'Perussalaatti' illanistujaisiin, eli mitä siihen laitetaan?
Ei siis tarvitse olla mikään ruokaisa vaan ihan peruslisäke jota syödään suolaisen piirakan yms. naposteltavan kanssa.
Eli mitä vihreän salaatin, kurlun, tomaatin ja salaattijuuston lisäksi ettei ois tylsä?
Kommentit (8)
Ohueksi leikattua punasipulia, persikkaa, krutonkeja/siemeniä, paprikaa... Ehkä oliiveja erikseen, jotkut eivät voi sietää ja jotkut tykkäävät.
Minusta kurkku & tomaatti ei ole hyvä kombo, ovat molemmat niin vetisiä. Mieluummin kurkun lisäksi vaikka paprika, jos vieraat pystyvät syömään. Tomaatti muutenkin mautonta tähän aikaan vuodesta. Lisäksi jotain säväyttävää, kuten vaikka kapriksia, rapeaksi paistettuja tofukuutioita jos haluaa vaihtelua, kalamataoliiveja (voi poimia pois jos ei tykkää), kevät- tai ruohosipulia, jotain yrttiä kuten basilikaa, oma lempparini on korianteri mutta tämä maistuu joidenkin suuhun pahalle, ehkä sitä voisi olla omassa kipossaan josta voi ripotella ken pitää. Sitten joku hyvä kastike vierelle.
Tee kreikkalaista salaattia. Salaattia, tomaattia, punasipulia, fetaa ja oliiveja. Sitä yleensä syövät kaikki. Vegaani noukkikoot fetat pois.
Jos haluat, että salaatti on hyvää, se pitää valmistaa. Enkä nyt tarkoita ainesten pilkkomista.
Esimerkiksi kirsikkatomaatit voi paahtaa uunissa. Käytä niiden lisäksi yrttejä sekä esimerkiksi rucolaa miedompien vihreiden lisäksi. Kastikkeeksi oliiviöljyä ja esimerkiksi balsamicoa. Lisäksi tietty parmesanlastuja.
Myös esimerkiksi punajuuri on ihanaa paahdettuna salaatissa. Se rakastaa fetaa ja vuohenjuustoa.
Vihanneksia voi myös pikkelöidä. Kokeile esimerkiksi pikkelöityjä varsisellereitä. Pikkelöity kurkku on tietysti klassikko.
Marinointi on hyvä tapa saada lisää makua. Keitä esimerkiksi porkkanoita puolikypsäksi ja marinoi sitruunan mehussa, yrteissä ja öljyssä ja hunajassa. Porkkanat kannattaa jättää marinadiin yön yli, mutta esimerkiksi herkkusienet marinoituvat vartissa.
Kuten kaikessa ruuanlaitossa, pääsääntö on maku. Ruuassa pitää olla jotain makeaa ja suolaista ja hapanta. Ketään ei säväytä talven kalpeat tomaattikuutiot salaattipedillä.
Piirakankin pitäisi tietysti vaikuttaa salaatin valintaan. Kalapiirakalle valitsisin raikkaan, hieman happaman salaatin, lihalle taas umamisemmat maut. Kasvispiirakan kanssa tarjoaisin proteiinia sisältävän salaatin esimerkiksi marinoitujen voipapujen kera.
Mä laittaisin: joku salaatti, kurkku, pinaatti, ananas, herne, avokado. Ehkä myös fetaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee kreikkalaista salaattia. Salaattia, tomaattia, punasipulia, fetaa ja oliiveja. Sitä yleensä syövät kaikki. Vegaani noukkikoot fetat pois.
No en ite tuollaista söisi niin en viitsi tehdä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei siis tarvitse olla mikään ruokaisa vaan ihan peruslisäke jota syödään suolaisen piirakan yms. naposteltavan kanssa.
Eli mitä vihreän salaatin, kurlun, tomaatin ja salaattijuuston lisäksi ettei ois tylsä?
Laittaisin vihreää salaattia, lisäksi jotain vihreää esim. rucolaa, vuonankaalia, pinaatinlehtiä tms.
Kurkku ja tomaatti pois kokonaan.
Jos haluat fetaa laittaa, niin sitten lisäksi vielä esim. jotain yrttiä, josta tykkäät, siemensekoitusta ehkä retiisiä, kirpeää omenaa tms. Hyvä kastike kruunaa salaatin.
Vuohenjuustoa, purjoaa, paholaiseenhilloa?