Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko ruisleipä merkittävästi terveellisempää kuin vaalea?

Vierailija
06.06.2019 |

Olen jättänyt leivän syönnin kokonaan, koska se on vain viljaisaa hiilihydraattia, eli olen todennut turhaksi. Voiko ruisleipää kuitenkin syödä hyvän omatunnon kanssa? Vaasan ruispalat lienee suurimmaksi osaksi vehnäjauhoa, mutta ihan sellaista oikeaa ruisleipää?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan varmasti on.

Vierailija
2/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ruis ole yhtään muita viljoja terveellisempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on paljolti kiinni  vaalean leivän viljoista.

Vierailija
4/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pointti on siis se, että onko kyse täysjyväviljasta vai ei, mitä se vilja nyt sitten onkaan. Jotkut sanovat kauran olevan ruista parempi vaihtoehto, mäkin syön vain sitä, koska mun vatsa ei kestä ruista yhtään.

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tiesitko-ruisleipa-ei-valtta…

Vierailija
5/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruisleipä ei ole vain  ´viljaisaa hiilihydraattia´. siitä saa kuitua, kivennäisaineitä ja vitamiineja. lisäksi se pitää hyvin nälkää ja on herkullista jos on oikeaa ruisleipää eikä vehnähöttöä.

Vierailija
6/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. EFSA tutki asian ja ampui alas kaikki ruisleivän terveysväittämät https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2082

moni silti luulee ruisleivän olevan terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
06.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et leivo itse, esim. Samsaran ruisleipä on taikinajuureen leivottua perinneleipää.

Leipomalla grahamjauhoista saat itsekin tehtyä täysiarvoisen vaalean viljatuotteen.

Itse leipomalla saa jätettyä pois liian suolan ja esim. juurella leivottu hapan ruisleipä on herkullista täysin ilman suolaakin.

https://yle.fi/uutiset/3-5414726

http://www.fromfinland.net/?page_id=63