Hyviä, mutta ei niin arkisia ruokia
Olen aivan loputtoman kyllästynyt omiin arkiruokiini (peruskeitot, laatikot, jauhelihakastikkeet yms). Jos laitettaisiin tähän alle hyviä kotona tehtäviä ruokia ja jätettäisiin ne makaroonilaatikot tältä listalta pois. Aloitan itse:
Intialainen butter chicken, helppo tehdä ja hyvää, kivaa vaihtelua ainakin meidän perheelle.
Kommentit (25)
Teriyakikastike tofulla/kanalla riisin kanssa
Vierailija kirjoitti:
Kana satay-kastikkeella menee vähän samaan osastoon.
Miten teet satayta?
Kvinoasta saa muuten hyvää vaihtelua riisille ja pastalle. Sopii myös hyvin salaattiin. Itse teen salaatin niin, että maustan kvinoan yrteillä, sitruunalla, suolalla ja laitan vielä tipan öljyä. Sitten kurkkua, kirsikkatomaattia, paprikaa, sipulia ja vaikka fetaa vielä sekaan. Ap
Intialainen kookoscurry (kasvi- tai lihaversio), paella, erilaiset risotot (siis kunnon italialaiset joihin tulee usein viiniä ja parmesania), couscousit. Monet helpot pastaruuat joissa vaan käytetään sellaisia aineksia joita ei tule käytettyä niin usein, esim. parsaa, simpukoita, jokirapuja jne.
Tietty nämä ovat tapauskohtaisia, joillekin simpukat ja couscous ovat tavallisia arkiruokia, toiselle harvinaisempia.
En ole tuo, jolta kysyit, mutta tässä todella hyvä satay-kastikkeen ohje: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat-gluteeniton-vegaan… (ohje löytyy lopusta).
Mä jätän yleensä tuon korianterin pois, koska teen usein satay-kastiketta ex tempore, eikä silloin yleensä ole korianteria kotona.
Lammas melkein kaikissa muodoissaan on muuten kanssa meidän perheessä erittäin toivottua vaihtelua. Ap
Fajitakset, tacot tai burritot... Meillä tosin aika perusruokaa.
AP, sen lampaan kanssa sopii hyvin tämä meidän kestosuosikki, couscous-salaatti (tabuleh):
1 pkt couscousta, valmista pakkauksen ohjeen mukaan
puolikas kurkku
punainen paprika
2-3 tomaattia
punasipuli
sambal oelekia 1-2 tl
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa, minttua ja korianteria - silppuna
Kuutioi vihannekset pieniksi kuutioiksi (poista kaikista vihanneksista siemenet ennen kuutiointia), sekoita sambalin kanssa isossa kulhossa.
Lisää jäähtynyt couscous, lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Sekoita lopuksi silputut yrtit.
Tästä tulee iso satsi, riittää n. kuudelle hengelle. Itse kahden hengen taloudessa syödään tästä kolmisen päivää. Sopii mainiosti myös grilliruokien kanssa!
Kätevä emäntä pyöräyttää vielä viileän jogurttikastikkeen kyytipojaksi:
1-2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
pieneksi silputtua tuoretta minttua
(halutessa ripaus suolaa)
- Gnocchi trapanese (papu ja kirsikkatomaatti) tai primavera (parsan ja sokeriherneiden kanssa)
- juuri eilen tein kukkakaali-perunacurrya kesävihanneksista (huvitti, sehän on vähän kuin intialainen kesäkeitto:D)
- vitello tonnato - tämän teen vasikan picanchasta uunissa paistamalla, parempaa kuin keitetty liha
- tuorekasviswokki kesävihanneksista ja broilerista
- itsetehdyt falafelit ja tsatsiki
- couscous (kurkkua, minttua, granaattiomenan siemeniä) ja joku lisuke - kalaa tai broileria, jogurttikastike
- ostin kokeeksi miekkakalaa ja tein sille korianterisalsan ja kookos-limerisoton
Meillä noita syödään kyllä usein mutta onhan ne muuta kuin makaronilaatikko:D
Vierailija kirjoitti:
Teriyakikastike tofulla/kanalla riisin kanssa
Komppaan tätä.
Ei ole satokausi mutta maa-artisokka-nyhtökaurakeitto on tosi hyvää.
Satokausi nyt on esim nokkosella, sitä voi käyttää kuten pinaattia. Hanskat mukaan ja ulos.
Kaikki vegaaniset ruoat ovat hyviä, ja varmasti yököttäville lihapäille tervetullut muutos ruokavalioon.
Kana satay-kastikkeella menee vähän samaan osastoon.