Mitä syötte aamupalaksi?
Kaipaan uusia aamupala ideoita, joten kertokaa mikä on teidän suosikki/vakio arkiaamupala?
Kommentit (47)
Puuroa joka aamu. Mehukeitolla, mustikoilla, raejuustolla, omenalla, kanelilla jne... Kylkeen monesti kananmunia tai maustamatonta jugurttia.
Vihersmoothie yleensä. Jos haluan tuhdimpaa niin silloin useimmiten puuroa vaikkapa marjojen kera.
Arkisin kahvia ja ruisleipää, päällä kinkkua/juustoa/kurkkua/salaattia/kananmunaa yms.
Sama aamupala ollut aina enkä kyllästy tuohon settiin ikinä!
Sokerittomia kuitumuroja johon lisään erilaisia pähkinöitä. Kananmunaa leivän päälle. Pitää erittäin hyvin nälän poissa.
Kaurapuuroa maitoon keitettynä, sekaan pilkon yhden banaanin. Sitten kaksi tai kolme leipää, yleensä kauraleipää, joskus ruis. Leipien päällä juustoa ja joskus myös kalkkunaa. Lisäksi kaksi paistettua kananmunaa, kahvia ja vettä.
Vaihtelee. Joskus puuroa ja marjoja,
Joskys ruisleipää
Joskus vaan paahtoleipää
Toisinaan smoothie
Joskus munakas
Vierailija kirjoitti:
Vaihtelee. Joskus puuroa ja marjoja,
Joskys ruisleipää
Joskus vaan paahtoleipää
Toisinaan smoothie
Joskus munakas
Ja aina kahvia. Nykyään juon aamukahvin ja kupillisen päivällä. Ennen join ihan hirveästi.
Useimmiten jokin näistä:
- Kauraleipää hummuksella, kananmunalla ja kurkulla.
- Maustamatonta jogurttia, sokeroimatonta granolaa ja marjoja.
- Tuorepuuro
Sokeria. Aivot tarvitsevat sokeriA. Sokeri on älyn polttoaine. Sokeria pitää saada aamulla. Verensokeri on aamulla alhaalla, pitää syödä sokeria. Sokeri on hyvää ja piristää.
Kreikkalainen jugurtti, lisukkeena joku hedelmä tai mehukeitto
Musta kahvi jonka seassa 20 grammaa voita. Insuliinintuotanto ei herää rasvasta, on pirteämpi olo, ei vaivaa verensokerin pompsahtelu.
Noin klo 11 puolet päivän kaloreista vähillä hiilareilla, eli yleensä joku vihersalaatti proteiinilisällä ja oliiviöljyllä. Noin klo 16.30 toinen puoli, joku normaali lämmin ruoka mutta kiinnitän huomiota siihen, ettei perunaa, riisä tai pastaa todellakaan tarvita paljoa. Ehkä noin desin verran korkeintaan. Siitä alkaa paasto 16-18 tuntia, joka katkeaa kyllä aamukahvin rasvaan, mutta joka ei vielä käynistä insuliinintuotantoa.
Tulos: Keho käyttää omia rasvavarastoja = laihtuminen. Ilman kituilua ja nälkää.
Jos jotain syön niin ruisleipää, päällä sitä mitä kaapista löytyy eli juustoa, kurkkua, tomaattia, salaattia, kananmunaa yms.
Joskus harvoin pyöräytän hedelmäsmoothien. Yleensäkin ei ole aamuisin nälkä ja pahin painajaiseni on puuro, etenkin jos siihen on sotkettu raejuustoa tai banaania(!). En vaan pysty ymmärtämään. Kas kun ei makaroneja mandariinilla.
Anteeksi, ei vaan uppoa 😂
Hotelliaamiaisilla vedän sitten koko rahan edestä, etenkin munakokkeli ja sämpylät tekee kauppansa.
Kaurapuuroa mustikoilla, maapähkinävoilla ja kauramaidolla, sama setti joka aamu oli sitten arkipäivä tai viikonloppu. Parasta.
Yleensä puuro tai smoothie, joskus leipää ja kokkelia
Hassua miten paljon puuron syöjiä täällä on. Itse en tunne kuin yhden aikuisen joka syö puuroa. Ihan vaan ihmettelen, ei pahalla.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä puuro tai smoothie, joskus leipää ja kokkelia
Mä vedän kanssa vapaapäivien aamuina kokkelia. Yleensä kaks viivaa, ruokaa ei sitten niin tarvitsekaan.
Myslityyppinen sekoitus, jossa kaurahiutaleita, leseitä, soijarouhetta, chian siemeniä, granolaa, marjoja ja maitoa.
Ohraryynipuuro täysmaitoon tehtynä voisilmällä.
Up