Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Eikö yleiskoneella todellakaan pysty tekemään pullataikinaa?????!!! ov

Vierailija
22.02.2009 |

Tää on jo toinen kerta kun yritän tehdä pullataikinan yleiskoneella. Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes pitäisi alustaa/vaivata taikinaa. Taikina pyörii vaan yhtenä pallona siellä yleiskoneen taikinakulhossa, eikä siis vaivaannu ollenkaan. Katsoin koneen ohjekirjastakin että teenkö kaikki oikein. Suositusnopeus pullataikinan vaivaamiselle oli 2-7, no eihän niillä nopeuksilla tosiaan tapahtunut muuta kuin taikinapallo pyöri taikinakoukun päällä. Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.

Sitten tein saman kuin viimeksi, eli vaivasin taikinaa käsin vielä yli 10 min ja lisäsin 1 dl lisää jauhoja (taikinassa oli ennestään 7 dl jauhoja), eli taas tulee varmaan kivipullia joita kukaan ei syö niin kuin viimeksi.

Mitä ihmettä teen väärin!!?? Resepti on muiden hyväksi havaitsema, ihan perus pullaresepti. Joudutteko te muut vaivaamaan taikinaa käsin noin kauan?! Ja onnistuuko joku tekemään taikinan yleiskoneella? (Kone on siis alle 2 v vanha ja pitäisi olla ihan hyvä kone, ei mikään halpis).

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on Titanium ja hyvn pelittää: pullaa pukkaa ja leipää leivotaan!

Vierailija
2/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.02.2009 klo 12:44"]Tää on jo toinen kerta kun yritän tehdä pullataikinan yleiskoneella. Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes pitäisi alustaa/vaivata taikinaa. Taikina pyörii vaan yhtenä pallona siellä yleiskoneen taikinakulhossa, eikä siis vaivaannu ollenkaan. Katsoin koneen ohjekirjastakin että teenkö kaikki oikein. Suositusnopeus pullataikinan vaivaamiselle oli 2-7, no eihän niillä nopeuksilla tosiaan tapahtunut muuta kuin taikinapallo pyöri taikinakoukun päällä. Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.

Sitten tein saman kuin viimeksi, eli vaivasin taikinaa käsin vielä yli 10 min ja lisäsin 1 dl lisää jauhoja (taikinassa oli ennestään 7 dl jauhoja), eli taas tulee varmaan kivipullia joita kukaan ei syö niin kuin viimeksi.

Mitä ihmettä teen väärin!!?? Resepti on muiden hyväksi havaitsema, ihan perus pullaresepti. Joudutteko te muut vaivaamaan taikinaa käsin noin kauan?! Ja onnistuuko joku tekemään taikinan yleiskoneella? (Kone on siis alle 2 v vanha ja pitäisi olla ihan hyvä kone, ei mikään halpis).
[/quote]

Laitat liikaa jauhoja. Jätä ohjeen jauhomäärästä ainakin 1/4 laittamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee ensin sitko pyörittämällä 15min puolikkaalla jauhomäärällä ja lisäile sitten loput pikkuhiljaa.

Vierailija
4/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pehmeä rasva lopuks.

Vierailija
5/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.04.2015 klo 21:56"]

[quote author="Vierailija" time="22.02.2009 klo 12:44"]Tää on jo toinen kerta kun yritän tehdä pullataikinan yleiskoneella. Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes pitäisi alustaa/vaivata taikinaa. Taikina pyörii vaan yhtenä pallona siellä yleiskoneen taikinakulhossa, eikä siis vaivaannu ollenkaan. Katsoin koneen ohjekirjastakin että teenkö kaikki oikein. Suositusnopeus pullataikinan vaivaamiselle oli 2-7, no eihän niillä nopeuksilla tosiaan tapahtunut muuta kuin taikinapallo pyöri taikinakoukun päällä. Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.
Sitten tein saman kuin viimeksi, eli vaivasin taikinaa käsin vielä yli 10 min ja lisäsin 1 dl lisää jauhoja (taikinassa oli ennestään 7 dl jauhoja), eli taas tulee varmaan kivipullia joita kukaan ei syö niin kuin viimeksi.
Mitä ihmettä teen väärin!!?? Resepti on muiden hyväksi havaitsema, ihan perus pullaresepti. Joudutteko te muut vaivaamaan taikinaa käsin noin kauan?! Ja onnistuuko joku tekemään taikinan yleiskoneella? (Kone on siis alle 2 v vanha ja pitäisi olla ihan hyvä kone, ei mikään halpis). [/quote] Laitat liikaa jauhoja. Jätä ohjeen jauhomäärästä ainakin 1/4 laittamatta.

[/quote]Kai toi aloittaja on kuudessa vuodessa jo ongelman ratkaissut

Vierailija
6/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit myös vähän väliä pysäyttää koneen, ja "auttaa" taikinapallon suoraan koukun alle/niin että vaivautuu. Onhan se ärsyttävää, tiedän. Voi myös olla, että taikinasi on liian pieni, ja siksi jää pallona pyörimään - tee ensi kerralla vaikka kaksinkertainen taikina, ja pakasta puolet heti vaivauksen jälkeen. Isompi taikina osuu paremmin koukkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.04.2015 klo 22:02"][quote author="Vierailija" time="06.04.2015 klo 21:56"]

[quote author="Vierailija" time="22.02.2009 klo 12:44"]Tää on jo toinen kerta kun yritän tehdä pullataikinan yleiskoneella. Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes pitäisi alustaa/vaivata taikinaa. Taikina pyörii vaan yhtenä pallona siellä yleiskoneen taikinakulhossa, eikä siis vaivaannu ollenkaan. Katsoin koneen ohjekirjastakin että teenkö kaikki oikein. Suositusnopeus pullataikinan vaivaamiselle oli 2-7, no eihän niillä nopeuksilla tosiaan tapahtunut muuta kuin taikinapallo pyöri taikinakoukun päällä. Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.
Sitten tein saman kuin viimeksi, eli vaivasin taikinaa käsin vielä yli 10 min ja lisäsin 1 dl lisää jauhoja (taikinassa oli ennestään 7 dl jauhoja), eli taas tulee varmaan kivipullia joita kukaan ei syö niin kuin viimeksi.
Mitä ihmettä teen väärin!!?? Resepti on muiden hyväksi havaitsema, ihan perus pullaresepti. Joudutteko te muut vaivaamaan taikinaa käsin noin kauan?! Ja onnistuuko joku tekemään taikinan yleiskoneella? (Kone on siis alle 2 v vanha ja pitäisi olla ihan hyvä kone, ei mikään halpis). [/quote] Laitat liikaa jauhoja. Jätä ohjeen jauhomäärästä ainakin 1/4 laittamatta.

[/quote]Kai toi aloittaja on kuudessa vuodessa jo ongelman ratkaissut
[/quote]

Hupsista! Eipä tullut katsottua. Toivottavasti ei kaikki taikinat ole menneet vituralleen :D

Nro 4

Vierailija
8/24 |
06.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.04.2015 klo 22:02"][quote author="Vierailija" time="06.04.2015 klo 21:56"]

[quote author="Vierailija" time="22.02.2009 klo 12:44"]Tää on jo toinen kerta kun yritän tehdä pullataikinan yleiskoneella. Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes pitäisi alustaa/vaivata taikinaa. Taikina pyörii vaan yhtenä pallona siellä yleiskoneen taikinakulhossa, eikä siis vaivaannu ollenkaan. Katsoin koneen ohjekirjastakin että teenkö kaikki oikein. Suositusnopeus pullataikinan vaivaamiselle oli 2-7, no eihän niillä nopeuksilla tosiaan tapahtunut muuta kuin taikinapallo pyöri taikinakoukun päällä. Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.
Sitten tein saman kuin viimeksi, eli vaivasin taikinaa käsin vielä yli 10 min ja lisäsin 1 dl lisää jauhoja (taikinassa oli ennestään 7 dl jauhoja), eli taas tulee varmaan kivipullia joita kukaan ei syö niin kuin viimeksi.
Mitä ihmettä teen väärin!!?? Resepti on muiden hyväksi havaitsema, ihan perus pullaresepti. Joudutteko te muut vaivaamaan taikinaa käsin noin kauan?! Ja onnistuuko joku tekemään taikinan yleiskoneella? (Kone on siis alle 2 v vanha ja pitäisi olla ihan hyvä kone, ei mikään halpis). [/quote] Laitat liikaa jauhoja. Jätä ohjeen jauhomäärästä ainakin 1/4 laittamatta.

[/quote]Kai toi aloittaja on kuudessa vuodessa jo ongelman ratkaissut
[/quote]
Tai aloittanut laihiksen Kuudessa vuodessa jos joka kuukausi pudottaa puoli kiloa, niin nyt olisi jo todella hoikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meni hermot ja annoin koneen jurnuttaa varmaan 10 min täydellä teholla (15), siltikin taikina ei TODELLAKAAN ollut sellaista ettei olisi tarttunut käsiin ja astian laitoihin.

En osaa sanoa yleiskoneesta kun sellasta en omista, mutta kyllä mä ainakin sitä taikinaa vaivaan aika kauan, en kyllä ole kattonu kellosta, mutta varmaan jsut joku 10 min.

Jos tulee kovia pullia niin älä laita kananmunaa taikinaan, se on turhaa ja vaan kovettaa pullia.

Vierailija
10/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli 0.5l maito, 2 pussia kuivahiivaa, 2dl sokeria, 2rkl kardemumma, 2munaa, 2tl sokeria, 200g voita ja sit n.12dl vehnäjauhoja. eka sähkövatkaimella jauhoja ja sit kun yli puolet laitettu, loput käsin. rasva käsin vaivatessa. leivon heti ja kohotan vasta pellillä pullana. tulee ain tosi pehmeitä ja hyviä. yleiskoneessa pitäsi kai onnistua taikina 0.5l

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta älä laita niitä jauhoja niin paljon. ensin lämmin maito, sitten muna, puolikas jauhoista ja kuivahiiva, sokeri ja mausteet. vasta sitten kun vatkauksen jälkeen taikinassa on sitkoa, lisää pari desiä jauhoja ja lämmin rasva. anna nousta hetken aikaa yleiskoneen kulhossa - vain sen verran, että ehdit raivaamaan leipomustilan valmiiksi. sitten laita uuni kuumenemaan ja otat taikinan käsittelyyn. tässä vaiheessa siirrän sen aina muovikulhoon, ja lisäilen vähän kerrassaan jauhoja jahka taikina on notkeaa - enkä edes käsineni kulhossa, vaan isolla kauhalla. sitten kun otan jauhotetulle alustalle vähän kerrassaan taikinaa, pyörittelen ilmakuplat pois ja vaivaan taikinaan lisää jauhoja.

Vierailija
12/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

jauhoa, jos se taikina on yksi "pallo" :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Resepti on ihan tavallinen resepti, en tiedä onko se erityisesti yleiskoneelle sopiva. Millainen on yleiskoneelle sopiva resepti?

Laitoin kuivahiivan lämmitettyyn maitoon, sitten sekaan kananmuna ja sokeri ja kardemumma ja suola ja sitten lisään jauhot ja lopuksi pehmeän voin.



Ehkä kokeilen ensi kerralla tuota että laitan vain puolet jauhoista ja vaivaan sitten pidempään vain puolella jauhoilla.



ap

Vierailija
14/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä yleiskone sulla on? Entä minkämoinen resepti? Onko se yleiskoneeseen sopiva?



Itse olen tehnyt sekä Boschin että kahdella Philipsin koneella pullataikinaa ja aina on onnistunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen yleensä jauhopussin ohjeella, mutta laitan vähemmän jauhoja kuin mitä ohjeessa sanotaan.

Vierailija
16/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

lämpimässä, sen jälkeen leivon pulliksi (vaivaan hieman siinäkin välissä) ja kohotan uudelleen (n.20 min) ja paistan. Ja aina on tullut todella kuohkeita pullia!!

Vierailija
17/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ole verrannut sitä yleiskoneen ja tavallista ohjetta kauhean tarkkaan, mutta minusta se tekojärjestys on eri (samoin kuin on, jos tehdään kuivahiivalla tai tuorehiivalla leipää). Äkkiseltään kyllä kuulostaa sille, että laitat liikaa jauhoja. Koitapa kaivaa sen yleiskoneen mukana tullut ohjelehtinen ja katsoa sieltä ohje, niin luultavasti rupeaa pelittämään.



PS. Unohda myös tuo kuivahiivan käyttö pullataikinassa, minusta se ainakin on ihan ok vielä leivässä, mut pullassa ei kyllä kuivahiiva oikein sovi.

Vierailija
18/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

siinä yleiskoneen ohjeessa. Mitä eroa on tekojärjestyksellä jos käyttää kuivahiivaa tai tavallista, leipää leivon aika paljonkin (en tosin ikinä yleiskoneella), ja aina teen samalla tavalla kuin tuorehiivaohjeella vaikka käytän aina kuivahiivaa.

Niin ja muutenkin käytän aina kuivahiivaa, mitään eroa tuorehiivaan ei kyllä minusta huomaa.



ap

Vierailija
19/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Resepti on ihan tavallinen resepti, en tiedä onko se erityisesti yleiskoneelle sopiva. Millainen on yleiskoneelle sopiva resepti?

Laitoin kuivahiivan lämmitettyyn maitoon, sitten sekaan kananmuna ja sokeri ja kardemumma ja suola ja sitten lisään jauhot ja lopuksi pehmeän voin.

Ehkä kokeilen ensi kerralla tuota että laitan vain puolet jauhoista ja vaivaan sitten pidempään vain puolella jauhoilla.

ap

Älä ihmeessä laita kaikkia jauhoja kerralla. Mä en edes laita puolia ensin, vaan ihan vähän kerrallaan.

Vierailija
20/24 |
22.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilen että käytät jotain pallovatkainta ja se ei sovi hiivataikinoiden tekoon.



Laita ensin taikinaneste, hiiva, sokeri ja suola sekä kananmunat ja sekoita ne. Sitten alat vähitellen lisäämään niitä jauhoja ja lopuksi rasva.