Jalostajan Muumi-lohikeitossa palmuöljyä
Käsittämätöntä, että Suomessa ei osata edes lohikeittoa enää tehdä ilman palmuöljyä! No, einesfirmalta ei toisaalta voi muuta odottaakaan kun mennään halpuutus edellä
Kommentit (17)
Mihin ihmeeseen lohikeitossa edes tarvitaan minkään sortin öljyä?
Minä tiesin sen vatsallani jo ennakkoon!
Jalostajan tuotteissa näkyy aika monessakin tuo samainen rasvajauhe (palmuöljy RSPO SG)
Mulla on hivenen ristiriitaiset tuntemukset palmuöljystä.
Rypsi ja rapsi eivät mulle sovi, saan niistä vakavia iho-oireita, joten toisaalta toivotan palmuöljyn tervetulleeksi, se kun usein korvaa nää kotimaiset kasvisrasvalitkut tuotteissa joissa kasvisrasvoja on.
Toisaalta palmuöljystä, kuten monista muistakin tuotteista jo tänäpäivänä, löytyy tutkittua tietoa sen vahingollisuudesta terveydelle ja ympäristölle.
Pyrinkin etsimään tuotteita joissa kasviöljyä ei ole ollenkaan, ja käytänkin esim eineksiä äärimmäisen harvoin.
Onneksi teen lohikeiton aina itse kotona aineksista. Ei tarvita kuin lohta, perunaa, sipulia, kermaa, tilliä ja suolaa/ pippuria, on parhainta ilman lisäaineita :)
Ja muumia ei tietenkään ollenkaan. Tyypillistä.
Vierailija kirjoitti:
Ja muumia ei tietenkään ollenkaan. Tyypillistä.
Norjalainen lohi 10 %, suomalainen muumijauhe 1,2 %
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hivenen ristiriitaiset tuntemukset palmuöljystä.
Rypsi ja rapsi eivät mulle sovi, saan niistä vakavia iho-oireita, joten toisaalta toivotan palmuöljyn tervetulleeksi, se kun usein korvaa nää kotimaiset kasvisrasvalitkut tuotteissa joissa kasvisrasvoja on.
Toisaalta palmuöljystä, kuten monista muistakin tuotteista jo tänäpäivänä, löytyy tutkittua tietoa sen vahingollisuudesta terveydelle ja ympäristölle.
Pyrinkin etsimään tuotteita joissa kasviöljyä ei ole ollenkaan, ja käytänkin esim eineksiä äärimmäisen harvoin.
Ootko kokeillu kotimaista hamppuöljyä?
Siinä on kaikkia eri omegoita sopivassa suhteessa. Käytän itse sitä 1 tl päivässä
Kannattaa etsiä itselle kasviöljy joka sopii. Jos käyttää vaan eläinrasvoja, ne on yleensä kovempaa rasvaa ja ei sisällä eri omegoita.
Ihminen tarvitsee luonnostaan palmuöljyä.
Kiitos jalostaja!
Sinccis
Palmuöljy on kasvavalle lapselle just must!
Nyt ne tekevät keittoa muumeista?! Ehkä ovat niin kuivia että tarvitaan lisärasvaa. Tavalliseen lohikeittoon ei tarvitse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hivenen ristiriitaiset tuntemukset palmuöljystä.
Rypsi ja rapsi eivät mulle sovi, saan niistä vakavia iho-oireita, joten toisaalta toivotan palmuöljyn tervetulleeksi, se kun usein korvaa nää kotimaiset kasvisrasvalitkut tuotteissa joissa kasvisrasvoja on.
Toisaalta palmuöljystä, kuten monista muistakin tuotteista jo tänäpäivänä, löytyy tutkittua tietoa sen vahingollisuudesta terveydelle ja ympäristölle.
Pyrinkin etsimään tuotteita joissa kasviöljyä ei ole ollenkaan, ja käytänkin esim eineksiä äärimmäisen harvoin.
Ootko kokeillu kotimaista hamppuöljyä?
Siinä on kaikkia eri omegoita sopivassa suhteessa. Käytän itse sitä 1 tl päivässä
Kannattaa etsiä itselle kasviöljy joka sopii. Jos käyttää vaan eläinrasvoja, ne on yleensä kovempaa rasvaa ja ei sisällä eri omegoita.
No nyt tuli tuubaa. Eläinrasvoissa, myös maaeläinrasvoissa, on sekoitus tyydyttyneitä, yksittäis- ja monityydyttymättömiä rasvahappoja. Kanan- ja sianrasvan rasvahappojakauma on hyvin samankaltainen oliiviöljyn kanssa. Tämän voi kuka tahansa tarkistaa esim. Finelistä.
Kookos- ja palmuöljyssä on paljon tyydyttynyttä (”kovaa”) rasvaa. Tyydyttynyt rasva ei ole haitallista ihmiselle, tuli se kasvi- tai eläinperäisestä lähteestä. Maailman Sydänliiton puheenjohtaja on jo todennut tämän. Suomessa sitä ei vielä kehdata sanoa kovaan ääneen.
Ihmiselle välttämättömiä, pitkiä monityydyttymättömiä rasvahappoja saa ainoastaan eläinperäisistä lähteistä. Kalaöljy on tunnetuin, mutta myös maaeläinrasvoissa on EPAa ja DHA:ta, toisissa yhtä, toisissa molempia.
Palmuöljy ei ole välttämätöntä kenellekään.
Eikö Suomessa osata, vaan tarkoititko tätä kyseistä keittoa? Vai onko kaikissa lohikeitoissa palmuöljyä?
Lohikeitossa palmuöljyllä korvataan maitoa tai kermaa. Suklaassa sillä korvataan kaakaovoita. Muissa tuotteissa kuten kekseissä tai leivonnaisissa sillä korvataan kaakaovoita, kermaa tai voita.
Sillä ei ole mitään muuta tarkoitusta elintarviketeollisuudessa kuin se, että tuotteen laatua heikennetään ja tuotantokustannuksia halpuutetaan mutta tuotteen hinta saadaan pysymään samana, kun tästä "uudistuksesta" ei tarvitse kertoa asiakkaalle ja harva syynää tuoteselostetta jokaikinen kerta tuttua tuotetta ostaessaan.
Tähän kun vielä lisää sen että kymmeniä tuhansia eläinlajeja kuolee sademetsissä siihen että tälle halpuutusmateriaalille saadaan raivattua lisää metsää pois alta, niin kyllä nämä palmuöljyä käyttävät suomalaiset firmat ovat saatanasta.
Voin jo kuvitella tulevan Huutokauppakeisarin jakson, jossa Aki Palsanmäki aloittaa: Tässä on Muumilohikeitto vuodelta 2019. Paljonko tarjotaan? Kakskymppiä?
Älkää ostako sitä ja laittakaa palautetta Jalostajalle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hivenen ristiriitaiset tuntemukset palmuöljystä.
Rypsi ja rapsi eivät mulle sovi, saan niistä vakavia iho-oireita, joten toisaalta toivotan palmuöljyn tervetulleeksi, se kun usein korvaa nää kotimaiset kasvisrasvalitkut tuotteissa joissa kasvisrasvoja on.
Toisaalta palmuöljystä, kuten monista muistakin tuotteista jo tänäpäivänä, löytyy tutkittua tietoa sen vahingollisuudesta terveydelle ja ympäristölle.
Pyrinkin etsimään tuotteita joissa kasviöljyä ei ole ollenkaan, ja käytänkin esim eineksiä äärimmäisen harvoin.
Ootko kokeillu kotimaista hamppuöljyä?
Siinä on kaikkia eri omegoita sopivassa suhteessa. Käytän itse sitä 1 tl päivässä
Kannattaa etsiä itselle kasviöljy joka sopii. Jos käyttää vaan eläinrasvoja, ne on yleensä kovempaa rasvaa ja ei sisällä eri omegoita.
Kuinka tuosta mun viestistä voi kenellekään jäädä sellainen käsitys, että etsin vinkkejä siihen mitä turhanaikaista kasvislitkua voisin sotkea siihen mitä suuhuni laitan?
terveellisempäähän palmuöljy on kuin voi.