Miten toiset nauttii jossain "hienoissa" ravintoloissa syömisestä?
Pitää laittaa hienot vaatteet päälle, meikata, käyttäytyä fiinisti, muistaa pyyhkiä huulet ennen viinin juomista ja ottaa pikkuriikkisiä paloja suuhun. Hymyillä ja kiitellä tarjoilijaa ja antaa vielä tippiä. Kun lähdet kotiin, on edelleen nälkä. Kotona syöminen on niin paljon nautittavampaa.
Kommentit (19)
Miksi jotkut tykkää maidosta ja jotkut vedestä? Olen miettinyt tätä kolmetoista vuotta.
mene sinne abc:lle. ketään ei kiinnosta
No koska:
-on kiva pukeutua siististi
-joku on miettinyt makuyhdistelmät, joita en osaisi tehdä kotona
-on kivaa vaihtelua se pöytiin tarjoilu, voi itse ottaa rennosti
-ei ole tarkoitus syödä mitään ähkyä
-tulen itse tarpeeksi täyteen noista annoksista
No se on oma häpeäsi jos sinulla ei ole alkeellisiakaan käytöstapoja ja "hienoon ravintolaan" meneminen tarkoittaa käytöstapojen käyttöönoton lisäksi jotain ihme pelleilyä.
Niin. Me olemme erilaisia.
Tykkään hyvissä ravintoloissa syömisestä. Saa laittaa kauniit vaatteet päälle, meikata ehkä vähän tavallista huolellisemmin, nauttia herkullisista annoksista. Saa hymyillä ja kiitellä tarjoilijaa ja antaa vielä tippiä, jos on erityisen onnistunut ilta. Kun lähdet kotiin, on kiva olo. On joskus niin paljon nautittavampaa syödä herkkuja, jotka joku toinen minua taitavampi kokki on valmistanut ja asetellut kauniisti lautaselle.
p.s. Ravintolan ei tarvitse olla "hieno" ollakseen hyvä. Ravintolaan ei ole pakko pukeutua "fiinisti", eikä meikata jos ei halua. Pöytätavat kuuluvat ihan normaaleihin käytöstapoihin.
Valtaosa noista asioista pitäisi muistaa niissä ihan arkisissakin paikoissa.
Saa dokata ilman että on juoppo. Voi käydä vaikka joka päivä dokaamassa samalla kuin syö
Ap on varmaan niitä ihmisiä joille rossokin on hieno ravintola.
Pastiksessa voin olla olevinani pariisitar.
On mukavaa vaihtelua käydä välillä ulkona syömässä ja se on samalla hyvä tekosyy pukeutua parempaan mekkoon jne.
Vaikka annokset monesti fine dining-ravintoloissa on pieniä, niin ainakaan itselle jonkun viiden ruokalajin menukokonaisuuden nautittua ei todellakaan ole jäänyt nälkä. Sanoisinkin että tuollaisissa ravintoloissa onkin järkevämpää ottaa monen ruokalajin menu.
Tykkään kyllä laittaa ruokaa mutta tuntuu että fine dining-paikoissa käytetään osittain sellaisia ruoka-aineita ja makuyhdistelmiä joita itselle ei tule edes mieleen käyttää.
Aina
Inkeri
Ankeinen
Taas
Vauhdissa
Huokaus.
Kyllä hienossa ravintolassa käymisen kestää kerran vuodessa. Rankinta on meikkaaminen, kampauksen laitto ja pukeutuminen, joskus myös kengillä käveleminen. Tietenkin myös kaadot ovat rankkoja, kun juo niin montaa erilaista alkoholijuomaa. Ja tulee valvotuksi kauemmin sen sijaan, että saisi olla kotona rauhassa villasukat jalassa.
Parasta on, kun osaa etiketin kuin vettä vain ja tietenkin se, kun pääsee kotiin ja voi todeta, että onneksi ei vähään aikaan uudestaan! Paremmin saa vinkkejä ruuanlaittoon kokkiohjelmista ja julkaistuista resepteistä, kuin ravintolassa syömällä. Niin ja en muutoin käytä alkoholia ollenkaan, mutta ravintolassa ruuan kanssa otan maun vuoksi kullekin ruokalajille yhdet juomat eli sen verran mitä pahemmin päihtymättä siedän juoda. Lopussa konjakki seisoo!
Se on oikeastaan ihan parasta mitä voin kuvitella. Voisin käydä vaikka joka viikko.
Vierailija kirjoitti:
Niin. Me olemme erilaisia.
Tykkään hyvissä ravintoloissa syömisestä. Saa laittaa kauniit vaatteet päälle, meikata ehkä vähän tavallista huolellisemmin, nauttia herkullisista annoksista. Saa hymyillä ja kiitellä tarjoilijaa ja antaa vielä tippiä, jos on erityisen onnistunut ilta. Kun lähdet kotiin, on kiva olo. On joskus niin paljon nautittavampaa syödä herkkuja, jotka joku toinen minua taitavampi kokki on valmistanut ja asetellut kauniisti lautaselle.
p.s. Ravintolan ei tarvitse olla "hieno" ollakseen hyvä. Ravintolaan ei ole pakko pukeutua "fiinisti", eikä meikata jos ei halua. Pöytätavat kuuluvat ihan normaaleihin käytöstapoihin.
Ap ei ole ainoa, joka tuota ihmettelee. Kuvaamasi ilta olisi minulle ihan painajainen!
Hassuinta tässä on, että olen ollut töiden puolesta todella hienoissa paikoissa, esim erään maan hienoimmassa eliittiravintolassakin, enkä ole kokenut mitään tuollaista. Ruoka maistuu suussani samalta paikasta riippumatta, on ärsyttävää, jos ei lähde nälkä, mitä useampaa ainesosaa käytetään, sitä isompi riski olla allerginen jollekin, inhoan teennäistä seurustelua, en meikkaa, enkä tykkää pukeutua hienosti. Mitä pidempään istuu, sitä kipeämmäksi tulee selkä ja alkaa puutua. Mielestäni 3 lajin ateria ei saa kestää pidempään kuon tunnin kaikkinensa ja sekin on jo paljon.
Vierailija kirjoitti:
Se on oikeastaan ihan parasta mitä voin kuvitella. Voisin käydä vaikka joka viikko.
Mä käynkin 😁Ihan parasta.
Juuri tultiin ravintolasta. Ei syöty ollenkaan pääruokaa vaan pelkkiä pintxoja, lisäksi pullo viiniä ja espressot. Kallista lystiä - 160€. Tuolla olisimme ruokkineet ja juottaneet kokona koko perheemme 14 henkeä! Mutta nyt ollaan lomareissussa kaksin.
Ei kai... Ei, ei se voi olla... Vai voisiko sittenkin? Ettei tässäkin vain voisi olla kyse siitä, että ihmiset tykkäävät erilaisista asioista? Ei... En usko. Miten voisi? Kyllähän yleensä kaikki tykkäävät ihan samanlaisista asioista.