Hoikat ja laihat! Mikä teille on ns ”normaalia ruokaa”?
Esimerkiksi päivän aikana ja syöttekö te millaisia ruoka-annoksia? Pelkkää kanaa ja salaattia? Mikä on teille sitä ”kunnon ruokaa”? Reseptit jakoon!
Kommentit (77)
Ei todellakaan pelkkää kanaa ja salaattia. Syön kyllä paljon kasvispainotteista ruokaa, mutta kyllä ihan perus kotiruokaa myös (lihapullia, muusia, makaronilaatikkoa, jauhelihakastiketta ja spagettia jne.). Otan kyllä ihan reilujakin annoksia joskus, että tulee ihan ähky...
Vierailija kirjoitti:
Kasvikset, kana, kala, äyriäiset. Noita menee eniten. Joskus syön pastaa.
siis todella suppeaa! miten noista saat monipuolista? t: ylipainoinen
Avokadoleivät, ja sitten kaikki aasialainen ruoka, kung pao tofut, curryt yms. ja äyriäiset minullakin.
Syön jonkun yli kilon kasviksia ja marjoja päivässä, koska pidän niistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvikset, kana, kala, äyriäiset. Noita menee eniten. Joskus syön pastaa.
siis todella suppeaa! miten noista saat monipuolista? t: ylipainoinen
Suppeaa? Kaikki maailman kasvikset riittäisi jo ilman eläinproteiiniakin. Eihän mikään ole niin monipuolista kuin kasvikset.
Pikaruokaa ja eineksiä. Ei pelkästään itselleen tule tehtyä ruokaa. Ero on vaan siinä syökö sen pitsan kokonaan ja jos syö, mitä muuta syö sinä päivänä ja liikkuuko yhtään. Mä syön vähintään kahtena päivänä samaa pitsaa ja ehkä vaan jonkun hedelmän sen lisäksi.
Miksi aina ajatellaan, että hoikat ja laihat elää tyyliin pelkällä salaatilla? Jos liikkuu paljon, niin kyllä sitä kunnon proteiinipitoista ruokaakin pitää syödä paljon. Laihduttajat toki syö kevyesti, mutta jos nyt on aina ollut hoikka ja urheilullinen, niin ei mitään salaatinlehtiä närpitä.
Tykkään vihanneksista kaikessa muodossa, erilaisina lämpiminä ruokina tai sitten kylminä raasteina tai salaattisilppuna. Puoli kiloa menee rikki helposti päivän aikana.
Lisäksi syön paljon juustoja. Raejuustoa, leipäjuustoa, fetaa, mozzarellaa. Suurinta herkkuani on pitkään kypsytetty kova (lammas)juusto viinirypäleiden ja pikkuporkkanoiden kanssa tapaksina nautiskeltuna, viinilasi vielä kylkeen niin ei pidot kyllä parane.
Ja pähkinöitä menee paljon.
Normi kotiruokaa jotka teen ilman punaistalihaa.
Aamulla en ole syönyt ikinä.
Mitään jogurtteja, limppareita, viiniä tai olutta en ole koskaan syönyt/ juonut.
Hoikka ollut yli 20 vuotta.
Parikymppisenä lievästi ylipainoa lonkerosta ja viinoista.
Lapsiperheen normi ruoat makaroonilaatikot, lasagnea, munakkaat, kana, lohi. Ihan kaikki suomalainen kotiruoka. Syömme ruoka-aikoina, emme napostele. Emme syö mitään diettiruokaa. Nuo kana ja salaatti kuulostaa oudolta. Normiruokaa oikealla annoskoolla ja ilman napostelua.
Tänään paistettu lohimadaljonki, perunamuussia ja broccolineja. Huomenna varmaan kasvispastaa ja parmesaania päälle. Mun ateria ei oikeastaan koskaan ole pelkkä salaatti, paitsi joskus kunnon hellepäivinä kun ei ole ruokahalua. Kasviksia reilusti joka päivä, mutta myös kalaa/broileria/joskus punaista lihaa. Pastaa, kvinoaa ja riisiä usein, perunaa harvoin.
Ihan tavallista kotiruokaa. Keittoja, makaronilaatikkoa, salaatteja yms. Herkkujakin tulee syötyä joka päivä. Kohtuullisesti kaikkea.
Aamiaiseksi pari leipää, majoneesia ja juustoa, lounaaksi mitä sattuu löhiravintolassa olemaan, illalla yleensä pastaa ja kastiketta. Salaattia mahdollisimman usein, aina ei jaksa laittaa.
Salaisuus on se, ettei syö karkkia, pullaa, sipsejä tms.
Vierailija kirjoitti:
Miksi aina ajatellaan, että hoikat ja laihat elää tyyliin pelkällä salaatilla? Jos liikkuu paljon, niin kyllä sitä kunnon proteiinipitoista ruokaakin pitää syödä paljon. Laihduttajat toki syö kevyesti, mutta jos nyt on aina ollut hoikka ja urheilullinen, niin ei mitään salaatinlehtiä närpitä.
Niinpä. Samaa olen ihmetellyt. Annosko on aika oleellinen asia. Itse en ainakaan vedä mitää järkkyjä annoksia. Olen hoikka 4 lapsen äiti.
Inhoan ruoanlaittoa, niin yleensä syön munakkaita, kaurapuuroa, papupastasalatteja yms. helppoja ruokia. Jos innostun laittamaan ruokaa, niin se voi olla vaikka kanakeitto, kasvissosekeitto, spagettia ja soijarouhekastiketta, uunilohta silakkapihvejä tai paistettuja muikkuja ja perunoita, karjalanpaistia, kikhernepataa... Annokseni ovat yleensä aika isoja, koska en jaksa vähän väliä olla tunkemassa jotain naamaani.
Vierailija kirjoitti:
Aamiaiseksi pari leipää, majoneesia ja juustoa, lounaaksi mitä sattuu löhiravintolassa olemaan, illalla yleensä pastaa ja kastiketta. Salaattia mahdollisimman usein, aina ei jaksa laittaa.
Salaisuus on se, ettei syö karkkia, pullaa, sipsejä tms.
Itse kyllä syön karkkia vähintään kerran viikossa. Mikä kullekin sitten on se ”salaisuus”, niin aika yksilökohtaista se taitaa olla.
Tämän päivän ruuat esimerkiksi aika perus:
Aamiainen: puuro mehukeitolla, hedelmä ja maustamatonta jugurttia
Lounas: Jauheliha-tomaattikastiketta, salaatti, lautasmallin mukaan
Päivällinen opiskelijaravintolassa, lautasmallin mukainen reilu annos
Iltapalaksi kaksi sämpylää voilla ja leikkeleellä, smoothie jossa banaani, marjoja ja maustamatonta jugurttia.
Yleensä päivällisen ja lounaan välissä joku pieni välipala mutta tänään jäi välistä.
Päivän aikana:
Aamupala: 2 siivua leipää (voi, kinkku, juusto ja kasviksia paprika/kurkku), tai puuroa marjoilla/mehukeitolla/raejuustolla, tai munakas. Viikonloppuisin pekonia munakkaan kanssa ja saattaa mennä näistä useampaa laatua. Juomana vettä ja kahvia, mehua vain viikonloppuna/erikoistilanteissa.
Lounas Töissä: lautasmallin mukainen eli reilut puolet kasviksia - salaattia, juureksia, kasviksia, mitä nyt tarjolla on. Noin neljäsosa riisiä/perunaa/pastaa. Neljäsosa proteiinia: liha/kala/kasviskastike/pata/ mitä onkin tarjolla. Näkkileipä silloin tällöin. Lasi maitoa.
Välipala: hedelmä, välillä pulla, kahvia
Illallinen: lämmin ruoka tai muutoin ns täysi ateria. Ihan perus kotiruokaa: makaronilaatikkoa, jauhelihakastiketta kasviksilla lisättynä, kanacurrya kookosmaitoon riisillä, uunilohta, uunijuureksia, pastatonnikalasalaattia, kaalijauhelihapataa, keittoja (esim tomaattilinssikeitto raejuustolla on todella hyvää), itse tehtyä pitsaa, tortillaa, kanankoipia, fileekalapuikkoja tai paloja, kanasalaattia... Annoskoko vastaava kuin lounaalla, huomioiden onko päivän aikana tullut liikuttua (treenipäivånä enemmän hiilaria ja proteiinia).
Iltapala: rahkaa hedelmillä, tai leipiä kuten aamulla, tai kananmunia, välillä esim pannaria, lettuja, hedelmiä, jogurttia.
Herkuttelen aika usein mutta vähän kerrallaan. Perusruoka on ravitsevaa ja esim illallisella on aina lisukkeena jos ei tuoretta salaattia/kasviksia niin esim säilykekurkkuja/ punajuurta /porkkanaraastetta.. Liikun paljon. Siitä tulee hyvä balanssi, saa syödä mitä tykkää kunhan ei ahmi, ja liikunta pitää aineenvaihdunnan liikkeellä. Vettä pitää juoda pitkin päivää myös että kroppa toimii.
Vierailija kirjoitti:
Inhoan ruoanlaittoa, niin yleensä syön munakkaita, kaurapuuroa, papupastasalatteja yms. helppoja ruokia. Jos innostun laittamaan ruokaa, niin se voi olla vaikka kanakeitto, kasvissosekeitto, spagettia ja soijarouhekastiketta, uunilohta silakkapihvejä tai paistettuja muikkuja ja perunoita, karjalanpaistia, kikhernepataa... Annokseni ovat yleensä aika isoja, koska en jaksa vähän väliä olla tunkemassa jotain naamaani.
Veikkaan geeneillä olevan paljon tekemistä hoikkuuden kanssa. Lisäksi mä en tykkää limusta, poppareista, karkista, jugurteista jne. Suklaata ja jäätelöä kyllä menee toisinaan.
Kasvikset, kana, kala, äyriäiset. Noita menee eniten. Joskus syön pastaa.