Miten valmistaisin ahvenfileet niin, että ne maistuisivat salaatin kanssa?
Mulla on jääkaapissa ahvenfileitä, joista voisin tänään valmistaa salaatin kanssa – tein nimittäin eilen valkosipulimajoneesia, joka kävisi salaatin kastikkeeksi. Yleensä teen ahvenista keittoa tai paistan ne ruisjauhossa leivitettynä tai sellaisenaan. Olisiko jollain vinkata jotain paremmin salaatin kanssa sopivaa tapaa, tai kenties mausteyhdistelmää paistetuille ahvenille (yleensä laitan vain suolaa ja pippuria ja lautaselle sitten sitruunaa)?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä tuo ruisjauhossa leivitys on ihan paras tapa.
Mä ajattelen, että ahven on niin miedon makuinen kala, että jos syö salaatin kanssa leivitettynä, niin makuelämys jää aika valjuksi, siis ahven ei maistu salaattiin verrattuna miltään.
Ap
Koska ahven on se pääruoka, kannattaa miettiä salaatti, joka sopii ahvenen kanssa.
Nyt sulla on valkosipulimajoneesi, ja se peittää kyllä ahvenen maun.
Laittaisin kevyemmän salaatinkastikkeen.
Muuten paistaminen pannulla, voi+ tilkka kermaa
Tarkoituksena on nyt kuluttaa tuota majoneesia pois (eli tehdä ruokaa niistä aineksista, joita jääkaapissa on), siitä ajatus salaattiin eikä esim. perunamuusiin tai vastaavaan lisukkeeseen!
Ap
Kyllä tuo ruisjauhossa leivitys on ihan paras tapa.