Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko sokeri rasvaa vaarallisempaa?

Vierailija
02.09.2019 |

Olen pohtinut nyt näitä ravintosuosituksia. Vanhempani ovat hoikkia, ja liikunnallisia ja välttävät rasvaa kaikin tavoin mutta syövät joka päivä sokeria. Kaikki vähärasvaista, rasvatonta ja Benecolia jne. On verenpainetautia, kolesterolia, yksi sydänkohtaus. Ikää 65. Voisiko näitä parantaa jättämällä sokerin ja lisäämällä rasvaa? Kokemuksia, tutkimuksia puolesta ja vastaan?

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle.

Vierailija
2/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihminen ei tarvitse sokeria, rasva sen sijaan on välttämätöntä. Ehkä siitä voi jotain päätellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri muuttuu rasvaksi, joten kuka näistä nyt selvän ottaa?

Vierailija
4/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sokerilta voi välttyä, jos meinaa syödä muutakin kuin öljyä ja ihraa. Jos tarkoituksenasi on kysyä onko ruokosokeri jotenkin välttämätöntä, niin ei todellakaan. Vaarallisuuteen ei myöskään kukaan voi vastata yksioikoisesti.

Vierailija
6/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse jätin sokerin vähiin (vain marjojen, kasvisten ja maitotuotteiden hiilareita) ja lisäsin rasvan käyttöä. Kaikki veriarvot ovat nyt paremmat. En tajua, miksi tästä ei puhuta enemmän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihminen ei tarvitse sokeria, rasva sen sijaan on välttämätöntä. Ehkä siitä voi jotain päätellä.

Toki sen rasvan pitää olla hyvää rasvaa.  Eläinrasvaa, ei siemenöljyjä tai margariineja.

Vierailija
8/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

On vaarallisempaa. Rasvasta ei WHO ole varoittanut, mutta sokerista on. Transrasva on ainoa poikkeus sääntöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse jätin sokerin vähiin (vain marjojen, kasvisten ja maitotuotteiden hiilareita) ja lisäsin rasvan käyttöä. Kaikki veriarvot ovat nyt paremmat. En tajua, miksi tästä ei puhuta enemmän!

En ole mitannut veriarvoja mutta vointi on parempi ja painokin on tulossa alas :)

Vierailija
10/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.

Kalastahan ei tässä ketjussa puhuta.

Vierailija
12/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.

Karkista suurin osa on siasta irtikeitettyä gelatiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala on yksi rasvaisimmista ruuista, kuten esim. lohi.

Kala sisältää runsaasti hyviä rasvoja.

Ainakin diabeetikoille, rasva on vaarallista, silti voi syödä toisinaan sokerisia leivonnaisia ja hedekmiä.

Vierailija
14/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianrasva pitää seisokin kunnossa. Kokeileppa samaa sokerilla :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kala on yksi rasvaisimmista ruuista, kuten esim. lohi.

Kala sisältää runsaasti hyviä rasvoja.

Ainakin diabeetikoille, rasva on vaarallista, silti voi syödä toisinaan sokerisia leivonnaisia ja hedekmiä.

Diabeetikoille nimenomaan oikea rasva on hyväksi. Sokeriset leivonnaiset ja hedelmät ei kuuluu diabeetikon ruokavalioon.

Vierailija
16/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.

Vierailija
17/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.

Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.

Vierailija
18/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.

Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.

No sinä et ole ainakaan sitten perehtynyt.

Vierailija
19/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.

Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.[/quote

Höpö höpöä tuo. Tosin Suomessa taidetaan virallisesti noin vielä opettaa. Muuttunee muun maailman perässä muutaman vuoden kuluttua.

Vierailija
20/46 |
02.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.

Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.

Sä et ole perehtynyt yhtään. Niin on tiedot hukassa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan neljä