Harmaantunut jauheliha, voinko vielä syödä?
Eli ostin naudan jauhelihaa eilen, viimeinen käyttöpäivä on tänään. Avasin pakkauksen eilen ja käytin osan, avatun paketin laitoin heti takaisin jääkaappiin. Nyt aloin tekemään ruokaa ja se jauheliha on ihan harmaata. Siis täysin muuttunut harmaaksi, ei pelkästään osa tai ainoastaan keskeltä. Haju on ihan normaali, en huomaa mitään eroa tuoreeseen jauhelihaan.
Voinko vielä käyttää vai onks tää pilalla?
Kommentit (11)
Vielä yksi lisäkysymys: mistä mä nyt tiedän, milloin tää on kypsää? Väri ei tosiaan pannulla tästä mihinkään muutu...
T. Uusavuton AP :)
Jos ei haise ja maistu kummalliselle, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.
Ei ole pilalla, värin muuttuminen johtuu siitä kun pääsee kosketuksiin ilman kanssa.
Pese se jauhiliha ensin kuuman veden alla.
Vierailija kirjoitti:
Pese se jauhiliha ensin kuuman veden alla.
Aloin jo paistaa. Mut jos joskus tapahtuu sama, niin kokeilen tätä vinkkiä.
AP
Heevetin hyvää se on vielä, ei tee mitään mitkään keleen botulismit. No joo, ehkä kakkendaakkeli saattaa pärähtää housuihin mutta ei ole vakavaa. Ne voi nakata pesukoneeseen ja lihat naamariin.
Vierailija kirjoitti:
Heevetin hyvää se on vielä, ei tee mitään mitkään keleen botulismit. No joo, ehkä kakkendaakkeli saattaa pärähtää housuihin mutta ei ole vakavaa. Ne voi nakata pesukoneeseen ja lihat naamariin.
Kyllä se on äärimmäisen epätodennäköistä, että jauhelihassa on botulismia.
Okei, kiitos vastauksista. Ruoka valmista, hyvältä maistuu. Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!
AP
Harmaaksi se menee paistaessakin.
Käytä pois.