Suomen ensimmäinen täysin kasviperäinen hampurilaisketju avasi ovensa – burgeripihvit näyttävät ja maistuvat lihalta
Joko olette käyneet kokeilemassa?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005930095.html
Pihvien luvataan näyttävän, maistuvan ja tuntuvan lihalta. Pihvien valmistuksessa käytetään 99 prosenttia vähemmän vettä, 93 prosenttia vähemmän maa-alaa ja 46 prosenttia vähemmän energiaa, kuin naudanlihapihvien tuottamiseen. Aika ympäristöystävällinen vaihto ehto heselle ja mäkkärille siis.
Kommentit (142)
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Sellainen jolla on muuten korkea kynnys syödä sitä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Varo ettei se aivosolusi saa slaagia noin kiperän kysymyksen edessä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
No vaikkapa sellainen joka pitää lihan mausta mutta ei eettisistä ja/tai ekologisista syistä halua syödä lihaa.
Turhaan luettelet noita 99% kun ero lihaaan on lähempänä 30%.
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Joka haluaa maapallon kannalta paremman, kestävämmän, vähemmän saastuttavan vaihtoehdon. Miksi kukaan käyttää sähköuunia, kun voi tehdä nuotiollakin vai?
Vierailija kirjoitti:
Turhaan luettelet noita 99% kun ero lihaaan on lähempänä 30%.
Mistä ihmeestä tuon repäisit, jokainen tietää ettei vilja tai pavut vaadi erillistä kastelua mutta eläimet kuluttavat paljon vettä ja myös ulostavat ja virtsaavat ympäristöön, sekä päästävät metaania ilmakehään.
T. Eri.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Varo ettei se aivosolusi saa slaagia noin kiperän kysymyksen edessä.
Sinulla ne sen saa soijan puria.
En halua porkkanaa, perunaa, tomaattia ym. kasvista joka maistuisi lihalta
Liha lihana ja kasvikset kasviksina
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Turhaan luettelet noita 99% kun ero lihaaan on lähempänä 30%.
Mistä ihmeestä tuon repäisit, jokainen tietää ettei vilja tai pavut vaadi erillistä kastelua mutta eläimet kuluttavat paljon vettä ja myös ulostavat ja virtsaavat ympäristöön, sekä päästävät metaania ilmakehään.
T. Eri.
Apulannallako kasvatettua?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi kukaan haluaa lihalta näyttävää, tuntuvaa ja maistuvaa kasvisruokaa?
Varo ettei se aivosolusi saa slaagia noin kiperän kysymyksen edessä.
Sinulla ne sen saa soijan puria.
Olen allerginen soijalle. Selkeästi sinulla on jo jotain ongelmia aivoissa, kun sinulla on harhoja muista keskustelijoista. Ottaisin heti yhteyttä lääkäriin sinuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Turhaan luettelet noita 99% kun ero lihaaan on lähempänä 30%.
Mistä ihmeestä tuon repäisit, jokainen tietää ettei vilja tai pavut vaadi erillistä kastelua mutta eläimet kuluttavat paljon vettä ja myös ulostavat ja virtsaavat ympäristöön, sekä päästävät metaania ilmakehään.
T. Eri.
Apulannallako kasvatettua?
Vettä.
Kiva että Suomen ravintoloihin tulee lisää vaihtoehtoja! Itse ainakin haluan ehdottomasti testata tuota ja todella positiivista jos kasvisruokavalio lisääntyy sen tullessa entistäkin helpommaksi :)
Ei ole naudanlihan voittanutta. Tämä maapallo ei pelastu, vaikka vedätte kasviksia kuolemaan asti.
Vaikea uskoa että herneproteiinia oikeasti saataisiin maistumaan lihalta.
Muistakaahan sitten, että lihalta näyttävä, tuntuva ja maistuva ruoka ei vastaa ravintosisältönsä puolesta lihaa. Eli paljon erilaisia lihankorvikkeita käyttävien täytyy olla tarkkana sen suhteen, sisältääkö ruoka varmasti kaiken tarvittavan. Esim. proteiinin kohdalla ei riitä, että sen yhteenlaskettu grammamäärä vastaa suosituksia, vaan elimistön täytyy saada tarpeeksi kaikkia välttämättömiä aminohappoja.
Vierailija kirjoitti:
Muistakaahan sitten, että lihalta näyttävä, tuntuva ja maistuva ruoka ei vastaa ravintosisältönsä puolesta lihaa. Eli paljon erilaisia lihankorvikkeita käyttävien täytyy olla tarkkana sen suhteen, sisältääkö ruoka varmasti kaiken tarvittavan. Esim. proteiinin kohdalla ei riitä, että sen yhteenlaskettu grammamäärä vastaa suosituksia, vaan elimistön täytyy saada tarpeeksi kaikkia välttämättömiä aminohappoja.
Niin kasviksista saa niitä aminohappojakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaahan sitten, että lihalta näyttävä, tuntuva ja maistuva ruoka ei vastaa ravintosisältönsä puolesta lihaa. Eli paljon erilaisia lihankorvikkeita käyttävien täytyy olla tarkkana sen suhteen, sisältääkö ruoka varmasti kaiken tarvittavan. Esim. proteiinin kohdalla ei riitä, että sen yhteenlaskettu grammamäärä vastaa suosituksia, vaan elimistön täytyy saada tarpeeksi kaikkia välttämättömiä aminohappoja.
Niin kasviksista saa niitä aminohappojakin.
Niin saa, mutta esim. pelkän viljan puputtaminen ei riitä vaan sitä pitää täydentää esim. pavuilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistakaahan sitten, että lihalta näyttävä, tuntuva ja maistuva ruoka ei vastaa ravintosisältönsä puolesta lihaa. Eli paljon erilaisia lihankorvikkeita käyttävien täytyy olla tarkkana sen suhteen, sisältääkö ruoka varmasti kaiken tarvittavan. Esim. proteiinin kohdalla ei riitä, että sen yhteenlaskettu grammamäärä vastaa suosituksia, vaan elimistön täytyy saada tarpeeksi kaikkia välttämättömiä aminohappoja.
Niin kasviksista saa niitä aminohappojakin.
Niin saa, mutta esim. pelkän viljan puputtaminen ei riitä vaan sitä pitää täydentää esim. pavuilla.
Eihän pidä niitä saa kun syö monipuolisesti kasviksia, niitä saa viljoistakin.
Oletettavasti samoja pihvejä voi ostaa kaupasta. Esimerkiksi GoGreenin soijaburgerit.