Leivontamokat
Millaisia leivontamokia olette tehneet?
Itse ostin eilen valmistaikinan, jossa oli pääraaka-aineena tumma leipäjauho. Valmistaja oli kuitenkin ulkomainen ja muu printti tosi pienellä Katsoin vain, ettei näytä olevan allergisoivia ainesosia ja tein piirakan muhevalla lohitäytteellä. Kun maistoin niin sain huomata pohjan olevan imelä O.o
Kommentit (6)
Jaa-a, mulle ei kyllä ole koskaan mitään tuollaista sattunut mutta yksi työkaveri oli leiponut tiikerikakun ja laittanut sokerin tilalta suolaa 😊
Faith kirjoitti:
Pahin oli se, kun kokeilin stevia-jauheella leipomista. Suklaakakusta tuli niin pahan hajuista ja makuista, etten pystynyt syömään sitä edes yhtä palaa.
Kerran tein netistä löytämälläni ohjeella "terveellisemmän porkkanakakun", eli siihen tuli tavallista enemmän porkkanaraastetta ja vähemmän sokeria. Kakusta tuli tiivisrakenteinen ja inhottavan epämakea.
Olen oppinut, ettei kannata yrittää tehdä makeista leivonnaisista terveellisempiä, kun lopputulos on kuitenkin huono. Reilusti vain voita ja sokeria, niin tulee hyvää.
Itse leivon hunajaan ja tulee tosi hyviä maultaan. En ole niin ronkeli koostumuksista, mutta maku on tärkeä.
Kauan sitten nuorena emäntänä leivoin sämpylöitä, enkä tiedä,mitä mokasin,sillä ne olivat niin kovia, että olisi ikkuna mennyt rikki, jos olisin heittänyt.
Olen leiponut monta kertaa myöhemminkin ja ihan hyviä ovat olleet.
Asia jäi mysteeriksi.i7
Kauan sitten nuorena emäntänä leivoin sämpylöitä, enkä tiedä,mitä mokasin,sillä ne olivat niin kovia, että olisi ikkuna mennyt rikki, jos olisin heittänyt.
Olen leiponut monta kertaa myöhemminkin ja ihan hyviä ovat olleet.
Asia jäi mysteeriksi.i7
Pahin oli se, kun kokeilin stevia-jauheella leipomista. Suklaakakusta tuli niin pahan hajuista ja makuista, etten pystynyt syömään sitä edes yhtä palaa.
Kerran tein netistä löytämälläni ohjeella "terveellisemmän porkkanakakun", eli siihen tuli tavallista enemmän porkkanaraastetta ja vähemmän sokeria. Kakusta tuli tiivisrakenteinen ja inhottavan epämakea.
Olen oppinut, ettei kannata yrittää tehdä makeista leivonnaisista terveellisempiä, kun lopputulos on kuitenkin huono. Reilusti vain voita ja sokeria, niin tulee hyvää.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/