Pystytkö käyttämään kattilankantta ruuanlaitossa? Minä en, aina kuohuu yli, aina!
Juuri äsken viimeksi, vaikka jätin kannen raolleen.
En tiedä miksi olen jo parikytä vuotta jaksanut kokeilla, kun ei se siitä parane, aina kuohuu yli.
Vaikka olisi kannessa reikiä, vaikka olisi kansi raollaan.
Kommentit (14)
Sinulla on käytössä liian pieni kattila ja lämpö liian isolla.
Käytän, ettei höyryäisi niin hemmetisti. Lasken lämpötilaa, kun alkaa kiehua.
Sinäkin pystyt, kun lasket lämpötilaa ja annat poreilun hieman tasaantua ennen kannen laittamist.a
Nimenomaan, lämpöä lasketaan ennen kannen laittamista kattilan päälle. Koska lämpöenergia ei karkaa haihtuvan nesteen mukana, riittää pienempi lämpö pitämään kattilan sisällön kiehuvana.
Yksi hyvä keino on laittaa kapusta tai muu vastaava poikittain kattilan päälle ja kansi sen päälle. Kapusta halkaisee vaahdon ennenkuin se ehtii reunojen yli ja neste valuu takaisin kattilaan ja kuplien sisällä oleva kaasu (yleensä vesihöyry) vapautuu.
Onhan kattilasi tarpeeksi iso? Nesteet kuohuvat helposti yli, jos lämpölaajenemis- ja kiehumisvaraa on alunperin jätetty vain sentti tai pari.
Jotkut ruoka-aineet vain tekevät enemmän vaahtoa, kuten jo mainittu pasta. Näiden ruoka-aineiden keittämisen kanssa saattaa olla asiallista olla käyttämättä kantta, etenkin jos keittoaika on lyhyt.
Tsemppiä, kyllä se siitä harjoittelemalla löytyy!
Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.
Onnistuu riippuen mitä kattilassa on. Puuroja tai riisiä ei kovin helposti saa kiehumaan yli, jos lämpötila on oikea. Jos ilman kantta kiehuu nelosella, niin kannen kanssa kolmonen.
Vierailija kirjoitti:
Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.
Tätä mäkin komppaan. Jos et sellaista halua hankkia niin puinen pyykkipoikakin käy.
Pääsääntöisesti kyllä - riippuen tietenkin siitä mitä ja miten olen tekemässä.
Vierailija kirjoitti:
Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.
Nauran vieläkin.
Kattilan ja kannen väliin voi laittaa
puulastan tms.
Vierailija kirjoitti:
Ihana ongelma sulla.
Oletkohan ikinä kirjoittanut yhtään järkevää kommenttia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osta kattilavahti. Pieni puinen apuväline kannen ja kattilan väliin. Aluksi naureskelin niille, mutta nyt en voi olla ilman.
Nauran vieläkin.
Kattilan ja kannen väliin voi laittaa
puulastan tms.
Ei tietenkään voi, sitä varten pitää älykännykästä löytyä joku apsi.
Kattilankantta käytetään lähinnä silloin kun jotain haudutetaan matalassa lämpötilassa. Jos vaikka keittää pastaa, niin ihan turhaa siihen on laittaa kantta päälle.