Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lihansyöntiä pitää vähentää. Antakaa neuvoja kasvisruokien inhoajalle!

Luonnon tuhoaja no more
15.10.2018 |

Mielikuvani kasvisruoista on lähinnä kasvispihvejä ja vihannessosekeittoja. Kummastakaan en pidä. Kokeiltiin härkistä ja se oli jotain aivan hireää. Nyhtökaurakaan ei uponnut. Paljon on vielä kokeiltavaa, seitanista lähtien, joten varmasti löytyy meillekin maistuvia ruokia. :)

Mutta kun inhoan ruoanlaittoa. Liharuoat on niin hemmetin helppoja, että meillä syödään lihaa melkein joka päivä. Aika usein käytetään valmiskastikkeita ja puolivalmisteita ajan säästämiseksi, enkä halua, että ruoanlaitto vie arkena puolta tuntia enempää.

Tämän leveästi elämisen (kirjaimellisesti) pitää nyt kuitenkin loppua, koska tunnontuskat Telluksen tilasta ei hellitä. Antakaa siis oikeasti toimivia vinkkejä, miten vähentää helposti omaa ylikulutusta ruoan suhteen. Olen päässyt tähän asti:

1. Kun syödään lihaa, syödään lähitilan niittylihaa.
2. ???
3. Syödään lihaa vain viikonloppuisin.

Kohta kaksi kaipaa vielä pientä hiomista. :D

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
15.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiva kuulla että olen innostunut. Itse olen vegaani ja vihaan ruoanlaittoa, minusta kasvisruoka on helppoa kun ei tarvitse kypsennellä lihoja vaan korvikkeet ovat suoraan valmiita pakkauksesta. Papujen kypsennys tosin vaatii viitseliäisyyttä, mutta laitan keitettyjä papuja valmiiksi pakkaseen.

Pavuista suosittelen kikhernettä ja kidneypapua alkuun. Kikherneistä saa hyviä pihvejä ja hummusta. Myös punaiset linssit on hyviä esim. kookos-bataattisosekeitossa.

Härkistä herkullisemmat lihankorvikkeet löytyy pakastealtaasta, esim. quorn-tuotteet(en ole itse käyttänyt mutta on kuulema hyvää) ja hälsans kök. Eineshyllystä astrid ja apornas on hyvä myös, samoin tofurky-tuotteet ja bon soya.

Jauhelihan korvikkeena itse käytän herneproteiinirouhetta eilen tein makaronilaatikkoa niin että sotkin vuoassa rouhetta ja yrttitomaattimurskaa, lisäsin kauramaitoa ja kuivat makaronit ja mausteet, kauramaitoa niin paljon että kaikki lilluu vedessä. Helppoa. Tai sitten kuivia makaroneja, tomaattinyhtökauraa ja kaurakermaa ja -maitoa, myöskin helppo makaronilaatikkp. Soijarouhe on ehkä uudelle kasvisruokakokelaalle helpompi jauhelihan korvike kuin herneprotsku, siitä saa herkullisen lasagnen joka uppoaa myös lapsille. Aurikokuivattua tomaattia vielä mukaan. Soijarouheesta saa myös erilaisia kastikkeita ja sillä voi jatkaa jauhelihaa.

Valmiskastikkeiden kanssa teen joskus itämaisia ruokia, wokvihanneksia ja tofua. Tofunkin voisi valmistaa herkullisesti, valuttaa, painella veden pois ja antaa mausteliemien imeytyä mutta olen vähän laiska tällaiseen. marinoitua tofua olen heitellyt kikherneomeletin päälle. Joo suosittelen myös etnisiä ruokia. Eli googlettelua kehiin.

Niin ja seitan ja vöner on kyllä hyvää!

https://vegaanihaaste.fi/reseptit?p=4

http://vegaaninenversio.blogspot.com/

https://chocochili.net/

Vierailija
2/2 |
15.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syötkö vain lihaa sisältämätöntä ruokaa, vai vegaanista? Ja kasvispihveistä et pidä, mutta entä esim porkkanapihvit. Mietin vain, kun itse en välitä kasvispihveistä mutta porkkanapihveistä kyllä. Ja soijabolognesekastike on mielestäni oikeasti todella hyvää, kasvislasagne, wokki?? Pinaattiletut, soijarouhelasagne, kreikkalainen salaatti?? Itse pidän mungpavuista ja muista, joten voit esim niitä hyödyntää. Esim. Mustapavutkin salaatissa on todella herkullisia! Punajuuripihvit??? Kanttarellikastike, tai vaikka vegaaninen caesarsalaatti. Nyhtökaurastroganoff on mielestäni myös todella hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kahdeksan