En osaa pilkkoa sipulia jauhelihan sekaan
Ihmettelette ehkä miten sitten osaan paistaa jauhelihan. Mutta osaan kyllä. Mutta se sipulin pilkkominen... Olisikohan kaupassa valmiiksi pilkottua sipulia?
Kommentit (35)
Aika harvinaislaatuinen ongelma enkä ihan osaa hahmottaa että mitä erityistä osaamista tuo vaatii. Mutta jos tilanne on tämä, niin kyllä valmiiksi pilkottua sipulia saa kaupasta, pakastealtaasta hernemaissipaprikojen yms. lähistöltä.
Ei se helppoa ole välttämättä ensimmäisiä kertoja tehdessä.
Sulla pitää olla iso ja terävä veitsi. Kuori sipuli ja halkaise se pitkittäin. Tee puolikkaisiin ohuita viiltoja ensin pitkittäin ja sitten poikittain. Sitten vielä hienonnat veitsellä.
Leikkureitakin on olemassa.
Mä raastin joskus juustoraastimella kun en omistanut kunnon veitsiä.
Ostan vain ja ainostaan valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena! En kestä sitä silmien valumista ja niiskutusta sipulia pilkottaessa.
Vierailija kirjoitti:
Ostan vain ja ainostaan valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena! En kestä sitä silmien valumista ja niiskutusta sipulia pilkottaessa.
Siltä välttyy kun täyttää lavuaarin vedellä ja pilkkoo sipulin veden alla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan vain ja ainostaan valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena! En kestä sitä silmien valumista ja niiskutusta sipulia pilkottaessa.
Siltä välttyy kun täyttää lavuaarin vedellä ja pilkkoo sipulin veden alla.
Vesi on vatun kallista.
Karin video oli hyvä! Pääasiat, ensin puoliksi, sitten kuoriminen. Älä viillä loppuun asti, niin kun viilläät toiseen suuntaan ei hajoa paloiksi ja jos haluat pienempää palaa niin myös keskeltä kahtia tai kolmia se puolikas.
Se pakaste maistuu oudolta, käytin sitä yhteen aikaan, nykyään ällöttää ja maistuu joka ruuassa läpi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan vain ja ainostaan valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena! En kestä sitä silmien valumista ja niiskutusta sipulia pilkottaessa.
Siltä välttyy kun täyttää lavuaarin vedellä ja pilkkoo sipulin veden alla.
:DD!
Pakastealtaasta löytyy valmista tavaraa. On halpaa ja en löydä moitittavaa. Eilen viimeeksi ostin ja tänään se menee pitsaan.
Punasipuli on herkullista ja terveellistä. Aurinkolasit päähän vaan ja leikkelemään.
Vierailija kirjoitti:
Punasipuli on herkullista ja terveellistä. Aurinkolasit päähän vaan ja leikkelemään.
Tarkoitat varmaan uimalaseja?
Terävä veitsi niin ei mene katku pahemmin silmiin.
Heitä sipuli muutamia kertoja täysiä seinään niin menee mäsäksi. Keräät ne sitten paistinpannulle.
Vierailija kirjoitti:
Leikkureitakin on olemassa.
Mä raastin joskus juustoraastimella kun en omistanut kunnon veitsiä.
Tuo on oikea asenne. Keinoja on ja niitä saa käyttää.
Vierailija kirjoitti:
On valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena, mutta se ei kyllä ole niin hyvää ja muutenkin vähän hölmöä ostaa sipuli valmiiksi pillottuna. Katso jostain videoita, kuinka sipuli pilkotaan. Ei se niin vaikeaa ole kun vähän harjoittelet.
Suomessa ei ole edes myynnissä 1. laatuluokan sipuleita johtuen EU:n asettamista laatukriteereistä. Ne pakastetut sipulikuutiot ajavat saman asian eivätkä ole edes erityisen kalliita. Ne nopeuttivat mukavasti esimerkiksi spaghettia varten tehtävän jauhelihakastikkeen tekoa, kun ei tarvitse ruveta erikseen sipuleita pilkkomaan semmoisella käsikäyttöisellä survimella tai veitsellä. Lisään yleensä jauhelihakastikkeeseen myös pakastettuja paprikasuikaleita ja Barillan tomaattikastiketta.
Ei ruuanlaiton tarvitse olla turhaa kärsimystä tai hifistelyä etenkin jos ruuasta tulee maukasta.
Vierailija kirjoitti:
Pakastealtaasta löytyy valmista tavaraa. On halpaa ja en löydä moitittavaa. Eilen viimeeksi ostin ja tänään se menee pitsaan.
Pakastetuissa sipulikuutioissa ja paprikasuikaleisssa on myös se hyvä puoli että ne säilyvät pitkään hyvinä ja niitä voi lisäillä erilaisiin ruokiin tarpeen mukaan sieltä omasta pakastimesta.
On valmiiksi pilkottua sipulia pakasteena, mutta se ei kyllä ole niin hyvää ja muutenkin vähän hölmöä ostaa sipuli valmiiksi pillottuna. Katso jostain videoita, kuinka sipuli pilkotaan. Ei se niin vaikeaa ole kun vähän harjoittelet.