Himoitsen pastaruokia mutta hiilihydraatti lihottaa
Kommentit (81)
On. Kasvikset. Teen esimerkiksi kesäkurpitsasta "nauhapastaa", kypsyy pannulla hetkessä ja on kastikkeen kanssa hyvää. "Lasagnea" tekee helposti myös eri kasviksilla korvaten.
Eihän se pasta itsessään miltään maistu. Ainakaan hyvältä. Ne mössöt ja juusto sen maun tekee.
Vierailija kirjoitti:
Ei hiilihydraatti sinänsä lihota. Liika hiilihydraatti lihottaa.
Ja pastan tapauksessa se "sopivasti" on auttamatta liian vähän
Vierailija kirjoitti:
Ei hiilihydraatti sinänsä lihota. Liika hiilihydraatti lihottaa.
Joopa joo. Pastaruuissa ne määrät paukkuu kyllä yli.
Vierailija kirjoitti:
On. Kasvikset. Teen esimerkiksi kesäkurpitsasta "nauhapastaa", kypsyy pannulla hetkessä ja on kastikkeen kanssa hyvää. "Lasagnea" tekee helposti myös eri kasviksilla korvaten.
Eihän se pasta itsessään miltään maistu. Ainakaan hyvältä. Ne mössöt ja juusto sen maun tekee.
Kasvispastakkeita ei voi millään tasolla verrata aitoon tavaraan.
Oikeastiko pelkäät, että lihot, jos syöt vaikka pasta-aterian kerran viikossa?
Vierailija kirjoitti:
Oikeastiko pelkäät, että lihot, jos syöt vaikka pasta-aterian kerran viikossa?
Kehtaan myöntää että olen jo lihonut, ja pastan poisjättäminen (muunkin hiilihydraatin) on saanut laihtumisen hyvälle alulle mutta pastanhimo on kova.
Liity facen ryhmään "Vähähiilihydraattinen ruokavalio, Team LCHF Suomi", saat paljon hyviä reseptejä ja vinkkejä.
Ei hiilari lihota vaan kaikki härpäkkeet ympärillä. Syön pastaa miltei päivittäin. Kermakastike lihottaa voin kera. Tomaattipasta ei lihota. Kaikki ruokahan lihottaa liikaa syötynä, ei se hiilari/pasta/peruna se pahis ole. Jos turpoan, vähennän kermoja ja voita, jos laihdun, lisään näitä. Hyvä balanssi pysyy näin.
Terveisin entinen lihava joka vältteli hiilareita, nykyään hoikka, joka syö mitä haluaa, kunhan pitää kaiken kohtuudessa ja kontrollissa.
Vierailija kirjoitti:
Oikeastiko pelkäät, että lihot, jos syöt vaikka pasta-aterian kerran viikossa?
Eihän ne hiilarit siihen jää.
Ja jos on himo pastaan, sitä helposti syö useamminkin kuin kerran viikossa.
Ja vaikka muuten olisi vähähiilarisella mutta rätkäyttäisi kerran viikossa kunnon pastatöräyksen elimistöönsä, niin ei se hyvää tee.
Ei hiilari lihota, kunhan pitää päivän kokonaiskalorimäärän kulutukseen nähden sopivana. Se miten se kultakin onnistuu, vaihtelee ihmisen mukaan. Oma keinoni on, etten syö mitään välipaloja ja aamupalakin kevyt, usein maustamaton jogurtti + hedelmä. Niillä kahdella aterialla saa syödä ihan kunnolla kaloreita, kun ei tule niitä kaloreita ollenkaan ties mistä välillä syödyistä voileivistä tms.
Syön tosiaan valkoista riisiä, pastaa ja/tai valkoista leipää joka päivä, määriä miettimättä, ja 44 vuoden iässä painan 53 kg.
Vierailija kirjoitti:
Ei hiilari lihota vaan kaikki härpäkkeet ympärillä. Syön pastaa miltei päivittäin. Kermakastike lihottaa voin kera. Tomaattipasta ei lihota. Kaikki ruokahan lihottaa liikaa syötynä, ei se hiilari/pasta/peruna se pahis ole. Jos turpoan, vähennän kermoja ja voita, jos laihdun, lisään näitä. Hyvä balanssi pysyy näin.
Terveisin entinen lihava joka vältteli hiilareita, nykyään hoikka, joka syö mitä haluaa, kunhan pitää kaiken kohtuudessa ja kontrollissa.
Ne muut härpäkkeet (rasva ja proteiini) vaan on välttämättömiä ravinnossa, ja hiilarit taas ei. Hiilarien merkittävällä vähentämisellä elimistö saadaan rasvapolttoiseksi, ja sehän on hyvä asia.
Vierailija kirjoitti:
Ei hiilari lihota, kunhan pitää päivän kokonaiskalorimäärän kulutukseen nähden sopivana. Se miten se kultakin onnistuu, vaihtelee ihmisen mukaan. Oma keinoni on, etten syö mitään välipaloja ja aamupalakin kevyt, usein maustamaton jogurtti + hedelmä. Niillä kahdella aterialla saa syödä ihan kunnolla kaloreita, kun ei tule niitä kaloreita ollenkaan ties mistä välillä syödyistä voileivistä tms.
Syön tosiaan valkoista riisiä, pastaa ja/tai valkoista leipää joka päivä, määriä miettimättä, ja 44 vuoden iässä painan 53 kg.
Eiköhän niiden korvaaminen kasviksilla olisi kuitenkin paljon terveellisempää?
Ap on siis karppaaja? No siinä tapauksessa se pasta on kielletty. Itsekin oon kaarpannut nyt 2 viikkoa, kaksi kiloa lähtenyt. Eikä tee hiilareita edes mieli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On. Kasvikset. Teen esimerkiksi kesäkurpitsasta "nauhapastaa", kypsyy pannulla hetkessä ja on kastikkeen kanssa hyvää. "Lasagnea" tekee helposti myös eri kasviksilla korvaten.
Eihän se pasta itsessään miltään maistu. Ainakaan hyvältä. Ne mössöt ja juusto sen maun tekee.
Kasvispastakkeita ei voi millään tasolla verrata aitoon tavaraan.
Ei niin! Ne ovat paljon parempia kuin kypsennetty vehnäjauhotaikina! Munakoiso...mmmm….
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei hiilari lihota, kunhan pitää päivän kokonaiskalorimäärän kulutukseen nähden sopivana. Se miten se kultakin onnistuu, vaihtelee ihmisen mukaan. Oma keinoni on, etten syö mitään välipaloja ja aamupalakin kevyt, usein maustamaton jogurtti + hedelmä. Niillä kahdella aterialla saa syödä ihan kunnolla kaloreita, kun ei tule niitä kaloreita ollenkaan ties mistä välillä syödyistä voileivistä tms.
Syön tosiaan valkoista riisiä, pastaa ja/tai valkoista leipää joka päivä, määriä miettimättä, ja 44 vuoden iässä painan 53 kg.
Eiköhän niiden korvaaminen kasviksilla olisi kuitenkin paljon terveellisempää?
Miksi ihmeessä pitäisi pyrkiä johonkin ultraterveellisyyteen? Minusta ei tarvitse. Minulle riittää, että saan kaikkia ravintoaineita sen verran että kroppa saa kaiken tarvittavan. Ei tarvitse optimoida tai maksimoida mitään, vaan voi mennä makumieltymysten ja oman mukavuuden mukaan. Itse olen sen verran hedonisti että toimin mieluiten näin, varsinkin kun mitään terveys- tai paino-ongelmia ei ole.
Ei yleensä edes ravitsemusterapeutit muuten vaadi ihmisiä syömään ääriterveellisesti. Luin joskus naistenlehdestä Patrik Borgin haastattelun ja siinä hän esitti, että hyvin monella tapaa voi syödä riittävän terveellisesti ja kevyesti: voi syödä runsashiilariesesti, vähähiilarisesti, Välimeren malliin, kasvisruokaa tai sekaruokaa jne. Kunhan tietyt ruokavalion peruskriteerit (niitä oli ainakin tietty määrä kasviksia päivässä, maksimimäärä herkutteluille ja energiapitoisille juomille jne) on kunnossa niin kaikki nämä toimii perusterveellä ihmisellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On. Kasvikset. Teen esimerkiksi kesäkurpitsasta "nauhapastaa", kypsyy pannulla hetkessä ja on kastikkeen kanssa hyvää. "Lasagnea" tekee helposti myös eri kasviksilla korvaten.
Eihän se pasta itsessään miltään maistu. Ainakaan hyvältä. Ne mössöt ja juusto sen maun tekee.
Kasvispastakkeita ei voi millään tasolla verrata aitoon tavaraan.
Ei niin! Ne ovat paljon parempia kuin kypsennetty vehnäjauhotaikina! Munakoiso...mmmm….
Makunsa kullakin. Minä tykkään kyllä munakoisosta pastan kaverina, mutta ei kyllä maistu nuo munakoisolla tai kesäkurpitsalla itse pastan korvaamiset. Alkoikin tehdä mieli Alla Norma pastakastiketta, johon tulee munakoisoa ja mozzarellaa...
Voiko se muka oikeasti mennä niin, että 500 kalorin edestä pastaa lihottaa enemmän kuin 500 kalorin edestä täyslihaa?
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Täyttä roskaa tuo että hiilarit lihottaisi. Tai varmaan lihottaa jos ei liiku. Itsellä ei olisi energiaa tehdä mitään jos en vetäisi hiilareita.
T. Entinen ammattiurheilija
Pastan sijaan kannattaa kokeille nuudeleita, perunoita ja riisiä.
Ei hiilihydraatti sinänsä lihota. Liika hiilihydraatti lihottaa.