Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Asiakas ilmoitti ruokavaliokseen ”vähägluteeninen”

Vierailija
27.09.2018 |

En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikäs siinä muuta kuin kauraleipää pöytään ja pastan sijaan pottuja ja asia on kunnossa. Ei tarvitse itkeä eikä nauraa.

Vierailija
2/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli on hurahtanut johonkin ruokavalioideologiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on tuo. Maha kestää vähän jauhoja vaikka kastikkeessa, mutta lautasellinen tavallista makaronilaatikkoa olisi kauhea. Pierua, ripulia, mahaturvotusta ja huonoa oloa olisi monta tuntia. Ei ole keliakiasta kyse. Vilja-allergioita en ole selvittänyt.

Vierailija
4/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivempihan tuo niin ei tarvitse vaivautua tekemään oikealle keliaakikolle sopivaa ruokaa. Monethan vaativat ehdottomasti täysin gluteenitonta, mutta sitten ottavatkin tavallista leipää, täytekakkua tms. kun  näyttää niin hyvältä.

Vierailija
5/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tajua miksi gluteeniton ruokavalio herättää ihmisissä niin voimakkaita tunteita? Minulla on IBS ja vältän gluteiinia koska se ei tee hyvää vatsalleni. Lisäksi tutkimusten mukaan nykyviljat sisältävät enemmän gluteiinia kuin muutama vuosikymmen sitten. Gluteiiniyliherkkyys on mahdollista myös ilman keliakiaa.

Suvussani on  myös Crohnin tautia ja suolistosyöpiä. Ruokavalion merkitystä hyvinvoinnille ei pidä vähätellä. Joku voi sietää gluteiinia pienissä määrin ilman että siitä merkittävää haittaa vaikka tietäisi että se ei ole hyväksi.

Vierailija
6/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla on tuo. Maha kestää vähän jauhoja vaikka kastikkeessa, mutta lautasellinen tavallista makaronilaatikkoa olisi kauhea. Pierua, ripulia, mahaturvotusta ja huonoa oloa olisi monta tuntia. Ei ole keliakiasta kyse. Vilja-allergioita en ole selvittänyt.

Mutta kun se nyt vaan on niiin naurettavaa ja toisaalta niiin itkettävää, että yrität syödä ruokaa, josta mahasi ei tule kipeäksi. Ettäs kehtaat moista yrittää, sinä ruoja!

Ainakin jos ap:ltä ja hänen kaltaisiltaan kysytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseä itkettää aina, kun joku puhuu gluteiinista kuten yksi tässäkin ketjussa. Sana gluteiini kun ei tarkoita yhtään mitään.

Vierailija
8/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tajua miksi gluteeniton ruokavalio herättää ihmisissä niin voimakkaita tunteita? Minulla on IBS ja vältän gluteiinia koska se ei tee hyvää vatsalleni. Lisäksi tutkimusten mukaan nykyviljat sisältävät enemmän gluteiinia kuin muutama vuosikymmen sitten. Gluteiiniyliherkkyys on mahdollista myös ilman keliakiaa.

Suvussani on  myös Crohnin tautia ja suolistosyöpiä. Ruokavalion merkitystä hyvinvoinnille ei pidä vähätellä. Joku voi sietää gluteiinia pienissä määrin ilman että siitä merkittävää haittaa vaikka tietäisi että se ei ole hyväksi.

Se on gluteeni, ei gluteiini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kivempihan tuo niin ei tarvitse vaivautua tekemään oikealle keliaakikolle sopivaa ruokaa. Monethan vaativat ehdottomasti täysin gluteenitonta, mutta sitten ottavatkin tavallista leipää, täytekakkua tms. kun  näyttää niin hyvältä.

Joo, tuohan on tosi hyvä ilmaus. Onkin kaivattu erottelua täydellisen välttämisen ja pienen siedon välille.