Voileipä täytevinkkejä viikonloppuun kiitos
Tein tänään itse paahtoleipäsiivuista kolmioleipiä, jossa täytteenä turkkilaista jugurtti johon sotkettu sinappikurkkusalaattia, kanasuikaleita, yrttejä, ja lisukkeeksi oli tomaattia viipaleina, marinoitua punasipulia ja kaiken kruunasi paistettu kananmuna. Oli tosi ruokaisa ja lisukkeena oli vesimelonia.
Kommentit (6)
Kanaa, ranskankerman ja majoneesin sekoitusta, mausteena curryjauhetta ja mangochutneytä.
Pekonia, lehtisalaattia ja tomaattia.
Lohi-kananmuna-raejuusto ja majoneesi. Jos on hyvin hoidettu kylmäsäilytys.
Tonnikalaa, cream fraiche, salaattia ja tomaattia.
Mä tykkään yhdistelmästä kovaksi keitetty kananmuna-majoneesi-dijon sinappi, viimeisteltynä esim ruohosipulilla. Sopii erityisen hyvin täysjyväpaahtoleivän väliin ja kolmioiksi. Vaatii toki hyvän kylmäsäilytyksen.
Lisäksi tylsältä kuulostava mutta hyvin tehtynä ja kunnolla jääkaapissa vetäytyneenä aivan ihanaa on englantilainen kurkkuvoileipä.
Jos mahdollisuutta ei ole kunnon kylmäsäilytykseen esim piknikillä niin hyvä vaihtoehto on hummus, jonka sekaan on murustettu fetajuustoa.
Vierailija kirjoitti:
Lohi-kananmuna-raejuusto ja majoneesi. Jos on hyvin hoidettu kylmäsäilytys.
Tunkkainen majoneesi.
Suositan raikkaita voileipiä sen sijaan.
Nötköttiä.