Käytätkö alkoholia ruoanvalmistukseen?
Viskiä liekitykseen? Siideriä lihalle? Cointreauta kanalle? Amarettoa rusinasoppaan näin jouluna?
Kommentit (13)
Useimmiten sisäisesti. Eikä tämä ole vitsi, vaan minusta on kiva siemailla olut ruokaa laittaessani. Harvoin kokkaan sellaisia ruokia, joihin tulee alkoholia, mutta jos se niihin kuuluu niin tottakai laitan.
Joo, esim. valkoviiniä risottoon ja punaviiniä joihinkin kastikkeisiin oon käyttänyt. Muita alkoholeja ei ole tullut käytettyä ruokaan.
Lorautin punkkua sekä hirvipaistiin että jälkiruokapäärynöihin.
Paistettua ananasta ja tilkka rommia sekä ruokosokeria päälle! 😍
Valkoviinipohjainen risotto - ihan parasta.
Kyllä monia ruokia voi maustaa alkoholilla. Esim. juuri kastikkeissa, kakuissa, jälkkäreissä ylipäätään....
Käytän, ehkä liiankin paljon koska etenkin pataruuat kestää kypsyä niin pitkään että eurokossu jo huivissa ennen kuin ruoka valmista, nauti sitten ruuasta kun aivan pelti kiinni!
Khyyllä kai sitä sinnekin tilkkanen tai pari riittää.
Kyllähän aina kokkina ollessa avaan ns. kokkipullon.
Käytän silloin tällöin, esimerkiksi risottoon ja pataruokiin sekä leivontaan.
Vierailija kirjoitti:
Emme ole alkoholisteja.
Onko ravintoa ruoasta tekevä automaattisesti läski?
Tietysti, jos se reseptiin kuuluu.