"Biojäte"piirakka =0)
Leivontavinkki kaikille, joilla tuppaa hedelmäkoriin unohtumaan nahistuneita hedelmiä, mitkä ei kenellekään enää syötäväksi kelpaa. Pihinä ihmisenä leipaisin piirakan, sattui olemaan jääkaapissa ylipäiväistä maitotuotettakin tarjolla, varsinainen biojäteleipomus:
pohja
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
½ dl kauralesettä
1tl leivinjauhetta
kanelia, kardemummaa
täyte:
(voi olla mitä vaan hedelmiä)
2 omenaa
1 banaani
1 nektariini (kaikki pilkottuina)
1prk rahkaa 250g
1prk keittiöni Creme Fraichea (Arla Ingman)
1 muna
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria
kardemummaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä voidellun (ei jauhotetun!!) piirasvuokan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään, mausta oman makusi mukaan. Kaada täyte pohjan päälle, paista 200asteessa n. ½h.
Hyvää on! Eikä mene hedelmät hukkaan. Toki voi käyttää ihan tuoreitakin hedelmiä.. =0)))