Paras ruskiakastikkeen ohje
Paljonko jauhoija ja voita litreen suurustteeseen?
Kommentit (14)
Käristä läskiä, lisää jauhoja ja käristä lisää. Lisää kermaa ja vettä ja naati
Vierailija kirjoitti:
Et sinä tuossa kunnossa onnistu kuitenkaan,
Näin on. Palaa pian koko talo.
Nyt tilaat pizzan, ruuvaat korkin kiinni ja siunaat itsesi kun saat näin viisaita neuvoja.
25 g voita, jauhoja silleen että sulatetun voin kanssa syntyy vähän hammastahnaa löysempi massa.
Paistellaan sitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes väri muuttuu uuden 5 c kolikon väriseksi. Lisätään 5-6 dl hyvää lihalientä (häränhännästä saa parasta, mutta minulla on vähän sellainen kutina ettei AP välttämättä ole huomannut tehdä sellaista jo eilen).
Keitellään hiljalleen sekoittaen joku vartti, lisätään suolaa, mustapippuria, Worcestershire-kastiketta joku ruokalusikallinen ja tippa kermaa jos siltä tuntuu.
Voissa rosterikattilassa teräsvispilällä sekoittaen. Jäähdytä lopuksi vielä kattilan pohja vedessä, niin ei varmasti kärähdä.
Opin lapsena tekemään ruskean kastikkeen. Kimpale voita, vehnäjauhoja sen verran että uppoaa rasvaan. Paahdetaan kuumalla pannulla ruskeaksi. Lisätään vesi, kiehautetaan, lisätään loraus kermaa. Jotkut tykkäävät laittaa pilkottua sipulia voihin, ennen jauhoja. Lopuksi suolaa ja jos haluaa pippurisekoitusta teelusikallinen.
Vierailija kirjoitti:
Opin lapsena tekemään ruskean kastikkeen. Kimpale voita, vehnäjauhoja sen verran että uppoaa rasvaan. Paahdetaan kuumalla pannulla ruskeaksi. Lisätään vesi, kiehautetaan, lisätään loraus kermaa. Jotkut tykkäävät laittaa pilkottua sipulia voihin, ennen jauhoja. Lopuksi suolaa ja jos haluaa pippurisekoitusta teelusikallinen.
Unohdin , että nykyään lisään lopuksi joko lihaliemikuution tai fondin makua antamaan.
Hae kastikejauhe (ja lihapullat) Ikeasta.
Oho, olen hämmästynyt, että noin moni osaa tehdä vielä nykyisinkin perusruskean kastikkeen.
Monethan nauraa ja halveksii jos tuollaista tekee kotonaan näinä aikoina.
Ei sellainen käy laatuun ollenkaan, pitää olla rasvatonta, mautonta ja hajutonta ja vegeä. Oli todella ilo lukea näitä vastauksia!
Ruskeakastike perunoilla tai makaroonilla <3 parhautta.
Vierailija kirjoitti:
Oho, olen hämmästynyt, että noin moni osaa tehdä vielä nykyisinkin perusruskean kastikkeen.
Monethan nauraa ja halveksii jos tuollaista tekee kotonaan näinä aikoina.
Ei sellainen käy laatuun ollenkaan, pitää olla rasvatonta, mautonta ja hajutonta ja vegeä. Oli todella ilo lukea näitä vastauksia!
Eihän mikään ole lihapullien kanssa niin hyvää kuin ruskea kastike kermalla aateloituna!
50 grammaa voita, reilu desi vehnäjauhoja, litran verran vettä.
Itse aina laitan pari makiaksi paistettua sipulia, mustapippuria, suolaa ja lihalientä (demiglace)
Et sinä tuossa kunnossa onnistu kuitenkaan,