Kun teet itse pitsaa, niin laitatko juustoraasteen pohjalle vai täytteiden päälle?
Siis tomaattipyree/kastike ensin niin alatteko latomaan siihen täytteet vai juuston?
Itsellä jäänyt tavaksi heittää juusto päällimmäiseksi, mutta monessa paikassa pitsassa juusto on täytteiden alla. Miten teillä?
Kommentit (27)
Aina päälle, vaikka se kaikkien "sääntöjen" vastaista onkin. Maistuu paremmalle!!
Ellet ole varma niin laita pohjalle puolet ja toiset puolet päälle.
Alle tietenkin. Joskus ennen laitoin päälle kun en tiennyt paremmin, paljon parempaa kyllä tulee kun laittaa alle.
Mun pissaan tulee salamia, juustua, kebabia, juustua, ananast, juustua, selleriä, juustua, juustua ja vielä kourallinen juustua.
Tomaattikastikkeen päälle juustoraaste ja sitten täytteet.
Aina päälle. Muuten jää syntymättä se ihana efekti, jossa hyvin maustettu tomaattikastike kovassa kuumuudessa oikein uppoaa sinne taikinaan, ikään kuin sulaa sen kanssa yhteen.
Nuo säännöt... Pizzan kotimaassa Italiassa en ole koskaan nähnyt tuota juuston täytteiden alle laittamista. Tosin, eivätpä ne hyvissä paikoissa siellä mitään raasteita käytä, ja sitä mozzarellaakin on yleensä pieni määrä siihen verrattuna mitä suomalaiset pizzoihinsa juustoa laittaa. Nokareita tai viipaleita siellä täällä lähinnä.
Jos laittaa raastetta ja vielä tosi paljon niin sitten ymmärrän että voi olla parempi alle, koska sellainen pizza jossa on päällimmäisenä lähinnä paahtunutta juustoraastetta on ainakin aika ruma.
Alle juustoraastetta ja päälle mozzarellasiivuja.
Laitan pitsataikinalevyn ja pellin väliin.
Laitan päälle. Enkä ole mistään pizzasäännöistä kuullutkaan.
Kun juttelin asiasta 17 vuotiaana tutun keittiömestarin kanssa, niin hän sanoi että aina alle. Olen kokeillut molempia tapoja, eikä niissä maata mullistavia eroja ole mielestäni. Kaikki muut osa-alueet ratkaisevat sen miten hyvää tulee omasta mielestäni.
Tosiaan silloin 17-20 vuotiaana nämä pizza jutut olivat kiinnostavia.
Sinkkumies
Riippuu täytteistä. Usein alle, mutta jos tulee tuoretta tomaattia, niin haluan laittaa päälle.
Tai sitten laitan raastetta pohjalle ja mozzarellaviipaleita päälle.
Juusto vähän kuivuu, jos se tulee päälle, mutta tähän on taas monia keinoja ehkäistä sitä. Esim. tomaatinviipaleet, joista tulee lisää nestettä, mutta kohtuu kokeiluissanne!
Jos tomaattia on liikaa, niin tulee vetistä, kannattaakin valita vähävetinen tomaattilajike!
Siitä se sitten lähtee .. kun pengot näitä asioita 50 eri asiaa, niin sinustahan tulee pizzamestari!
Sinkkumies
Olen syntyisin eteläisestä Italiasta ja meillä ei laitettu aina juustoa pizzaan ollenkaan. Mutta jos laitettiin niin se oli mozzarellaa ja aina päälle. Tai oikeastaan ei päälle siinä mielessä kuin Suomessa, että sillä peitettäisiin runsaat muut täytteet vaan niin että täytteitä (poislukien tomaattikastike) on yleisesti aika vähän ja juustonpalat on siellä rinnakkain muiden kanssa, ei päällekkäin.
Minä tykkään vieläkin eniten yksinkertaisista pizzoista ja myös suomalaisten makuun erilaisista. Oma perhe niistä tykkää myös mutta vieraille Suomessa täytyy yleensä tarjota runsaampia pizzoja etteivät pety... Ja välttää esim. salvia-perunapizzan tapaisia erikoisempia juttuja.
Vierailija kirjoitti:
Aina päälle, vaikka se kaikkien "sääntöjen" vastaista onkin. Maistuu paremmalle!!
Voisitko kuvailla, miten juuston maku muuttuu.
Vierailija kirjoitti:
Ellet ole varma niin laita pohjalle puolet ja toiset puolet päälle.
Niin yksinkertainen ja hyvä oivallus, että melkein olisin sen itse halunnut oivaltaa. Kiitos
En mitään raastetta laita ollenkaan. Mozzarellajuustoa viipaleina päällimmäiseksi.