Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten siijarouhetta köytetään/ valmistetaan, neuvoja?

Vierailija
06.08.2020 |

Haluaisin käyttää soiharouhetta jauhelihan sijasta ruokiin. Edullisuus ja runsas proteiini on hyvä tässä.
Mutta rn oikein kässää kunnolla että miten sitä pitää valmustaa ensin? Jossain sanotaan että pitää keittää ensin? Ja sittenkään siivilöidäään vesi pois? Vai miten te sen laitatte? Onko täällä kokeneita kokkeja?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen yleensä sen paistanut haluamieni mausteiden kanssa ensin pannulla runsaahkossa voissa tai öljyssä, kun se öljy on imeytynyt olen vähän kerrallaan lisännyt pannulle vettä kunnes rakenne muistuttaa etäisesti jauhelihaa, ja olen sen sitten sekoittanut valmiiseen ruokaan.

Vierailija
2/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä sitä talvella pihan hiekoitukseen ja keskity syömään oikeaa ruokaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistoitpa ensin voissa tai öljyssä, niin pitää antaa jonkin aikaa turvota, ennen kuin tulee hyvää käyttöön. Tuo kommentoija 2 ei varmaan ole kokeillut noita kikkoja, koska oikein valmistettuna soijarouheesta saa oikein hyvää. Sitten kun vielä annat tomaattikastikkeen hautua laakerinlehden, sipulin, valkosipulin ja timjamin kanssa niin maistuvaa tulee kyllä.

Vierailija
4/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen yleensä sen paistanut haluamieni mausteiden kanssa ensin pannulla runsaahkossa voissa tai öljyssä, kun se öljy on imeytynyt olen vähän kerrallaan lisännyt pannulle vettä kunnes rakenne muistuttaa etäisesti jauhelihaa, ja olen sen sitten sekoittanut valmiiseen ruokaan.

Mulla muuten sama, mutta lisään paistamisen jälkeen tomaattimurskan (tarvittaessa lisään vähän vettä), valkosipulin lisään vasta tässä vaiheessa. Joskus lisään vielä ruoka- tai kaurakermaa, jos haluan kermaisempaa. Mausteita voi sit käyttää rutkasti.

Vierailija
5/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen yleensä sen paistanut haluamieni mausteiden kanssa ensin pannulla runsaahkossa voissa tai öljyssä, kun se öljy on imeytynyt olen vähän kerrallaan lisännyt pannulle vettä kunnes rakenne muistuttaa etäisesti jauhelihaa, ja olen sen sitten sekoittanut valmiiseen ruokaan.

Mulla muuten sama, mutta lisään paistamisen jälkeen tomaattimurskan (tarvittaessa lisään vähän vettä), valkosipulin lisään vasta tässä vaiheessa. Joskus lisään vielä ruoka- tai kaurakermaa, jos haluan kermaisempaa. Mausteita voi sit käyttää rutkasti.

AP halusi käyttää sitä kuin jauhelihaa, ei kysynyt tomaattikeiton ohjetta. Kerroin siis, kuinka itse toimin että saan siitä jauhelihan kaltaista.

Vierailija
6/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tästä ei saanut taas mitään tolkkua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä sen kitkeryyden saa pois?

Vierailija
8/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon turvottanut vedessä, sit huuhdellut et se ihmeellinen maku lähtee ja puristanut nesteet pois. Pannulle mausteiden kanssa vaan.

Ihan hyvää tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilin joskus soijaa, mut se oli vissiin pilaantunutta kun ei sitä voinut syödä. Semmoinen outo vähän homeinen maku siinä oli vaikka kuinka maustoin.

10/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pystyykö siitä tekemään makaronilaatikkoa? Tuleeko hyvä?

Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan Nokian kumipamppua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuis vegaanit korvaa munan ruuanlaitossa? Vegegg?

Vierailija
12/12 |
06.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen tällaista ja käytän jauhelihakastikkeen korvikkeena spagetin kanssa.

Näyttää tältä, otin itse kuvan: https://imgur.com/SGYQyjb

Laita tummaa soijarouhetta isoon tuoppiin 1.5 desilitraa. Laita vettä tuoppiin reilusti, vaikka niin, että tuoppi on puoliväliin täynnä. Murskaa sekaan kasvisliemikuutio ja laita Kikkomanin alkuperäistä soijakastiketta 1 rkl. Sekoita vähän lusikalla, että kaikki soijarouhe kastuu.

Nyt soijarouhe on siinä ja imee itseensä vettä ja myös vähän makua.

Silppua 1 isonpuoleinen keltasipuli.

Paloittele 2-4 valkosipulinkynttä pieniksi paloiksi.

Raasta 1 iso tai 2 pientä porkkanaa.

Laita rypsiöljyä kattilan pohjalle ja kuullota sipulia sekä valkosipulia kattilan pohjalla rypsiöljyssä.

Laita tuopin sisältö ja porkkanaraaste kattilaan. Vettä täytynee lisätä, että koko soppa peittyy vedellä.

Sekaan laitetaan makua antamaan asioita. Ketsuppia 2 rkl, pitsamaustetta 1 rkl.

Chilin osalta itse laitan Lidlin Bring the Pain-chilikastiketta 1 rkl MUTTA TÄMÄ ON TULINEN VERSIO.

Vähemmän tulisen saa ilman chilikastiketta tai laittamalla Bring the Painin sijasta vaikkapa 2 rkl Srirachaa.

Keitellään siinä 10 minuuttia ja sekoitellaan välillä.

Keittelyn jälkeen laitan metalliseen siivilään, jotta saan helpoiten ylimääräisen veden pois ja siivilästä suoraan lautaselle.

Tämä on isohko annos, spagetin kanssa riittänee kahdelle isolle syömärille.

Suolaisuutta voi vähentää puolittamalla kasvisliemikuution ja/tai laittamalla Kikkomania vähemmän, jos omani on liiaksi mallia "sipsikaljavegaani".

Tarvittavat välineet:

Puolen litran astia

Kattila

Veitsi

Raastinrauta

Siivilä

Ainekset:

Tummaa soijarouhetta

Keltasipulia

Porkkanaa

Valkosipulinkynsiä

Kasvisliemikuutiota

Kikkomanin alkuperäistä soijakastiketta

Rypsiöljyä

Ketsuppia

Pizzamaustetta

Chilikastiketta