Auttakaa ruokavalion keventämisessä, etenkin salaattivinkkejä tarvitsen!
Olen jo jonkin aikaa yrittänyt kevennellä syömisiäni, mutta niinhän tässä joulun ja uudenvuoden välissä on käynyt, että syöty on liikaa. Nyt oikein ällöttää melkein kaikki ruoka. Miten saan taas kunnon ruokailusta kiinni?
Olen tykännyt tähän asti syödä ison kasan salaattia ja lämmintä ruokaa olen siinä kyljessä vähentänyt. Salaattiin olen siis laittanut salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua, muutaman viinirypäleen, ituja ja n. 10 g salaatinkastiketta. Tomaatit on tähän aikaan vuodesta pahoja, tai sitten mulla on alkanut tulemaan niihin yliannostus.
Miten voisin tuunailla tuota salaattia niin, että se maistuisi taas?
Kommentit (6)
Mä oon siirtynyt kokonaan kirsikkatomaatteihin, on makeita ja hyviä myös tähän aikaan vuodesta.
Mä en pysty enää ollenkaan käyttämään normi salaatinlehtiä salaatin pohjana, kun kerran kokeilin lehtikaalia ja pinaattia niiden tilalla :D Normi salaatit menee leivällä, mutta lehtikaali antaa salaatille jotenkin jämäkämmän pohjan ja enemmän pureskeltavaa, sekä enemmän ravintoaineita :) Revin siis salaatin pohjaksi yhden tai kaksi lehtikaalin vartta (ei sitä kovaa keskiosaa, lehdet vaan) ja vähän pinaattia ja sitten hetken hieron niitä käsin pehmemämmäksi oliiviöljyn ja suolan kanssa. Toinen mikä on itselleni salaatin sekaan ihan ykkönen niin paahdan uunissa bataattia ja kikherneitä ja heitän salaattiin.
Myös "normi"ruokia voi keventää kivasti lisäämällä sekaan kasviksia lihan tilalle, jos lihaa syö. Itse kyllä kokeilen tällä hetkellä suhteellisen vegaanista ruokavaliota ja lihaa en ole syönyt pariin viikkoon, mutta siis esim. bolognesekastikkeeseen aikaisemminkin jo laitoin vähän vähemmän jauhelihaa ja raastoin sekaan kesäkurpitsan ja pari porkkanaa. Nyt olen tehnyt saman, mutta jauhelihan sijaan soijarouhetta.
Kuulostaa klassiselta perusvirheeltä. Kun ruokavaliota keventää, ei siitä voi, eikä pidä jättää proteiinia pois. Se kun jättää proteiinin pois tai minimiin, kostautuu yleensä niin, että kyllästyt kevennys-projektiisi hyvin nopeasti ja tilaat pizzan.
Eli aina proteiinia lautaselle. Keventää ei voi alkamalla syömään pelkkää salaattia. Salaatin joukkoon vaikkapa broileria, tofua tai vaikka härkistä.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa klassiselta perusvirheeltä. Kun ruokavaliota keventää, ei siitä voi, eikä pidä jättää proteiinia pois. Se kun jättää proteiinin pois tai minimiin, kostautuu yleensä niin, että kyllästyt kevennys-projektiisi hyvin nopeasti ja tilaat pizzan.
Eli aina proteiinia lautaselle. Keventää ei voi alkamalla syömään pelkkää salaattia. Salaatin joukkoon vaikkapa broileria, tofua tai vaikka härkistä.
En ole alkanut syömään pelkkää salaattia, olen vain pienentänyt lämpimän ruoan osuutta, kun aiemmin lapioin sitä lautaselle aikamoisen kasan. Vihreää, ym. kasvista olen kuitenkin yrittänyt lisätä, koska sitä en ole aiemmin taas syönyt niin paljon.
Erilaiset pakastevihannekset, paistettu ja maustettu kesäkurpitsa, kurkku, paprika, tomaatti ja raejuusto -salaatti
Kasviksia on kiva syödä välillä lämpimänä. Paistan pannulla paprikaa, tomaattia, parsakaalta, sipulia ja mitä ikinä keksiikään. Muutamassa minuutissa pehmenevät ja sitten mausteeksi suolaa ja pippuria. Ja sitten teen ruokaisempia salaatteja eli siihen salaatti-kurkku-tomaatti pohjaan lisää esim fetaa tai mitä tahansa juustokuutioita, kanaa, pastaa, herneitä, suolakurkkua... mielikuvitus rajana. Myös texmex salaattia kannattaa kokeilla jos tykkää mausteisemmasta ruoasta!