Millä korvata tomaatti?
Tyttäreni on allerginen tomaatille. Onko joku keksinyt millä sen voisi korvata esim. Italianpadassa, chili con carnessa, pitsakastikkeessa? Jokseenkin mälsää syödä em. ruokia kuivina, kun monessa ruoasta se tomaattinen pohja on ikään kuin se "juttu". Asiaa ei helpota se, että tytär on vieläpä hyvin valikoiva ja mielikuvitusta vaaditaan muutenkin ruokailun järjestämisessä. Tomaattiallergia on kuitenkin testeissä todettu.
Kommentit (6)
Jos ei voi syödä tomaattia, on mielestäni turha tehdä ruokia, joissa tomaatti on oleellinen osa. Jos sen korvaa jollain muulla, eihän se ole enää sama ruoka.
Toki esimerkiksi paprika- ja sipulipyree auttaisi asiaa. Ja kuten sanottu, pitsaa tehdään myös valkoisena. Ruokiin voi myös lisätä nestettä kuten kasvislientä tai viiniä. Ei sen tarvitse kuivaa olla, vaikkei olekaan tomaattia.
Tomaatin voi helposti korvata pinaatilla joka on sanana hyvin samantapainen.
Siis onko varmaa että koskee niin kypsää kuin raakaa? Eikö monella ole eroa siinä?
Itse korvaan ketsupilla. Maistuu ihan samalta kuin tomaattikastike.
Tiedän ihmisiä, jotka ovat laittaneet pitsoihin mm. pestoa, tuorejuustoa tai smetanaa tomaattikastikkeen tilalle.