokavaliota, sitä terveellistä.
Ei erikoistuotteita vaan vähäsokerista.
Keinomakeutettua, hyi! Niistä menee vatsa sekaisin, ja tulee muutenkin kurja olo. Parempi syödä vähemmän oikeaa sokeria sisältävää, kuin pupeltaa keinomakeutettua.
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikoille suositelaan ihan normi ruokavaliota, sitä terveellistä.
Ei erikoistuotteita vaan vähäsokerista.
Valitettavasti näin on. 2tyypin diabeetikolle se ei kuitenkaan ole se paras ruokavalio. Eikä se suinkaan ole vähäsokerinen.
Valkoisen leivän glykeeminen indeksi on korkeampi kuin sokerin. Siis vehnä on "sokerimpi" kuin sokeri.
Valkoinen leipä GI 70,
sukroosi GI 68
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikoille suositelaan ihan normi ruokavaliota, sitä terveellistä.
Ei erikoistuotteita vaan vähäsokerista.
Ymmärrätkö, miksi sitä suositellaan? 2tyypin diabetesta sillä ei ainakaan hoideta.
Vierailija kirjoitti:
Valkoisen leivän glykeeminen indeksi on korkeampi kuin sokerin. Siis vehnä on "sokerimpi" kuin sokeri.
Valkoinen leipä GI 70,
sukroosi GI 68
Plus gluteeni aiheuttaa aivovauriot.
Grain brain on hyvä kirja.
Jäätelöissä ja suklaissa on natriumia aika reilusti.
Vierailija kirjoitti:
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
Sama täällä. Esim maltitolista saan kamalat vatsanväänteet ja kivut, skippaan suosiolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
Sama täällä. Esim maltitolista saan kamalat vatsanväänteet ja kivut, skippaan suosiolla.
Miten siitä selviät?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makeutusaineet on kyllä usein pahempaa myrkkyä kuin sokeri. Mieluummin kohtuudella sokeria. Itse syön nimenomaan taviskarkkeja ja -suklaata.
Diabeetikko
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/aivovaurio.htm
Oletko tuosta kuullut vielä?
Syötti aspartaamia hiirenpoikasille? Kuvottavaa.
ohis
Niissä sokeri on korvattu makeutusaineilla. Joillekkin makeutusaineet aiheuttavat kuvailemiasi oireita, esim. kaverini sydän alkaa lyömään tuhatta ja sataa ja koko keho tärisee kuin juopolla konsanaan.
Miksi niitä pitää syödä? Eikö olis parempi opetella makeasta kokonaan eroon?