Olen ihastunut porkkaniin!
Ihanaa rouskutella makeita uuden sadon porkkania <3
Kommentit (8)
Uudet porkkaimet on kyllä makeita ja hyviä.
Olen joskus leiponut sämpyliä joihin laitoin porkkania. Olivat hyviä.
Olen viimeaikoina nautiskellut kesäkurpitseista ja munakoiseista ovat paistettuina oikein makoisia.
Täällä on porkanin resepti;
http://ankkalinnanpamaus.blogspot.com/2013/12/jouluksi-aito-porkani.html
Porkani:
Porkani uunissa.
5 dl vehnägluteiinijauhoja
1 dl soijajauhoja
2 keitettyä porkkanaa tai raastetta
2 retiisiä
2 isoa keitettyä perunaa tai perunaraastetta
1 iso tomaatti (tai tomaattipyrettä)
1 paprika
1 sipuli
2 dl öljyä
1 1/2 - 2 dl kasvislientä (kuutiosta)
Koristeluun
6 puoliksi keitettyä porkkanaa (5-10 min)
3 puoliksi keitettyä retiisiä
Maustamiseen
suolaa (3 tl), pippuria, paprikajauhetta
(3 rkl), valkosipulijauhetta (2 rkl), soijakastiketta
(1 rkl)
Soseuta vihannekset tehosekoittimessa ja kaada ne kulhoon. Sekoita vihannesten joukkoon vehnägluteiinijauho, soijajauho, mausteet, oljy ja kasvisliemi, kunnes tuloksena on kiinteä taikina.
Muotoile porkanin näköiseksi, lisää koristeiksi porkkanat ja retiisit kuvan
mukaisesti (silmiksi kahtia halkaistu retiisi)
Paista uunipellillä 150 C n. 1½–2 t.
On kyllä.