Onnistuuko rosolli jauhoisista perunoista?
Tajusin, että jääkaapista löytyykin vain jauhoisia perunoita ja rosolli pitäisi tehdä. Ei ole aikaa kipaista kaupassa, joten mitä luulette, onnistuuko rosolli myös noista perunoista? Vai hajoaako ihan mössöksi pilkkoessa?
Kommentit (24)
Riippuu jauhoisuuden asteesta.
Olen tehnyt joskus Van Goghista kun sitä vielä oli saatavana.
Nyt tulee joko Jussia tai Lady Feliciaa.
Tokihan jauhoinen voi hajota.
Taitavat hajota. Jos kelpaa kokkareet, eikä tarvitse olla niin tasaisia kuutioita, niin mikäs siinä sitten. Noissakin on eroja, jotkut menee ihan soosiksi ja toiset pysyvät huomattavasti paremmin koossa.
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Tuleepas!!!
Punajuurta, porkkanaa, maustekurkkua, perunaa, omenaa ja sipulia.
Sekoitetaan hyvin ja tarjoillaan valmistamista seuraavana päivänä.
Makuasioista ei voi kuin kiistellä!
Rosolliin tulee punajuurta, porkkanaa, suolakurkkua ja sipulia jotkut laittaa omenaa.
Nämä on Pirkan perunoita. Mutta laitoin nyt kiehumaan, saas nähdä kuinka käy. Kiitos vastauksista!
AP
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Googlesta heti ihan ensimmäisenä "rosolli ohje" tuli K-ruoka menu ja siinä "Keitä perunat kuorineen kypsäksi".
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Tuleepas!!!
Punajuurta, porkkanaa, maustekurkkua, perunaa, omenaa ja sipulia.
Sekoitetaan hyvin ja tarjoillaan valmistamista seuraavana päivänä.
Makuasioista ei voi kuin kiistellä!
Mutta sitten se ei ole rosollia vaan joku ihme muunnelma perunasalaatista ja rosollista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Googlesta heti ihan ensimmäisenä "rosolli ohje" tuli K-ruoka menu ja siinä "Keitä perunat kuorineen kypsäksi".
Se ohje ei ole mitään jumalansanaa.Muitakin ohjeita on.
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Tuleepas!!!
Punajuurta, porkkanaa, maustekurkkua, perunaa, omenaa ja sipulia.
Sekoitetaan hyvin ja tarjoillaan valmistamista seuraavana päivänä.
Makuasioista ei voi kuin kiistellä!
Ei todellakaan kuulu peruna rosolliin. Noi kaikki muut mainitsemasi ainekset kuuluu, peruna ei.
Vierailija kirjoitti:
PItää jättää ne vähän raaemmiksi.
Ja jäähdyttää kylmäksi kunnolla ennen pilkkomista, pitäisin muutaman tunnin jääkaapissa.
Rosolliin kuuluu punajuuri, porkkana, sipuli, omena, suolakurkku. Ei perunaa.
Mutta jokainen tekee tavallaan. Ei kaupan rosolleissakaan perunaa ole. Itse ostan kaupasta.
Lähes kaikissa googlettamalla löytyneissä ohjeissa on mainittu peruna yhtenä ainesosana. Mistä päin Suomea te olette, jotka ei laita perunaa rosolliin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei rosolliin tule perunaa.
Googlesta heti ihan ensimmäisenä "rosolli ohje" tuli K-ruoka menu ja siinä "Keitä perunat kuorineen kypsäksi".
Se ohje ei ole mitään jumalansanaa.Muitakin ohjeita on.
No aika jyrkkää jumalansanaa oli tuo "Ei rosolliin tule perunaa"!
Eli rosolliin ei välttämättä laiteta perunaa. Ap kysyi, perunaa keittäen, kuinka mahtaa jauhoinen peruna käyttäytyä, johon ei oikea vastaus ole tuo kommenttisi. Jos et laita rosolliin perunaa, niin miksi yleensä otat kantaa? Eivät kaikki syö jouluruokia tai edes vietä joulua, eikä silti tarvitse käydä täällä esiintymässä ohi aiheen.
Vastatkaa kysymykseen!
Hämeestä. Ei perunaa. Mutta rosolli on venäläistä alkuperää. Ehkä karjalaiset tekee alkuperäisenä.
Kiitos 8 & 12, laitan jääkaapin kautta ja jätin aika napakoiksi. Ja 15, amen!
AP
Höyrytä aldanteksi. Pysyy paremmin koossa.
Ei tietenkään voi laittaa rosollin jauhoisia perunoita.
ps. En laita koskaan rosolliin perunaa. Sipulin ja sillin tarjoan myös erikseen.
Ai että miten kipakkaa! Hyvää Joulua kaikille!
ei rosolliin tule perunaa.