Voiko tomaattikeittoa lämmittää vedenkeittimessä?
Keittimessä ei ole vastukset näkyvillä joten olisi helppo pestä hotelliolosuhteissa.
Kommentit (58)
Mikä se sellainen keitin on, jossa vesi kiehuu, muttei muka ole mitään kuumenevaa vastusta?
Kokeilepa kotona lämmittää kattilassa tomaattikeitto kiehuvaksi parissa minuutissa täydellä teholla hellalla SEKOITTAMATTA. Mitä luulet, että se tekee kattilan pohjalle?
Kuuma tomaatti muutenkin tarttuu iloisesti kaikkeen kiinni, eli voi lämmittää, mutta keitin on sen jälkeen pilalla.
Haet jostain jääpala-astian, laitat keiton sinne pakkauksessaan ja kaadat kuumaa vettä päälle. Muutamassa minuutissa kuuma tomaattikeitto valmis.
Nuorempana hotellissa siivonneena voin kertoa, että ap:n kaltaisia herneaivoja on paljon. Sitten lähetettiin perästä korvauslaskut.
Laita keitin vettä puolilleen, keitto muovipussiin joka kestää kiehuttamista, sitten tipauta suljettu pussi keittimeen ja keitin päälle.
Ei ole kokeiltu.
Voi lämmittää ja on suositeltavaakin, on terveellistä lämmittää tomaatteja
Vierailija kirjoitti:
Kuuma tomaatti muutenkin tarttuu iloisesti kaikkeen kiinni, eli voi lämmittää, mutta keitin on sen jälkeen pilalla.
Haet jostain jääpala-astian, laitat keiton sinne pakkauksessaan ja kaadat kuumaa vettä päälle. Muutamassa minuutissa kuuma tomaattikeitto valmis.
Tä? Sinä puhut nyt jostain pussikeitosta. Oikeista tomaateista tehty keitto on tuolla metodilla laimennettua lirua.
Näppärästi valmistuu myös riisipuuro vedenkeittimessä. Tunnin verran kun annat kiehua ja lisäät suolaa, niin a vot, herkullinen puuro on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Laita keitin vettä puolilleen, keitto muovipussiin joka kestää kiehuttamista, sitten tipauta suljettu pussi keittimeen ja keitin päälle.
Ei ole kokeiltu.
Tuloksena keitin, jonka vastukseen on sulanut muovia JA keittoa. Mikään muovipussi ei kestä kontaktia hellanlevyyn/keittimen vastukseen.
Voi, yhden kerran; ensimmäisen ja viimeisen.
Mikä vika on kylmässä tomaattikeitossa, olettaen että se on kunnollista eikä mitään jauhekeittoa? Gazpachoa espanjalaisetkin syö.
Eikös tää eräs bloggaaja kertonut keittävänsä kananmuniakin hotellin vedenkeittimessä... :x
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuuma tomaatti muutenkin tarttuu iloisesti kaikkeen kiinni, eli voi lämmittää, mutta keitin on sen jälkeen pilalla.
Haet jostain jääpala-astian, laitat keiton sinne pakkauksessaan ja kaadat kuumaa vettä päälle. Muutamassa minuutissa kuuma tomaattikeitto valmis.
Tä? Sinä puhut nyt jostain pussikeitosta. Oikeista tomaateista tehty keitto on tuolla metodilla laimennettua lirua.
Ap on hotellihuoneessa. Ei kai sillä siellä ole muuta kuin valmiskeittoa pussissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita keitin vettä puolilleen, keitto muovipussiin joka kestää kiehuttamista, sitten tipauta suljettu pussi keittimeen ja keitin päälle.
Ei ole kokeiltu.
Tuloksena keitin, jonka vastukseen on sulanut muovia JA keittoa. Mikään muovipussi ei kestä kontaktia hellanlevyyn/keittimen vastukseen.
Pakkoko on päästää koskettamaan pohjaa, sitoo naurulla kiinni kahvaan niin kelluu veden pinnan tasolla, luulisi minigripin kestävän, ainakin sousviden kestää, ja voihan veden kiehauttaa ensin ja lilluttaa sitten.
Vierailija kirjoitti:
Voi, yhden kerran; ensimmäisen ja viimeisen.
Oikeasti tuo on kaksi kertaa, ensimmäinen kerta ja viimeinen kerta
Vierailija kirjoitti:
Eikös tää eräs bloggaaja kertonut keittävänsä kananmuniakin hotellin vedenkeittimessä... :x
No se onnistuu kyllä, jos munat eivät rikkoudu. Mutta niin ne ikävä kyllä herkästi tekevät, ja sitten sinulla onkin valkuaisen proteiinit palaneet kiinni vastukseen.
Lisäksi useimmat keittimet lopettavat kiehumisen muutamassa kymmenessä sekunnissa sen jälkeen, kun vesi on alkanut kiehua, joten munat jäävät kyllä ihan raa'aksi. Ei edes kolmen minuutin pehmeiksi, vaan raa'aksi.
1
Et voi.
Tuttavaperheen poika kun lähti kouluun ja kun lähti ensimmäisen kerran koulun yksin aamulla, niin toimi tietysti äidin ohjeen mukaan ja teki pikapuuron vedenkeitimellä. Eli vesi kiehuvaksi keittimellä ja pikapuuropussin sisältö vedenkeittimeen. Sai kuulema muutaman tunnin liottaa illalla että saivat keittimen taas käyttökuntoon.
Itse olen hankkinut pienen vedenkeittimen reissuja varten. Teho on vain 600W jotta hotellihuoneiden sulakkeet kestää sen käyttämisen. Hankin ruokatarvikkeita, joihin riittää vain veden lisääminen. Nykyään on kaikenlaisia nuudeli-, pasta- ja keittojuttuja, jotka ovat purkissa ja sinne vaan kaadetaan kuuma vesi ja annetaan hautua muutama minuutti.
Omat reissutyöpäivät ovat niin pitkiä että ei jaksa lähteä mihinkään ravintolaan syömään tai sitten pikkupaikkakunnilla ei edes ole ravintolat auki ilalla. Ja jossain Norjassa siinä myös säästää pitkän pennin kun ei tarvi käydä ulkona syömässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tää eräs bloggaaja kertonut keittävänsä kananmuniakin hotellin vedenkeittimessä... :x
No se onnistuu kyllä, jos munat eivät rikkoudu. Mutta niin ne ikävä kyllä herkästi tekevät, ja sitten sinulla onkin valkuaisen proteiinit palaneet kiinni vastukseen.
Lisäksi useimmat keittimet lopettavat kiehumisen muutamassa kymmenessä sekunnissa sen jälkeen, kun vesi on alkanut kiehua, joten munat jäävät kyllä ihan raa'aksi. Ei edes kolmen minuutin pehmeiksi, vaan raa'aksi.
1
Kananmunia voi kypsentää kuumassa vedessä aivan mainiosti, aikaa siihen kyllä menee ja alle 60 ei haude saisi mennä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita keitin vettä puolilleen, keitto muovipussiin joka kestää kiehuttamista, sitten tipauta suljettu pussi keittimeen ja keitin päälle.
Ei ole kokeiltu.
Tuloksena keitin, jonka vastukseen on sulanut muovia JA keittoa. Mikään muovipussi ei kestä kontaktia hellanlevyyn/keittimen vastukseen.
Pakkoko on päästää koskettamaan pohjaa, sitoo naurulla kiinni kahvaan niin kelluu veden pinnan tasolla, luulisi minigripin kestävän, ainakin sousviden kestää, ja voihan veden kiehauttaa ensin ja lilluttaa sitten.[/quot
Sun kannattaa kyllä kuule kokeilla 😂 ennen kuin alat ideoida tyhmiä.
Keittimessä ei edes mahdu lillimään vapaasti pohjaan koskematta isohko muovipussi tuolla lailla, hotellien vedenkeittimet on puolesta litrasta litraan. Ja niissä on kansi, jonka on yleensä oltava kiinni, että laite toimii (eikä kuuma vesi roisku ulos).
Ei voi. Kaikissa vedenkeittimissä ON vastukset tai lämpenevä osa kannun sisässä, koska ei se muovikuori voi vettä lämmittää. Keittimen vastus kuumenee erittäin kuumaksi, se sentään kiehuttaa kylmän hanaveden parissa minuutissa!
Ja jos isket hienonnettua tomaattia (sitähän tomaattikeitto on, plus mausteita yms. aineksia) kannuun, hienonnetut ainekset tarttuvat ja palavat kiinni siihen kuumennusosaan, etkä saa sitä enää puhtaaksi.