Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kun teet itse pitsaa, niin laitatko juustoraasteen pohjalle vai täytteiden päälle?

Vierailija
24.04.2018 |

Siis tomaattipyree/kastike ensin niin alatteko latomaan siihen täytteet vai juuston?
Itsellä jäänyt tavaksi heittää juusto päällimmäiseksi, mutta monessa paikassa pitsassa juusto on täytteiden alla. Miten teillä?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mitään raastetta laita ollenkaan. Mozzarellajuustoa viipaleina päällimmäiseksi.

Vierailija
2/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina pohjalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina päälle, vaikka se kaikkien "sääntöjen" vastaista onkin. Maistuu paremmalle!!

Vierailija
4/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ellet ole varma niin laita pohjalle puolet ja toiset puolet päälle.

Vierailija
5/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alle tietenkin. Joskus ennen laitoin päälle kun en tiennyt paremmin, paljon parempaa kyllä tulee kun laittaa alle.

Vierailija
6/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

päälle laitan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun pissaan tulee salamia, juustua, kebabia, juustua, ananast, juustua, selleriä, juustua, juustua ja vielä kourallinen juustua.

Vierailija
8/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattikastikkeen päälle juustoraaste ja sitten täytteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina päälle. Muuten jää syntymättä se ihana efekti, jossa hyvin maustettu tomaattikastike kovassa kuumuudessa oikein uppoaa sinne taikinaan, ikään kuin sulaa sen kanssa yhteen.

Nuo säännöt... Pizzan kotimaassa Italiassa en ole koskaan nähnyt tuota juuston täytteiden alle laittamista. Tosin, eivätpä ne hyvissä paikoissa siellä mitään raasteita käytä, ja sitä mozzarellaakin on yleensä pieni määrä siihen verrattuna mitä suomalaiset pizzoihinsa juustoa laittaa. Nokareita tai viipaleita siellä täällä lähinnä. 

Jos laittaa raastetta ja vielä tosi paljon niin sitten ymmärrän että voi olla parempi alle, koska sellainen pizza jossa on päällimmäisenä lähinnä paahtunutta juustoraastetta on ainakin aika ruma.

Vierailija
10/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alle juustoraastetta ja päälle mozzarellasiivuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan pitsataikinalevyn ja pellin väliin.

Vierailija
12/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan päälle. Enkä ole mistään pizzasäännöistä kuullutkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun juttelin asiasta 17 vuotiaana tutun keittiömestarin kanssa, niin hän sanoi että aina alle. Olen kokeillut molempia tapoja, eikä niissä maata mullistavia eroja ole mielestäni. Kaikki muut osa-alueet ratkaisevat sen miten hyvää tulee omasta mielestäni.

Tosiaan silloin 17-20 vuotiaana nämä pizza jutut olivat kiinnostavia.

Sinkkumies

Vierailija
14/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu täytteistä. Usein alle, mutta jos tulee tuoretta tomaattia, niin haluan laittaa päälle.

Tai sitten laitan raastetta pohjalle ja mozzarellaviipaleita päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päälle, haloo?

Vierailija
16/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto vähän kuivuu, jos se tulee päälle, mutta tähän on taas monia keinoja ehkäistä sitä. Esim. tomaatinviipaleet, joista tulee lisää nestettä, mutta kohtuu kokeiluissanne!

Jos tomaattia on liikaa, niin tulee vetistä, kannattaakin valita vähävetinen tomaattilajike!

Siitä se sitten lähtee .. kun pengot näitä asioita 50 eri asiaa, niin sinustahan tulee pizzamestari!

Sinkkumies

Vierailija
17/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen syntyisin eteläisestä Italiasta ja meillä ei laitettu aina juustoa pizzaan ollenkaan. Mutta jos laitettiin niin se oli mozzarellaa ja aina päälle. Tai oikeastaan ei päälle siinä mielessä kuin Suomessa, että sillä peitettäisiin runsaat muut täytteet vaan niin että täytteitä (poislukien tomaattikastike) on yleisesti aika vähän ja juustonpalat on siellä rinnakkain muiden kanssa, ei päällekkäin.

Minä tykkään vieläkin eniten yksinkertaisista pizzoista ja myös suomalaisten makuun erilaisista. Oma perhe niistä tykkää myös mutta vieraille Suomessa täytyy yleensä tarjota runsaampia pizzoja etteivät pety... Ja välttää esim. salvia-perunapizzan tapaisia erikoisempia juttuja.

Vierailija
18/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

se on pizza ei pitsa noob

Vierailija
19/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina päälle, vaikka se kaikkien "sääntöjen" vastaista onkin. Maistuu paremmalle!!

Voisitko kuvailla, miten juuston maku muuttuu.

Vierailija
20/27 |
24.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ellet ole varma niin laita pohjalle puolet ja toiset puolet päälle.

Niin yksinkertainen ja hyvä oivallus, että melkein olisin sen itse halunnut oivaltaa. Kiitos

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kahdeksan