Hyvää, palmuöljytön suklaata. Suositelkaa!
Voisiko tähän listata hyviä suklaita, joissa kaakaovoita ei ole korvattu palmuöljyllä. Fazer on pissinyt suklaansyöjien makuhermoihin valmistamalla huonolaatuisempia tuotteitta.Ehkä luotto omaan brändiin on niin kova. Olikos se geishan vai minkä käärenamin pakkauskokoa kun viime vuonna pienennettiin meriselityksin ja hinta pysyi samana.
Kommentit (37)
Fazer kaakaotryffelit tai konvehdit peltirasiassa. Ei ole palmuöljyä.
Fazerin kaikki suklaat, jotka eivät ole täytesuklaita on palmuöljyttömiä.
Aika demoni nykyään tämä palmuöljy. Mikä siinä on huonoa? Maku vai??
Vierailija kirjoitti:
Suklaa on yksi epäeettisin valinta. Syökää suomalaisia tuotteita. Suklaa tuotetaan aina epäinhimillistä ja paljo orjatyövoimalla. Ja suuri osa orjista on lapsia. Mutta ei väliä, kunhan ei ole palmuöljyä. Joka on puolikovista rasvoista se ekologisin vaihtoehto.
Terveyshaitoista viis, kunhan on ekologisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suklaa on yksi epäeettisin valinta. Syökää suomalaisia tuotteita. Suklaa tuotetaan aina epäinhimillistä ja paljo orjatyövoimalla. Ja suuri osa orjista on lapsia. Mutta ei väliä, kunhan ei ole palmuöljyä. Joka on puolikovista rasvoista se ekologisin vaihtoehto.
Terveyshaitoista viis, kunhan on ekologisin.
Juu, enkä muutenkaan käytä nautintoaineita eettisyyden vuoksi, vaan siksi että nautin niistä.
Ei palmuöljyä:
Royal
Toblerone
Pandan enkeli-suklaat (niitä myydään nyt pahvirasioissa)
Fazerin Sininen levy
Brunberg tryffelit (niitäkin myydään nyt pahvirasioissa)
Lidlin urheilusuklaassa ei ole palmua tietääkseni.
Kuumennus pilaa palmuöljyn
Aiheesta uutisoitiin aikaisemmin tänä keväänä muun muassa Maaseudun Tulevaisuudessa. Haitallisia yhdisteitä syntyy, kun palmuöljyä kuumennetaan puhdistusprosessin aikana: "Palmuöljy ei itsessään ole haitallista, mutta ongelmat liittyvät sen puhdistamiseen kuumentamalla öljy 200-asteiseksi. Kuumennus pilkkoo rasvoja muiksi yhdisteiksi kuten GE:ksi, 3-mcpd:ksi ja 2-mdpd:ksi. Ne ovat eläinkokeissa aiheuttaneet munuaisvaurioita", kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
Palmuöljyn glysidoli on karsinogeeninen aine
Pikaruoassa runsaasti käytetty palmuöljy sai moitteita ruokaöljyjä tutkivan EU-komitean puheenjohtajana toimivalta Helle Knutsenilta, joka varoitti komitean tiedotteessa etenkin imeväisiä sekä alle 18-vuotiaita koskevista palmuöljyn käyttöön liittyvistä riskeistä. Knutsenin mukaan on riittävästi todisteita, että palmuöljyn sisältämä glysidoli aiheuttaa syöpää. Pikaruoan lisäksi palmuöljyn haitallisia aineita esiintyy muun muassa leivonnaisissa, äidinmaitokorvikkeissa ja muissa prosessoiduissa elintarvikkeissa.
https://www.hyvinvoinnin.fi/blogs/news/paha-pahempi-palmuoljy
Pandalla näyttäisi olevan aika paljonkin suklaata, joissa ei ole lainkaan palmuöljyä.
Huom.! Joissakin heidän tuotteissaan on, mutta suurimmassa osassa ei näytä olevan.
Lindtin Lindor-suklaat on ihania, mutta en tiedä onko niissä palmuöljyä.
Palmuöljyviljelmät tuhoavat uhanalaisyen eläinten, mm. orankien, asuinalueita ja ovat muutenkin katastrofaalisia luonnon monimuotoisuudelle. Palmuoljy edistää myös ilmastonmuutosta. Boikottiin vain!
"Palm oil — which appears in a dizzying amount of food and cosmetic products, and is a feedstock for biofuel — poses many environmental problems. It's the largest driver of Indonesian deforestation, which destroys habitat and contributes to climate change"
Suklaa on yksi epäeettisin valinta. Syökää suomalaisia tuotteita. Suklaa tuotetaan aina epäinhimillistä ja paljo orjatyövoimalla. Ja suuri osa orjista on lapsia. Mutta ei väliä, kunhan ei ole palmuöljyä. Joka on puolikovista rasvoista se ekologisin vaihtoehto.