Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletko syönyt ulkomailla slaavilaista valkosipulikeittoa (Cesnekova tms.) ja tiedätkö sille suomenkielisen reseptin?

Vierailija
11.01.2020 |

Sitä tarjoillaan yleensä kirkasliemisenä lihaliemen tapaisena keittona, jossa on vähän sattumia. Joskus olen saanut myös sakeampaa versiota. Netissä on joitakin ohjeita, mutta en ole ihan varma onko kyse samasta keitosta.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun Tšekissä, täällä sitä tehdään niin että keitetään liha- tai kasvisliemessä perunoita, maustetaan voilla/laardilla, kuminalla, pippurilla, suolalla, meiramilla. Sitten kun perunat kypsyvät, sekoitetaan kananmuna ja kiehautetaan. Ja lopuksi murskatut valkosipulinkynnet. Jos haet sanoilla česneková polévka ja käännät reseptin Googlella, ymmärrät varmasti, ei ole kovin monimutkainen. Dobrou chuť (=hyvää ruokahalua)!

Vierailija
2/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos! Kuulostaa hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos! Kuulostaa hyvältä.

Onhan se mutta vähemmän kivaa silloin kun sitä on lounasruokalassa päivän keittona :D. Täällä on sosiaalisesti melko ok löyhkätä valkosipulilta ihan koska vain.

Vierailija
4/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Cesnecka on tsekkiläinen valkosipulikeitto, aivan ihanaa! Huomasin että on lihaisakin versio, me tehdään vain valkosipulista, mausteista ja yrteistä. Perunoiden tilalle laitan joskus ravioleja lautasen pohjalle ja liemen päälle. Krutonkeina ruiskrutongit

Ollut meidän kuopuksen herkkua taaperosta saakka:)

Vierailija
5/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kiitos! Kuulostaa hyvältä.

Onhan se mutta vähemmän kivaa silloin kun sitä on lounasruokalassa päivän keittona :D. Täällä on sosiaalisesti melko ok löyhkätä valkosipulilta ihan koska vain.

Ei kypsennetty tai esisuolattu valkosipuli löyhkää. Ainoastaan se raakana syöty kitkerä valkosipuli haisee hengityksessä.

Vierailija
6/7 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kiitos! Kuulostaa hyvältä.

Onhan se mutta vähemmän kivaa silloin kun sitä on lounasruokalassa päivän keittona :D. Täällä on sosiaalisesti melko ok löyhkätä valkosipulilta ihan koska vain.

Ei kypsennetty tai esisuolattu valkosipuli löyhkää. Ainoastaan se raakana syöty kitkerä valkosipuli haisee hengityksessä.

Voin vakuuttaa että koko toimisto löyhkää valkosipulikeittopäivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
21.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kellään ohjetta minkä olisi todennut hyväksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan kahdeksan