Onko mitään konstia, ettei pannaritaikinaan jäisi jauhopaakkuja?
Kommentit (17)
Ei minulla ainakaan koskaan ole paakkuja jäänyt...
Lisäät jauhot pikkuhiljaa kun sinulla on se yleiskone vatkaamassa nesteitä.
Siihen tarviin jauhojen mu7ntimen. Paras vehje taloudessa!
Sitä minäkin ihmettelen, että miten sinne edes saa jäämään jauhopaakkuja? Mutta kokeile sihdata jauhot, jospa se auttaisi.
Jos sekoitat taikinan käsin, laita ensin jauhot kulhoon ja tee keskelle pieni syvänne. Kaada syvänteeseen maitoa vähän kerrallaan ja sekoita. Kun seos paksuuntuu liikaa, lisää maitoa, kunnes kaikki jauhot ovat sekaisin. Lisää vasta sitten munat.
Jos taas teet taikinan koneella, lisää jauhot maito-munaseokseen vähitellen.
Jauhoja pikkuhiljaa pieneen määrään nestettä.
Lisäät jauhot vähän kerrallaan rivakasti sekoittaen maitoon ja sen jälkeen vasta munat ja mahdollinen rasva. Annat seistä hetken ennen paistamista ja sekoitat uudelleen ennen paistamisen aloittamista.
Ei oo ollut paakkuja pannaritaikinassa.
Laitan aina ensin vain puolet nesteestä ja vispaan jauhot pienissä erissä siihen niin että saa tasaisen, paksumman taikinan. Sitten lisään loput nesteet ja sekoitan.
Olen huomannut, että jos vahingossa ajatuksissani kippaan koko nestemäärän ensin ja sitten rupean laittamaan jauhoja, on vaikeampaa saada tasaista.
Mä vaan sotken vispilällä eka kuivat ja sit maito+munat+rasvan siihen perään. Ei oo ikinä jääny paakkuja kyllä? :D
Kuivat aineet ensin ja sitten maito, munat ja rasva. Toimii minulla.
Sotket jauhot kananmuniin ja rasvaan, maidon lisäät jälkikäteen.
Vierailija kirjoitti:
Kuivat aineet ensin ja sitten maito, munat ja rasva. Toimii minulla.
Se on leipomiisen yleisperiaate että kuivataineet sekoitetaan aina keskenäään.
Jos on oikein tiukkaan puristunutta hienojakoista jauhoa voi senkin kokeilla rikkoa laittamalla siivilän läpi. Ei kyl tavallisella puolikarkealla pitäis olla ongelma.
Sekoittaminen onnsituu paremmin pieneen vesimäärään ja jauhot voi ripotella hiljaksiin siivilällä, niin ei hupsahda jauhopalleroita uppeluksiin ja jää könteiksi.
Vierailija kirjoitti:
Mä vaan sotken vispilällä eka kuivat ja sit maito+munat+rasvan siihen perään. Ei oo ikinä jääny paakkuja kyllä? :D
Lauantai-illan väsymystä lienee, mutta tää kuullostaa tosi pervolta :D
Munat viimeisenä, vaikka yleensä ne on resepteissä ensimmäisenä ainesosana.
Jaa, enpä osaa sanoa kun en ole koskaan onnistunut saamaan pannaritaikinaan mitään jauhopaakkuja...