Lettuja isolle porukalle
Mun pitäis paistaa lettuja isolle porukalle. Yli 20 henkilölle. Olisiko vinkkejä massatuotantoon? Miten homma sujuisi mahdollisimman nopeasti ja vähällä vaivalla? Tekisin ne etukäteen ja lämmittäisin uunissa. Onnistuuko? Miten työpaikkaruokalat paistaa satoja lettuja? Tietääkö kukaan?
Kommentit (21)
Kyllä ne tulee valmiina ruokaloihin... Voisitko tehdä pannukakkua? Yhtä hyvää ja pienempi vaiva
Se voi samalla paistella pulliakin.
Tee just noin eli paistat ja lämmität uunissa. Niin tehdään henkilöstöravintolassakin (usein ne on ihan valmiina ostettu ja lämmitetään vaan). Reunojen rapeus vaan katoaa, mutta ei voi mitään. Toinen on sitten että teet paikan päällä, eihän siinä mene kuin pari minuuttia per lettu jos sitäkään. Teetkö pikku lettuja vai isoja?
Vierailija kirjoitti:
Tee just noin eli paistat ja lämmität uunissa. Niin tehdään henkilöstöravintolassakin (usein ne on ihan valmiina ostettu ja lämmitetään vaan). Reunojen rapeus vaan katoaa, mutta ei voi mitään. Toinen on sitten että teet paikan päällä, eihän siinä mene kuin pari minuuttia per lettu jos sitäkään. Teetkö pikku lettuja vai isoja?
Siltä väliltä. Mulla on pieni paistinpannu, jolla saa juuri sopivan kokoisia lettuja.
Pannukakku ei nyt ole vaihtoehto. Pitää olla just lettuja.
Riitan herkku letut, kukaan ei huomaa mitään... 😇
Minkäiset puitteet sulla on? Itse en suostu paistamaan kuin kaasuhellalla tai ulkona muurikalla (avotuli tai kaasu). Viimeksi 4 vkoa sitten paistoin n. 40 hlölle muurikalla. Aloitin n. 1h ennen h-hetkeä, niin kaikille oli lätty valmiina ja jatkoin paistamista muiden syödessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just noin eli paistat ja lämmität uunissa. Niin tehdään henkilöstöravintolassakin (usein ne on ihan valmiina ostettu ja lämmitetään vaan). Reunojen rapeus vaan katoaa, mutta ei voi mitään. Toinen on sitten että teet paikan päällä, eihän siinä mene kuin pari minuuttia per lettu jos sitäkään. Teetkö pikku lettuja vai isoja?
Siltä väliltä. Mulla on pieni paistinpannu, jolla saa juuri sopivan kokoisia lettuja.
Pannukakku ei nyt ole vaihtoehto. Pitää olla just lettuja.
Sopivan kokoisia mihin?
Vierailija kirjoitti:
Minkäiset puitteet sulla on? Itse en suostu paistamaan kuin kaasuhellalla tai ulkona muurikalla (avotuli tai kaasu). Viimeksi 4 vkoa sitten paistoin n. 40 hlölle muurikalla. Aloitin n. 1h ennen h-hetkeä, niin kaikille oli lätty valmiina ja jatkoin paistamista muiden syödessä.
Mä paistan kanssa ulkona kaasuhellalla kahdella valurautapannulla. Tulee nopeesti suurikin satsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee just noin eli paistat ja lämmität uunissa. Niin tehdään henkilöstöravintolassakin (usein ne on ihan valmiina ostettu ja lämmitetään vaan). Reunojen rapeus vaan katoaa, mutta ei voi mitään. Toinen on sitten että teet paikan päällä, eihän siinä mene kuin pari minuuttia per lettu jos sitäkään. Teetkö pikku lettuja vai isoja?
Siltä väliltä. Mulla on pieni paistinpannu, jolla saa juuri sopivan kokoisia lettuja.
Pannukakku ei nyt ole vaihtoehto. Pitää olla just lettuja.
Sopivan kokoisia mihin?
Siis pannu, jolla saa keskikokoisia lettuja.
Vierailija kirjoitti:
Minkäiset puitteet sulla on? Itse en suostu paistamaan kuin kaasuhellalla tai ulkona muurikalla (avotuli tai kaasu). Viimeksi 4 vkoa sitten paistoin n. 40 hlölle muurikalla. Aloitin n. 1h ennen h-hetkeä, niin kaikille oli lätty valmiina ja jatkoin paistamista muiden syödessä.
Tää tapahtuu talvella ja sisätiloissa. Vieläpä avokeittiössä, joten mielelläni paistaisin letut jopa edellisenä päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Riitan herkku letut, kukaan ei huomaa mitään... 😇
Tämä saattaa olla vaihtoehto. Tiedätkö kuinka monta lettua on yhdessä pakkauksessa?
Laita juuri paistettuna kolmikulmaisiksi, sitten asettelet valmiiksi vuokaan, olettaen että jälkiruokalettuja.
Vierailija kirjoitti:
Laita juuri paistettuna kolmikulmaisiksi, sitten asettelet valmiiksi vuokaan, olettaen että jälkiruokalettuja.
Näin ne ovat meidän työpaikkaruokalassakin. Eivät tartu toisiinsa.
Voi varata hyvästi aikaa paistamiseen.
Letut pitää olla rapea reunaisia ja just paistettuja. Kiva niitten vieraitten on edellisen päivän lämmitettyjä lettuja syödä.Minä ehkä keksisin jonkun muun tarjottavan. Tai paistaisin monella pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riitan herkku letut, kukaan ei huomaa mitään... 😇
Tämä saattaa olla vaihtoehto. Tiedätkö kuinka monta lettua on yhdessä pakkauksessa?
6 kpl on pakkauksessa ja hintaa noin 2,4 €/pakkaus.
Vierailija kirjoitti:
Letut pitää olla rapea reunaisia ja just paistettuja. Kiva niitten vieraitten on edellisen päivän lämmitettyjä lettuja syödä.Minä ehkä keksisin jonkun muun tarjottavan. Tai paistaisin monella pannulla.
Et paista reaaliajassa lettuja 20 ihmiselle ellet ole mustekala, jolla on 2 hellaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riitan herkku letut, kukaan ei huomaa mitään... 😇
Tämä saattaa olla vaihtoehto. Tiedätkö kuinka monta lettua on yhdessä pakkauksessa?
Eivät ole hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Voi varata hyvästi aikaa paistamiseen.
Aloitus tehty 6 vuotta sitten.
Palkkaa lettuvihtori. Niitä letun viuhakkeita paistamaan siis.