Juodaanko jallu shottina vai lasista
Pitäisi viikonloppuna mennä yhteen tapahtumaan tarjoilemaan ja en haluaisi nolata itseäni :D Tää on niin perus että "pitäisi" varmaan tietää
Kommentit (27)
Se pitää ensin suodattaa. Kahvinsuodatin käy hyvin. Sitten se pitää kirkastaa, eli nopea kiehautus. Sitten oikeaoppinen jäähdytys, eli suoraan pakkaseen 3 tuntia. Sitten sulatus, ja vielä yksi suodatus, mutta tällä kertaa limepalasten kanssa.
Jaloviina on mainettaan jalompi, eikä viininlitkijät ymmärrä näitä asioita.
Vierailija kirjoitti:
Se pitää ensin suodattaa. Kahvinsuodatin käy hyvin. Sitten se pitää kirkastaa, eli nopea kiehautus. Sitten oikeaoppinen jäähdytys, eli suoraan pakkaseen 3 tuntia. Sitten sulatus, ja vielä yksi suodatus, mutta tällä kertaa limepalasten kanssa.
Jaloviina on mainettaan jalompi, eikä viininlitkijät ymmärrä näitä asioita.
Unohdin vastata siihen kysymykseesi. Jaloviinalasista tietenkin. Muu on rahvaanomaista. Ja vaikka sanoin, että kahvinsuodatin käy, niin valkoinen silkkiliina on enemmän juoman arvoinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se pitää ensin suodattaa. Kahvinsuodatin käy hyvin. Sitten se pitää kirkastaa, eli nopea kiehautus. Sitten oikeaoppinen jäähdytys, eli suoraan pakkaseen 3 tuntia. Sitten sulatus, ja vielä yksi suodatus, mutta tällä kertaa limepalasten kanssa.
Jaloviina on mainettaan jalompi, eikä viininlitkijät ymmärrä näitä asioita.
Unohdin vastata siihen kysymykseesi. Jaloviinalasista tietenkin. Muu on rahvaanomaista. Ja vaikka sanoin, että kahvinsuodatin käy, niin valkoinen silkkiliina on enemmän juoman arvoinen.
HÄH? Jallu jalluna ja sormi pois perseestä. Mitä sekoilet jonku suodatinpussien tai muun kans?
Juo ja juota suoraan pullosta niin ei tule tiskiä. Jos joku änkyröi niin selitä että tämä on ekologista ja säästää luontoa.
Jallulle viskilasikin on liian hieno :) Eli ihan perusjuomalasi kelpaa hyvin.
Konjakkilasi on ainoa oikea. Koska jaloviina on konjakkia, jossa osa neutraalia viljaväkiviinaa.
shottina, itse tosin vedän kahvimukista
Vierailija kirjoitti:
Konjakkilasi on ainoa oikea. Koska jaloviina on konjakkia, jossa osa neutraalia viljaväkiviinaa.
Tämähän se ongelma onkin, koska yhden tähden jallu vielä ajatuksena menettelee, mutta miksi pilata konjakkia viinalla kahden tähden tai kolmen tähden edestä? Vesilasiin vain.
Kukin tyylillään, ei se mikään hienostelujuoma ole.
Jallua voi siemailla grogilasista jäillä tai ilman, kumauttaa shottina kerralla alas tai sekoittaa vaikkapa colaan.
Jallu-colan voi tehdä grogilasiin tai pitkänä, jäillä tai ilman.
Vierailija kirjoitti:
Sekä että. Riippuu tilanteesta
Eli ok tarjota kummin vain. Kiitos vastauksista!
Vierailija kirjoitti:
shottina, itse tosin vedän kahvimukista
Jos kajvimuki on pahvimuki, liukenee liima ja muki vuotaa :-D
Kyllä se aromilasiara kuuluu tarjoilla. Toki jos asiakas itse pyytää niin ihsn vaan shottina.
Meilläpäin sitä juodaan mk. Kovaa kahvia eli kahvin joukkoon, nautitaan esim nuotion ääressä raikkaassa ulkoilmassa..
Jallu-laulun sanat;
Juodaanko Jallu shottina vai lasista?
Parannellaanko huomenna masista?
Ihan sama miten kumotaan, kuhan
kirkasta on.
Vierailija kirjoitti:
Konjakkilasi on ainoa oikea. Koska jaloviina on konjakkia, jossa osa neutraalia viljaväkiviinaa.
Tuo sopii silloin, kun haluaa tarjota vieraille konjakkia, mutta ei ole kuin Jallua.
Menee täydestä
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
shottina, itse tosin vedän kahvimukista
Jos kajvimuki on pahvimuki, liukenee liima ja muki vuotaa :-D
Varokaa ettei mene jallua pilalla!
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Konjakkilasi on ainoa oikea. Koska jaloviina on konjakkia, jossa osa neutraalia viljaväkiviinaa.
Tuo sopii silloin, kun haluaa tarjota vieraille konjakkia, mutta ei ole kuin Jallua.
Menee täydestä
Tarjoilee Jallua piloillaan!
Ammattilaisille suunnattu julkaisu kertoo, että yhden ja kolmen tähden jallu juodaan snapsilasista ja jaloviina tammi juodaan aromilasista.
https://shakerlehti.fi/artikkelit/tahdet-rivissa-jaloviinan-monet-kasvo…
Kyllä ne veljet näyttää. Seuraat vaan perässä. "Rati riti ralla, ajan ratikalla..."
Sekä että. Riippuu tilanteesta