Kokit ja tarjoilijat, miten ihmeessä jaksatte työtänne?
Olen ihan aikuinen ihminen, yli kolmekymppinen ja kokemusta toiselta alalta vuosia, mutta töiden loppumisen vuoksi tarvitsin nopean koulutuksen alalle, joka työllistää varmasti ja päädyin ravintola-alaan.
Nyt olen kuitenkin alkanut epäröidä valintaani, sillä työ on todella raskasta, viikonloppupainotteista, kiireistä ja monessa paikassa on ilmapiiriongelmia.
Seuraava harjoittelu olisi tarkoitus lähteä tekemään Lappiin ja jatkaa siitä loppukausi ihan palkallisena, mutta olen nyt harkinnut vakavasti koko diilin perumista. En tiedä haluanko ja jaksanko. En tiedä edes haluanko enää koko alalle näin vuosi opintojen alkamisesta ja työkokemuksen myötä. Lisäksi majoitus pitäisi maksaa itse.
Miten te alan ammattilaiset jaksatte työssänne? Millaisissa paikoissa olisi helpompaa/kevyempää?
Kommentit (6)
eikös ainakin ennen ollut hyvä paikka alkoholisteille kun pystyi nukkumaan pitkään ja krapulassa ja tapellessa muiden kanssa päivä sujui nopeasti. eli täytyy olla melko suuria ongelmia luonteessa. toki nykyään alkaa olemaan jo raiittiitakin kokkeja ja tarjoilijoita.
No, en oikein aina jaksakaan. Olen siis tarjoilija/vuoroesimies. Varsinkin tämä pikkujoulukausi on nyt taas todella raskasta, liian vähän tekijöitä ja liikaa työtä. Viimeisen kuukauden olen tehnyt 10-16h päiviä. Toisaalta koko 13 vuotisen urani se on ollut kiirettä ja pitkää päivää. Sairaslomilla lepäilemässä säännöllisesti, milloin selän vuoksi, milloin uupumuksen.
Tammikuussa alkaa opintovapaa ja tietojenkäsittelyn opinnot, toivottavasti ei tarvitse palata enää sitten ravintolaesimiehen duuniin. Toivon todella.
Minä olen suurtalouspuolella ja töissä kaupungilla. En haluaisi ikinä ravintolapuolelle. En jaksaisi niin rankkaa työtä. Lisäksi kaupunki on luotettava työnantaja ja työ on säännöllistä päivätyötä maanantaista perjantaihin. Valmistuskeittiöillä on raskaampaa, mutta päiväkodit ovat aika leppoisia paikkoja. Kouluilla riippuu paikan koosta ja valmistusmääristä.
Voisitko harkita suurtalouspuolta?
Olen lounasravintolassa, eli pääsääntöisesti arkisin töissä, eli harvemmin iltaisin sekä viikonloppuisin, näin joulun alla toki tehdään pitkää päivää. Tässäkin työssä on etunsa, jos työpaikassa on myös miehiä, eikä pelkästään naisia...
Alkoholistit vaan jaksaa tällä alalla kun töissä voi olla krapulassa/kännissä ja ketään ei kiinnosta. Liian raskasta hommaa normaalille ihmiselle kuunnella päivästä toiseen asiakkaiden ja työkaverien ja esimiesten vittuilua
Itse jätin aikoinaan ravintola-alan opinnot kesken siinä kohtaa, kun opettaja kehui yhden heidän entisen opiskelijansa saaneen jo heti valmistuttua 10€ tuntipalkkaa.
Tämä tosin vuonna 2005.