Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joulukinkun keittäminen

jouluasuunnittelemassa
19.11.2018 |

Katselin eilen Youtubesta Patakakkosen jouluspesiaalia, olisikohan ollut 1970-luvun lopulta. Ohjelmassa kokit ottivat ilmeisesti tuoresuolatun (?) kinkun ja keittivät sen ensin, keräten samalla jonkin verran rasvaa pois vedestä ja maustaen keittolientä pippureilla, laakerinlehdillä, sipuleilla ja valkosipuleilla. Neilikoitakin (tai jotain muuta yrittiä, meni vähän ohi) saattoi lentää sekaan. Jonkin aikaa keiteltyään kokit laittoivat kinkun sitten vielä uuniin, mutta sitä ennen peittivät kinkun ilmeisesti ruisjauhopohjaisella taikinalla. Lopputuloksessa yhdistyi sekä valmistunut leipäkuori ja taikinakuoren sisällä paistunut kinkku, jonka rasvaisuus oli jotenkin erilaista keittämisen seurauksena. Kysymykseni kuuluu, oletteko valmistaneet joulukinkkua tällä tapaa ja jos olette, oliko kokemus parempi kuin tavanomainen paistettu kinkku?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parasta tulee kun paketoi kinkun rosvopaistityyliin ja pitää 100°c uunissa kauan.

4-5 kg kinkkua olen paistanut 16h

Pysyy kaikki nesteet tallella ja tulee ylikypsää ja todella mehevää. Lopuksi paketin kulma auki ja kaataa liemet talteen ja tekee siitä kastikkeen.

Vierailija
2/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turhaa hössötystä arvon kokkimiehiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse keitän kinkun aina puurokattilassa. Tulee kätevästi samalla joulupuuron kanssa

Vierailija
4/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

jouluasuunnittelemassa kirjoitti:

Katselin eilen Youtubesta Patakakkosen jouluspesiaalia, olisikohan ollut 1970-luvun lopulta. Ohjelmassa kokit ottivat ilmeisesti tuoresuolatun (?) kinkun ja keittivät sen ensin, keräten samalla jonkin verran rasvaa pois vedestä ja maustaen keittolientä pippureilla, laakerinlehdillä, sipuleilla ja valkosipuleilla. Neilikoitakin (tai jotain muuta yrittiä, meni vähän ohi) saattoi lentää sekaan. Jonkin aikaa keiteltyään kokit laittoivat kinkun sitten vielä uuniin, mutta sitä ennen peittivät kinkun ilmeisesti ruisjauhopohjaisella taikinalla. Lopputuloksessa yhdistyi sekä valmistunut leipäkuori ja taikinakuoren sisällä paistunut kinkku, jonka rasvaisuus oli jotenkin erilaista keittämisen seurauksena. Kysymykseni kuuluu, oletteko valmistaneet joulukinkkua tällä tapaa ja jos olette, oliko kokemus parempi kuin tavanomainen paistettu kinkku?

En ole vielä keittämistä testannut, mutta suunnitelmissa tämä itselläkin on.

Viimeksi tein niin, että paistoin kinkun ruiskuoressa ja lopputulos oli oikein mehevä. N. 7 kg:n kinkulle tuli kuori ohjeella: n. 1 l vettä ja 2.5 l ruisjauhoja (+ suolaa laitoin hiukan). Leikkaa verkko kinkun ympäriltä pois ja levitä taikina kostutetuin käsin kinkun päälle. Voin kertoa, että tuoksu on todella huumaava :)

Vierailija
5/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parasta tulee kun paketoi kinkun rosvopaistityyliin ja pitää 100°c uunissa kauan.

4-5 kg kinkkua olen paistanut 16h

Pysyy kaikki nesteet tallella ja tulee ylikypsää ja todella mehevää. Lopuksi paketin kulma auki ja kaataa liemet talteen ja tekee siitä kastikkeen.

Tässä paketoinnissa pitää jättää veks sanomalehdet. Muutama kerros ensin voipaperia ja päälle reilusti alumiinifoliota tiukkaan pakettiin.

Vierailija
6/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joka keitetyn paistaa se makean maistaa.

Äiti teki noin ja hyvää tuli.

60-luvulla tämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä olen paistanut pienen kinkun, ehkä tänä vuonna voisi kokeilla sekä keittämistä että kuoren tekemistä.

-ap

Vierailija
8/9 |
19.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruotsissahan kinkku perinteisesti keitetään. Ja kun se kypsä, se kuorrutetaan uunissa. AP, kannattaisi ehkä selailla netissä ruotsalaisten lehtien sivustoja, Jouluvalmistelut on jo siellä monessa lehdessä aloiteltu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
20.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni keitetty ja ruistaikinakuoressa paistettu kinkku on parhaimman makuista! Olen joskus  näin sen valmistanut. Nykyisin kinkku on vaihtunut lampaaseen ja kalaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kahdeksan