Kysyin vegaanilta, miksi ihmiselle, joka on sekasyöjä, kasvisruoka olisi terveellistä.
Ei vegaani osannut vastata ja poistatti koko ketjun :D:D
Kommentit (33)
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Ihmisten suolistoa on tutkittu ja itseasiassa ihmisen suolisto sopii paremmin kasvissyöntiin, sillä suolisto on esimerksiksi pidempi kuin karhuilla, jotka ovat sekasyöjiä. Näin ollen punainenliha ehtii jo ennen ulostuloa alkaa mädäntymään suolistossa. Karhulla suolisto on suorempi ja aineenvaihdunta nopeampaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksei joku ratatouille toisiaan olisi terveellistä sekäsyöjälle? Tai nyhtökaurabolognese? Pinaattikeitto?
Miksi olisi? Ei sekasyöjä pärjää pelkillä kasviksilla.
Jankuti jankuti, päivästä toiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksei joku ratatouille toisiaan olisi terveellistä sekäsyöjälle? Tai nyhtökaurabolognese? Pinaattikeitto?
Miksi olisi? Ei sekasyöjä pärjää pelkillä kasviksilla.
Mun mielestä esim. pinaattikeitto ei ole kasvis? Ei ole pinaattilettukaan kasvis. 😂
Onko kaurapuuro kasvis?
Kasvissyöjät nykyään syö munia ja vaikka juustoa, hieno kasvis on juusto.
Vegaanitkin syö banaaneja. Kvinoaa. Soijajugurttia! Ihana kasvis on jugurtti.
Ainiin ja vegaaninen suklaakakku on kyllä mun lempikasvis ever.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksei joku ratatouille toisiaan olisi terveellistä sekäsyöjälle? Tai nyhtökaurabolognese? Pinaattikeitto?
Miksi olisi? Ei sekasyöjä pärjää pelkillä kasviksilla.
Kyllä, sekasyöjä nääntyy, jos alkaa syödä vegaanisesti.
Aivan kamalaa siis.
Vierailija kirjoitti:
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Onko sulla perusteluja väitteillesi ns. kovan rasvan ja lihan haitallisuudesta? Eläinrasva (jota varmaan nimität kovaksi rasvaksi) on todettu tutkimuksissa olevan neutraali esim. sv-taudeissa. Lihan haitallisuutta ei ole edes tutkittu.
Itse asiassa kasvissyöjillä on korkeampi riski sairastua suolistosyöpään
Mikä siinä on, että lihaöyhöttäjät eivät voi olla tuputtamatta omaa ruokavaliotaan?
Masait ja Inuiitit on syöneet perinteisesti suuria määriä rasvaa ja proteiinia ja olivat terveitä kuin pukit. Ongelmat alkoivat vasta kun alkoivat syömään viljaa ja hiilareita kuten muutkin.
"For colorectal cancer, vegetarians showed a 39 per cent higher incidence rate compared with meat eaters."
Cancer incidence in vegetarians: results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC- Oxford)."
Timothy J Key, Paul N Appleby, Elizabeth A Spencer, Ruth C Travis, Andrew W Roddam, and Naomi E Allen.
Am. J. Clinical Nutrition, first published online March 11, 2009.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Onko sulla perusteluja väitteillesi ns. kovan rasvan ja lihan haitallisuudesta? Eläinrasva (jota varmaan nimität kovaksi rasvaksi) on todettu tutkimuksissa olevan neutraali esim. sv-taudeissa. Lihan haitallisuutta ei ole edes tutkittu.
Ensiksikin en missään vaiheessa väittänyt, että liha on haitallista. Tottakai ruokavalio voi sisältää eläinrasvaa ja punaista lihaa, mutta kuten esim. Finravinto2017 tutkimuksesta käy ilmi, suomalaisten punaisen lihan käyttö menee reilusti yli suositusten. Ja tutkimuksia näistä aiheista kyllä löytyy vaikka kuinka paljon.
Vierailija kirjoitti:
Jankuti jankuti, päivästä toiseen.
Kohta siltä katkeaa päästä verisuoni. Jos selviää, takuulla syyttää vegaaneja vaikka itse on tukkinut suonensa.
Vierailija kirjoitti:
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Syöty kolesteroli ei vaikuta kolesteroliarvoihin. Suomessa viitearvot on pieniä, siksi, että saadaan mahd. moni syömään turhia lääkkeitä.
Vanhemmiten isompi kolersteroliarvo suojaa sydäntä. Varsinkin naisilla.
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä on, että lihaöyhöttäjät eivät voi olla tuputtamatta omaa ruokavaliotaan?
Säälittä kasvissyöjien tietämättömyys hyvästä ravinnosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Onko sulla perusteluja väitteillesi ns. kovan rasvan ja lihan haitallisuudesta? Eläinrasva (jota varmaan nimität kovaksi rasvaksi) on todettu tutkimuksissa olevan neutraali esim. sv-taudeissa. Lihan haitallisuutta ei ole edes tutkittu.
Tää kovien rasvojen vaikutus sydän- ja verisuonitauteihin on yksi oman alansa tutkituimmista aiheista. Mikään ketoilijoiden propaganda ei faktoja muuta.
Lihajalosteiden yhteys esim. syöpäriskiin on tutkittu, ihan WHO on ottanut asiaan kantaa.
PS. Joillekin sopii syödä paljon lihaa ja kovia rasvoja, mutta ei se tarkoita, että kaikille sopii tai että se olisi joku kiistamattomasti paras ruokavalio.
Vegaanit on vegaaneja eetyisistä syistä, ei siksi että se olisi terveellisempää. Tätä on sekasyöjien usein vaikea käsittää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä on, että lihaöyhöttäjät eivät voi olla tuputtamatta omaa ruokavaliotaan?
Säälittä kasvissyöjien tietämättömyys hyvästä ravinnosta.
Olisit iloinen ja hiljaa aarteestasi. Kel' onni on...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaaniruokavalio ei sisällä lainkaan kolesterolia ja kovan rasvan määrä on huomattavasti pienempi kuin sekasyöjillä. Lisäksi punaisen lihan runsahko käyttö lisää suolistosyövän riskiä.
Onko sulla perusteluja väitteillesi ns. kovan rasvan ja lihan haitallisuudesta? Eläinrasva (jota varmaan nimität kovaksi rasvaksi) on todettu tutkimuksissa olevan neutraali esim. sv-taudeissa. Lihan haitallisuutta ei ole edes tutkittu.
Ensiksikin en missään vaiheessa väittänyt, että liha on haitallista. Tottakai ruokavalio voi sisältää eläinrasvaa ja punaista lihaa, mutta kuten esim. Finravinto2017 tutkimuksesta käy ilmi, suomalaisten punaisen lihan käyttö menee reilusti yli suositusten. Ja tutkimuksia näistä aiheista kyllä löytyy vaikka kuinka paljon.
Millähän perusteella se suositus on määritelty? Ja onko noissa kyselytutkimuksissa edes eroteltu liha ja lihajalosteet? Ei ole. Silti lihaa syytetään haitalliseksi. Aivan aiheetta.
Miksei joku ratatouille toisiaan olisi terveellistä sekäsyöjälle? Tai nyhtökaurabolognese? Pinaattikeitto?