Miten sushia syödään?
Laitetaanko wasabia päälle ja kastellaan soijakastikkeessa vai miten se oikeaoppisesti menee?
Kommentit (47)
Ja voi syödä ihan sormin kuten japanilaisetkin tekevät.
Vierailija kirjoitti:
Laitetaan wasabia päälle ja sushin reunaa kastetaan varovaisesti soijakastikkeeseen
Puraistaanko siitä vai syödään kerralla?
Ota kiinni sushia.
Kurista.
Niele.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitetaan wasabia päälle ja sushin reunaa kastetaan varovaisesti soijakastikkeeseen
Puraistaanko siitä vai syödään kerralla?
Kerralla koko pala suuhun
Vierailija kirjoitti:
Ota kiinni sushia.
Kurista.
Niele.
Myös kethuja voi syödä samalla tyylillä.
Itse pidän parhaiten kunnolla soijakastikkeessa uitetusta sushista. Eikä wasabia ole pakko käyttää. Ihan ruokaa se sushi on...syö miten haluat.
Oikeaoppisesti sitä riisiosaa ei kuulu kastaa soijaan vaan pelkkä päällä oleva kala (tai mitä päällä nyt onkaan)
Mä sekoitan wasabin soijaan kun muuten tulee liian väkevää :)
Aasialainen työkaverini näyttää liottavan wasabin soijakastikkeeseen. Sitten hän kastaa sushi-palan soijakastikkeeseen ja laittaa suuhunsa.
Mitenkäs sitten, kun tarjolla on merilevää ja inkivääriä. Laitetaanko niitäkin siihen palan päälle ja ei kun suuhun?
Itse laitan pikkelöityä inkivääriä päälle ja ihan vähän wasabia..sitten koko riisiosa kastetaan soijaaan ja kokonaisena suuhun
Vierailija kirjoitti:
Aasialainen työkaverini näyttää liottavan wasabin soijakastikkeeseen. Sitten hän kastaa sushi-palan soijakastikkeeseen ja laittaa suuhunsa.
Noin voi toki tehdä mutta tuota pidetään junttimaisena etikettivirheenä kunnon sushipiireissä.
Puikonkärkeen vähän wasabia ja sitten kastetaan pala soijajastikkeeseen.
Inkivääri syödään palojen välissä, ei samaan aikaan. Ja tosiaan riisiä ei kasteta soijaan.
Wasabia voi pyyhkäistä vähän päälle ja tosiaan sushia ei saisi uittaa kokonaan soijassa.
Erilaisten sushien välillä syödään inkivääriä, makuaisti vähän niin kuin "nollataan".
Kannattaa muistaa että japanissa sushi on juhlaruokaa, ei mitään sellaista mitä mätettäisiin buffassa kaksin käsin
Inkiväärillä puhdistetaan suu sushien välillä.
Vierailija kirjoitti:
Mitenkäs sitten, kun tarjolla on merilevää ja inkivääriä. Laitetaanko niitäkin siihen palan päälle ja ei kun suuhun?
Se inkivääri on tarkoitettu syötäväksi aina eri sushipalojen välillä mutta tuo nyt ei ole niin pakollinen toimenpide
Vierailija kirjoitti:
Wasabia voi pyyhkäistä vähän päälle ja tosiaan sushia ei saisi uittaa kokonaan soijassa.
Erilaisten sushien välillä syödään inkivääriä, makuaisti vähän niin kuin "nollataan".
Kannattaa muistaa että japanissa sushi on juhlaruokaa, ei mitään sellaista mitä mätettäisiin buffassa kaksin käsin
Ihan normi sormiruokaa se japanissa on. Ihan peruspikaruokaa enimmäkseen. Sitten on näitä todella kalliita paikkoja erikseen ja kaikkea siltä väliltä.
Laitetaan wasabia päälle ja sushin reunaa kastetaan varovaisesti soijakastikkeeseen