Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mokkapaloista tyhmä kysymys..

Vierailija
06.11.2018 |

Nuorempana tein paljon mokkapaloja jotka olivat kyllä hyviä mutta en ikinä saanut taikinasta kuohkeaa ja mokkapaloista näin ollen meheviä vaan mokkapalat olivat matalia ja tiiviitä. Ystäväni äiti näitä teki ja mokkapalat olivat todella meheviä ja paksuja ja tottakai hyviäkin. Joten kysymykseni; miten saan mokkapaloista meheviä enkä ohuita ja tiiviitä littanoita. Mikä tuo taikinaan sen ettei se lätsähdä uunissa ohueksi littanaksi.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoneenlämpöiset ainekset ainakin tulee ainakin mieleen.

Vierailija
2/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon rasvaa ja paljon leivinjauhetta, monta kananmunaa. Kaikkea paljon. :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veivaatko taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen...?

Vierailija
4/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monet ohjeet ovat 50 cm leveälle uunille. Jos uunisi on 60 cm leveä, tarvitaan ohje 1,5 kertaisena. Muuten tulee littanaa ja piirakkapohjatkin ovat liian ohuota.

Vierailija
5/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Veivaatko taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen...?

Olisikohan tämä syynä? Olen veivannut taikinaa että saisin sinne vatkattua ilmaa, mutta on tainnutkin käydä päinvastoin. Myös pannukakulleni käy näin, eli hetken pullottaa uunissa mutta lätsähtää tiukaksi lättänäksi kun otan sen pois sieltä.

Vierailija
6/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaunis tähän asti näistä kommenteista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Veivaatko taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen...?

Olisikohan tämä syynä? Olen veivannut taikinaa että saisin sinne vatkattua ilmaa, mutta on tainnutkin käydä päinvastoin. Myös pannukakulleni käy näin, eli hetken pullottaa uunissa mutta lätsähtää tiukaksi lättänäksi kun otan sen pois sieltä.

Ei tosiaan enää jauhojen lisäämisen jälkeen vatkata paljon, taikina sitkistyy. Mutta sokeria ja kananmunia vatkataan ensin kunnolla, sitten mukaan maito, sulatettu voi ja jauhot+kaakao+leivinjauho. Sekoitetaan vain sen verran, että taikina on tasaista. 

Vierailija
8/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Veivaatko taikinaa liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen...?

Olisikohan tämä syynä? Olen veivannut taikinaa että saisin sinne vatkattua ilmaa, mutta on tainnutkin käydä päinvastoin. Myös pannukakulleni käy näin, eli hetken pullottaa uunissa mutta lätsähtää tiukaksi lättänäksi kun otan sen pois sieltä.

Siinähän se syy. Se leivinjauhe muodostaa kaasua taikinaan ja vatkaaminen vapauttaa sen pois. Juuri sen verran että aineet on sekaisin ja uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

älä pelästy ohjetta:

300 g voita

3 dl sokeria

6 kananmunaa

8 dl vehnäjauhoja

5 rkl kaakaota

5 tl leivinjauhetta

3 dl maitoa

Näistä tulee tavallisen uunipellin kokoinen paksu mokkapalapohja. 

Ja kauhistujille tiedoksi, ei sitä tartte kaikkea itse syödä. 

Vierailija
10/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Komppaan edellisiä: muna ja sokeri kuohkeaksi, muut ainekset sitten joukkoon mahdollisimman vähällä sekoittamisella. Tarpeeksi rasvaa.

Valiolla hyvä ohje, https://www.valio.fi/reseptit/parhaat-mokkaruudut/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liiasta sekoittamisesta jauhojen lisäämisen jälkeen se tosiaan yleensä johtuu. Kuohkeus on saatava ennen jauhojen lisäämistä.

Vierailija
12/12 |
06.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko voin tilalla käyttää 60% margariinia, että ajaako saman asian?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan kaksi