Nuoret kaikkoavat ravintola-alalta – kokkikato vaivaa ympäri maan
https://yle.fi/uutiset/3-10757098
Löytyisköhän Savo-Karjala puolelta töitä, jos tolle alalle lähtis opiskelemaan? Ruokaa on tullut laitettua jo yli 20 vuotta harrastuksen pohjalta ja ihan menis lävitte jopa "hienossa" ravintolassa. Mikään master-chef perseily ei kiinnosta.
Kommentit (76)
Kertokaas mitä ne nuoret sitten nykyään tekee?
Jatkuvasti ulistaan joka alalla että on työvoimapula ja nuoria ei tule alalle.
:DD
Taitaa vika olla työehdoissa ja palkkauksessa, eikä tuo alati kasvava pikaruokabisneskään viemässä markkinaosuutta tilannetta paranna
Vierailija kirjoitti:
Jos olet nainen , niin unohda. Kaikki parhaat kokit maailman huiput mukaan lukien ovat miehiä.
Tuolla perusteella naisten ei kannattaisi tehdä mitään? Kaikilla aloilla parhaat ovat miehiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos olet nainen , niin unohda. Kaikki parhaat kokit maailman huiput mukaan lukien ovat miehiä.
Tuolla perusteella naisten ei kannattaisi tehdä mitään? Kaikilla aloilla parhaat ovat miehiä.
Ai prostituutiossakin?
Niin, kokit haluavat mieluummin kuuluisaksi tv-kokiksi kuin töihin ankeaan ravintolakeittiöön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos olet nainen , niin unohda. Kaikki parhaat kokit maailman huiput mukaan lukien ovat miehiä.
Tuolla perusteella naisten ei kannattaisi tehdä mitään? Kaikilla aloilla parhaat ovat miehiä.
Ai prostituutiossakin?
Erityisesti siinä.
Vierailija kirjoitti:
Kertokaas mitä ne nuoret sitten nykyään tekee?
Jatkuvasti ulistaan joka alalla että on työvoimapula ja nuoria ei tule alalle.
:DD
Nuoret pylrii netissä ja somessa ja haaveilee lööperihötöstä ja maailman maineesta. Näistä ei tule koskaan tulemaan yhtikäs mitään.
Vierailija kirjoitti:
Jos olet nainen , niin unohda. Kaikki parhaat kokit maailman huiput mukaan lukien ovat miehiä.
No en todellakaan ole nainen, eikä minua kiinnosta mikään huippukokkius, mutta mikavaahan se olisi laittaa ihan oikeassa ravintelissa herkullista ja terveellistä ruokaa, kun sitä asiakkaat tilaa.
Mietin tässä vain sitä, että löytyykö niitä töitä sitten Itä-Suomesta ja jos löytyy, niin millaista on työskentely alalla. Kiirettä saa olla, mutta mitään epäasiallisia keittiömestareita minä en kyllä ala nöyristelemään. Jos alalla on asiallista meininkiä, niin mikäpä siinä olisi kokkailla ihmisille kystä kyllä.
AP
Vierailija kirjoitti:
Niin, kokit haluavat mieluummin kuuluisaksi tv-kokiksi kuin töihin ankeaan ravintolakeittiöön.
Jokainen "huippukokki" on aloittanut ihan peruskeittiöstä. Jos ne jutut ei ole hallussa, niin ei tule olemaan ura kovin pitkä. Se on paljon muutakin, kuin jotain v i tun persiljan asettelua pikkuiselle lautaselle, jossa on linnunaterian kokoinen annos höpöhöpöä.
Vierailija kirjoitti:
Kertokaas mitä ne nuoret sitten nykyään tekee?
Jatkuvasti ulistaan joka alalla että on työvoimapula ja nuoria ei tule alalle.
:DD
Oletko sattunut huomaamaan mitä syntyvyydelle on tapahtunut? Ei kai niitä tule jos ei ole mitä tulla kun ikäluokat on pienentynyt niin radikaalisti. Tulevaisuudessa tämä tulee olemaan vielä pahempi ongelma.
Itse olen suurtalouskeittiön puolella ja nähnyt harjoitteluaikana ravintolamaailmaa. Palkkaus ihan persiillään suhteessa siihen mitä teet. Lisiä vähennetään, et saa kun määräaikaisia sopimuksia ja joo tulot ei ole kovin kummallisia. 😣 Miksihän ei saada uusia kokkeja kummallekkaan puolelle🤔🤔
Jos tykkäät työskennellä kiireessä ilman taukoja huonolla palkalla ja olla töissä kaikki pyhät ja illat, niin todellakin ravintola-ala on ihan sun juttu. Varmaan löytyy töitä mistä tahansa kaupungista.
Voisi yrittää parantamalla palkkausta ja työehtoja.
Ei se ala kiinnosta. Melkein kaikki alat ei kiinnosta. Omat tytöt sanoo että ne suostuu tekemään korkeintaan 20 tuntia töitä viikosssa ja työn pitää olla kivaa ja porukan saman ikäisitä ja mielenkiintosta. Suurin osa nuorista ajattelee samalla tavalla.
Vierailija kirjoitti:
Jos tykkäät työskennellä kiireessä ilman taukoja huonolla palkalla ja olla töissä kaikki pyhät ja illat, niin todellakin ravintola-ala on ihan sun juttu. Varmaan löytyy töitä mistä tahansa kaupungista.
Miksi asiat sitten ovat näin? Kokoajan ulistaan, ettei löydy päteviä tekijöitä, ja sitten jos niitä on niin niille ei makseta kunnon palkkaa. Pitäisikö näitä ruoka-alan työehtosopimuksia hieman muutta. Nyt olisi poliitikoille ihan järkevää lakiuudistusta tarjolla? Vai onko se taas sitä, ettei alaa arvosteta ja halutaan rikastua toisen persnahasta? Sitäpä sitä. ;)
Vierailija kirjoitti:
Ei se ala kiinnosta. Melkein kaikki alat ei kiinnosta. Omat tytöt sanoo että ne suostuu tekemään korkeintaan 20 tuntia töitä viikosssa ja työn pitää olla kivaa ja porukan saman ikäisitä ja mielenkiintosta. Suurin osa nuorista ajattelee samalla tavalla.
No eihän tuollaisella maailmankuvalla tule lasta eikä myöskään sitä paskaa. 20 tuntia töitä viikossa? Mikä on se syy, ettei enempää? Ei tuollaisia prinsessoja tule kukaan koskaan palkkaamaan yhtään mihinkään, paitsi seksiin...
Mutta se on sanottava ravintola-alan puolesta, etä on todella joustavat työajat! Ikinä vuoroon mennessä et tiedä tuleeko työpäivä olemaan 4h, 8h vai 12h. Jos on kiirepäivä, niin 8h työpäivästä saattaakin tulla 12h, mutta joku päivä jos on hiljaista, se 8h saattaakin olla 4h. Huono puoli on tietty se, että työntekijä on se joka hoitaa sen joustamispuolen. Yllärivapaitakin saattaa saada vielä siinä vaiheessa kun olet jo vetänyt kengät jalkaan ja toisaalta vapaapäivänä herkästi tulee soitto klo 10, että nyt ois tarvetta.
Vierailija kirjoitti:
Ei se ala kiinnosta. Melkein kaikki alat ei kiinnosta. Omat tytöt sanoo että ne suostuu tekemään korkeintaan 20 tuntia töitä viikosssa ja työn pitää olla kivaa ja porukan saman ikäisitä ja mielenkiintosta. Suurin osa nuorista ajattelee samalla tavalla.
Et voi olla tosissasi. Mitä ne sitten kuvittelee tekevänsä työksi tulevaisuudessa? :D
No onko mikään ihme. Katson kokkien palkkataulukoita. Koulutuksen kestoon ja vaadittavaan laatutasoon nähden aika helvetin heikko korvaus.
Jos olet nainen , niin unohda. Kaikki parhaat kokit maailman huiput mukaan lukien ovat miehiä.